
راهاندازی پردیس ایرانشهر
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از ارتقای زیرساختهای هنری وتجهیز بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا در تهران میگوید

نیلوفر ذوالفقاری-روزنامهنگار
بهار امسال برای هنردوستان بهخصوص اهالی تئاتر و نمایش، خبرهای خوبی به ارمغان آورد. عملیات ساخت بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا با پیشبینی 2000صندلی، فروردین1404با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار تهران آغاز شد. مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از اجرای طرحهای آیندهنگرانه برای توسعه زیرساختهای هنری پایتخت خبر میدهد.
توسعه زیرساختهای هنری پایتخت در چند مرحله
مرحله اول: ظرفیتهایی در مجموعهها و مراکز فرهنگی شهر تهران وجود داشت. در بیش از 3دهه که این مجموعهها زیرنظر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودند، بهعلت عدمرسیدگی، عدمتکمیل در سنوات گذشته یا بازدهی پایین این ظرفیتها مورد استفاده قرار نگرفتند. در مرحله اول توسعه زیرساختهای هنری تهران، این ظرفیتها به روزرسانی شده و به ظرفیت مولدی تبدیل شدند که هنرمندان و شهروندان از آن استفاده کنند.
مرحله دوم: مجموعه بزرگ و گسترده پردیس تئاتر تهران تکمیل شده است. این مجموعه پیش از این افتتاح شده بود اما بهعلت مسائل و مشکلات، این ظرفیت بزرگ در خدمت هنرهای نمایشی و فضای کلی هنر نبود. در مرحله دوم توسعه زیرساختهای هنری پایتخت، این مجموعه به فضای نمایشی و هنری شهر تهران اضافه شد. پردیس تئاتر تهران سهم بسیار بزرگی را از کالبدهای هنری شهر تهران بهخود اختصاص میدهد و اکنون برای تکمیل و تجهیز بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا واقع در بوستان هنرمندان ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است.
مرحله سوم: تماشاخانه ایرانشهر بهعنوان پیشتاز هنرهای نمایشی در شهر تهران توسعه پیدا میکند. فاز تکمیلی این مرحله، راهاندازی تماشاخانه پردیس نمایشی ایرانشهر در بوستان هنرمندان است. اگر این مجموعه تکمیل شود، بخش جدیای از نیاز ظرفیت نمایشی کشور و شهر تهران پاسخ داده خواهد شد.
طراحی آیندهنگرانه برای افزایش ظرفیت هنری کشور
مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران:مجموعه پردیس فرهنگی هنری از نظر عرصه و زمین ارزش ریالی بالایی دارد. شهرداری در توافق با ارتش جمهوری اسلامی، این زمین را برای ساخت پردیس تئاتر بهکار گرفته است. نزدیک به 500میلیارد تومان برای فاز تکمیلی پردیس و تجهیز و بهرهبرداری آن پیشبینی شده و تلاش این است که امسال در مدار بهرهبرداری قرار بگیرد. طراحیهای آیندهنگرانه برای سالهای آتی در بزرگترین پردیس فرهنگی، هنری و آموزشی غرب آسیا در بوستان هنرمندان، درنظر گرفته شده است. تا به حال به نیاز موجود تا حد قابلقبولی پاسخ داده شده، اما باید به طراحیهای مبتنی بر آینده و ظرفیت هنری کشور بپردازیم.