توجه جهانی به روزهداری، بهویژه فواید سلامت شناختهشده علمی آن، روبهافزایش است. تحقیقات در مورد روزه در ماه رمضان فراتر از جهان اسلام مورد توجه قرار گرفته و با مطالعات انجامشده در کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا و آلمان، اثرات آن بر متابولیسم، سلامت قلب و رفاه روانی بررسی شدهاست.
کشورهای دارای اکثریت مسلمان
امارات متحده عربی، عربستان سعودی، مصر، مالزی، اندونزی، ترکیه : درحالیکه روزهداری در درجه اول مذهبی است، این کشورها همچنین مزایای سلامتی آن را از طریق کمپینهای سلامت ملی و تحقیقات پزشکی ترویج میکنند.
ایران و پاکستان: محققان این کشورها مطالعاتی را در مورد تأثیر روزه بر دیابت، سلامت قلب و عروق و چاقی انجام دادهاند.
کشورهای غربی
ایالات متحده و کانادا: روند روزهداری متناوب در آمریکای شمالی با روزه ماه رمضان مقایسه شدهاست. برخی از متخصصان مراقبتهای بهداشتی اکنون براساس الگوی روزهداری اسلامی، خوردن با محدودیت زمانی را توصیه میکنند. انجمن قلب آمریکا هم اعلام کرده، بررسیهای سیستماتیک نشان دادهاند که روزهداری ماه رمضان میتواند منجر به کاهش وزن و بهبود پروفایل چربی خون شود و به سلامت قلب کمک کند. همچنین متاآنالیزها نشان دادهاند که روزهداری ماه رمضان با بهبود سطح استرس، اضطراب و افسردگی مرتبط است.
بریتانیا: محققان اثرات روزهداری ماه رمضان را بر سلامت متابولیک مطالعه کردهاند که منجر به توصیههای پزشکی برای بیمارانی شده که میخواهند با خیال راحت روزه بگیرند.
آلمان و فرانسه: متخصصان تغذیه و سلامت متابولیک، فواید روزهداری ازجمله مواردی را که در ماه رمضان مشاهده میشود، برای کاهش وزن و پیشگیری از بیماریها مورد توجه قرار دادهاند.
کشورهای آسیایی
ژاپن: دانشمندان ژاپنی در مورد محدودیت دریافت کالری و افزایش طول عمر با رعایت روزهداری توصیههایی مطرح کردهاند.
روسیه و چین: برخی از مطالعات پزشکی در این کشورها به نقش بالقوه روزه در کاهش التهاب و بهبود عملکرد مغز پرداختهاند. ثابت شده که روزهداری مغز را در برابر استرس مقاومتر میکند و خلقوخو، حافظه و حتی ظرفیت یادگیری را بهبود میبخشد.
یکشنبه 12 اسفند 1403
کد مطلب :
250226
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/P1R62
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved