• دو شنبه 25 فروردین 1404
  • الإثْنَيْن 15 شوال 1446
  • 2025 Apr 14
یکشنبه 24 فروردین 1404
کد مطلب : 252680
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/3loPA
+
-

بازار تهران پوست می‌اندازد

طرح زیرگذر و پیاده‌راه گلوبندک و بازپیرایی میدانگاه سبزه‌میدان به بهره برداری رسید

گزارش
بازار تهران پوست می‌اندازد

مریم باقرپور-روزنامه‌نگار

صبح روز گذشته پیش از آنکه کسبه بازار تهران کرکره‌های مغازه‌های خود را بالا ببرند و این محدوده از پایتخت یک روز شلوغ دیگر را تجربه کند، 2پروژه مهم شهری با حضور مسئولان به بهره‌برداری رسید تا زمینه رفاه و آسایش شهروندان فراهم شود. این پروژه‌ها شامل زیرگذر و پیاده‌راه گلوبندک و بازپیرایی میدانگاه تاریخی سبزه‌میدان می‌شود که در نخستین پویش امید و افتخار در سال ۱۴۰۴ افتتاح شدند. در آیین افتتاح، مسئولان خبرهای خوشی از پروژه‌های اجرایی در محدوده بازار و تهران دادند.

تلفیق معماری مدرن و سنتی در میدانگاه 200ساله
ساعت 8صبح، هنوز از ازدحام بازار خبری نیست و بیشتر مغازه‌ها تعطیل‌ هستند، اما در میدانگاه سبزه‌میدان جمعیت زیادی گردهم آمده‌اند. عملیات بهسازی این میدانگاه که قدمتش به 200سال می‌رسد، اواخر سال 1402توسط سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران شروع و اواخر سال گذشته تکمیل شد. در همان ایام به‌دلیل حجم بالای مراجعه‌ها حصارهای کارگاهی میدان برداشته شد تا تردد مردم آسان‌تر باشد. در نتیجه این روزها رهگذران با فضایی جدید مواجه می‌شوند که تلفیقی از معماری مدرن و سنتی است؛ چراکه در نوع و رنگ کاشی‌های به‌کار رفته در ستون‌ها هر دو سبک به نمایش درآمده و هواکش‌های زیرزمین به‌صورت هماهنگ در سکوهای متحدالشکل به‌عنوان جایگاهی برای گلدان‌های سنگی مخفی شده تا زیبایی میدان دوچندان شود و تمامی این تفاوت‌ها از چشم عکاسان دور نمی‌ماند.

پیاده‌روی در زیرگذر 400متری
دومین محل افتتاح، پیاده‌راه زیرگذر چهارراه گلوبندک است؛ چهارراهی که در تقاطع خیابان‌های 15خرداد و خیام قرار دارد و به‌دلیل همجواری با بازار تهران گفته می‌شود روزانه بیش از یک و نیم میلیون نفر در آن تردد دارند. تاکنون شهروندان برای عبور از خیابان خیام و دسترسی به پیاده‌راه 15خرداد و بازار تهران باید از میان خودروها و موتورسیکلت‌سواران عبور می‌کردند که گاه نتیجه‌اش تصادف بود، اما حالا با افتتاح، تردد از زیرگذر انجام می‌شود. حتی برای ورود به آن نیازی به بالا رفتن و پایین آمدن از پله‌ها نیست؛ چون برایش آسانسور و پله‌های برقی‌ زیادی تدارک دیده‌اند. در محوطه 400متری زیرگذر هم می‌توان یادی از تهران قدیم کرد؛ چون آجرهای قزاقی زرد جلوه‌ای متفاوت به محیط داده‌اند.

مسئولان چه خبر خوشی دادند؟

از افتتاح پروژه‌ها تا رکودشکنی آسفالت
 مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران: 45 پروژه عمرانی در حال افتتاح در دوره مدیریت شهری کنونی پیش‌بینی شده که نشان‌دهنده تلاش مستمر برای بهبود زیرساخت‌ها و خدمات شهری در تهران است. امیدواریم با حمایت‌های شورای شهر و کمیسیون عمران تعداد بیشتری از پروژه‌ها به‌زودی به بهره‌برداری برسند.  برای امسال افتتاح پروژه‌های بزرگی چون پروژه شهید شوشتری و... تعریف شده است. برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات 10نقطه مورد مطالعه توسط سازمان مشاور فنی مهندسی انجام شده و هدف این است که امسال، با انجام اقدامات لازم، کمترین میزان از کارها برای دوره آینده باقی بماند؛ مگر در مواردی که ضرورت کار ایجاب کند. در حوزه آسفالت برنامه‌ریزی شده که رکورد یک‌میلیون و 500هزارتن آسفالت امسال به ثبت برسد. این اقدام نشان‌دهنده آمادگی زیرساخت‌ها و تلاش‌های مداوم در حوزه فنی و عمرانی و مالی و اقتصادی است.

بازار تهران زیباتر می‌شود
 محمد آیینی، شهردار منطقه ۱۲: منطقه۱۲‌ خود یک کلانشهر محسوب می‌شود. روزانه حدود یک‌ و نیم میلیون‌نفر در محدوده بازار تردد دارند و این موضوع ضرورت توجه ویژه به زیرساخت‌ها و خدمات شهری را دوچندان می‌کند. زیباسازی و ارتقای کیفیت خدمات در بازار به‌عنوان مرکز اقتصادی کشور اهمیت بسیاری دارد. امیدواریم با همکاری تمامی نهادها و شهروندان، تحولی چشمگیر در نوسازی و توسعه این منطقه ایجاد شود. همچنین برنامه‌هایی برای ایجاد سردرهای جدید و بهبود زیرساخت‌های این بازار در دست اقدام است که با همکاری‌های لازم با سازمان مهندسی و سازمان فنی و عمرانی این پروژه‌ها به‌زودی به مرحله اجرا می‌رسند.

ساخت 2هزار واحد پارکینگ ‌
 مجید امانی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران: فعالیت‌های عمرانی در تهران تنها محدود به آسفالت و ایجاد تقاطع‌های غیرهمسطح نبوده و پروژه‌های گسترده‌تری نیز در حال انجام است؛ به‌طوری که در سال ۱۴۰۴، پروژه‌های بزرگ‌تری اجرا می‌شود. در 2سال گذشته هزار واحد پارکینگ طبقاتی به مردم شهر تهران تحویل داده شده و بیش از ۲هزار واحد پارکینگ دیگر در حال احداث است.  6پایگاه مدیریت بحران شهر تهران در این دوره مدیریت شهری توسط این سازمان تا‌کنون احداث شده است. چند پایگاه دیگر نیز در دست احداث قرار دارد .   در منطقه ۱۲ احداث یک کارگاه پشتیبانی و ساختمان‌های اداری پردیس ۳ و ۴ پیش‌بینی شده است. همچنین عملیات اجرایی پروژه «خانه شهر» هم تمام‌شده و با اجرای برخی فعالیت‌ها آماده بهره‌برداری شده است.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید