• شنبه 30 فروردین 1404
  • السَّبْت 20 شوال 1446
  • 2025 Apr 19
دو شنبه 27 اسفند 1403
کد مطلب : 251729
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Vm8Ov
+
-

آیین کیسه‌دوزی

آیین کیسه‌دوزی

کرمانی‌ها در ‌ماه مبارک رمضان یک آیین خاص دارند که به آن کیسه ‌مراد، پیرهن مراد یا سنگ ‌مراد و حلقه مراد گفته می‌شود.
به گزارش همشهری، کرمانی‌ها و بیشتر خانم‌ها در روز ۲۷رمضان بین نماز ظهر و عصر، کیسه‌ای از پارچه سفید می‌دوزند و داخل آن پول می‌گذارند و در آن را می‌دوزند و برای برکت روزی و پولشان آن را داخل خانه نگهداری می‌کنند. در همین روز، اگر کسی قرار است پارچه‌ای برای خیاطی آماده کند، آن را در مسجد برش می‌زند و رسم است 7خانمی که نامشان فاطمه است،چادری را برای یک دختر کوک بزنند تا بختش باز شود.
در همین روز، پس از نماز ظهر و عصر، کسانی که مشکل دارند برای گشایش کار یا مشکلاتشان ۴۰دانه جو جدا می‌کنند، برای هر کدام از این جوها سوره توحید و در مجموع ۴۰سوره توحید می‌خوانند. با آب وضو تا ۳روز آنها را خیس می‌کنند و بعد از ۳روز آنها را می‌کارند. هر روز با آب وضو به آنها آب می‌دهند و باورشان این است که گرهی از مشکلاتشان باز می‌شود. در کیان دماوند هم هر کس حاجتی داشته باشد روز 27رمضان کیسه مراد می‌دوزد.
 برای دوختن کیسه مراد شخص حاجتمند از مادر خود و در صورتی که مادرش از دنیا رفته باشد، از یکی از زنان بستگانش مثل خاله و عمه‌اش درخواست می‌کند کیسه مراد برایش بدوزد.کیسه را به همراه سکه به کسی‌ که سفارش داده است می‌دهد. آن شخص کیسه را نزد خود نگاه می‌دارد و تا زمانی‌ که حاجتش برآورده نشده است، سر کیسه را باز نمی‌کند. بعد از برآورده شدن حاجت، او سر کیسه را باز می‌کند و سکه سوراخ‌دار را از کیسه بیرون می‌آورد و زیر لباس خود می‌دوزد؛ به ‌طوری که دیده نشود و همیشه همراهش باشد. مردم منطقه معتقدند چنانچه سکه گم شود شخص دوباره حاجتمند می‌شود و به آرزویش نمی‌رسد.

این خبر را به اشتراک بگذارید