• سه شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • الثُّلاثَاء 23 شوال 1446
  • 2025 Apr 22
چهار شنبه 1 اسفند 1403
کد مطلب : 249331
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/X614v
+
-

فرجام سرسپردگی

باوجود سرسپردگی کامل اوکراین به آمریکا، اما اکنون واشنگتن در حال معامله بر سر کی‌یف است

گزارش2
فرجام سرسپردگی

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

شهری که حدود 600سال پیش توسط جد بزرگ سعودی‌ها در دل یک صحرا تاسیس شد و سپس در سال 1774با نام شهر «الدرعیه» محل بیعت و هم‌پیمانی «محمد بن سعود » و «محمد بن عبدالوهاب» شد، قرار است به‌زودی مکانی تاریخی برای تعیین تکلیف جنگ اوکراین شود. از اوکراین تا شهر تاریخی درعیه در نزدیکی ریاض، پایتخت عربستان حدود 4700کیلومتر فاصله زمینی است و طی این مسافت با هواپیما نیز حدود 10ساعت زمان می‌برد. درواقع قلعه خشت و گلی درعیه در عربستان سعودی و بافت جمعیتی این منطقه نه هیچ شباهتی به روسیه دارد و نه اوکراین، اما این تفاوت مهم نیست؛ مهم آن است که رئیس‌جمهور جنجالی آمریکا، یعنی «دونالد ترامپ» می‌خواهد معامله با روسیه بر سر اوکراین را در عربستان سعودی به سرانجام برساند. برای ترامپ نه اوکراین مهم است، نه زلینسکی و نه مردم اوکراین؛ دولت آمریکا فقط به‌دنبال منافع خود است؛ حتی اگر تامین منافع با قربانی کردن نزدیک‌ترین متحدانش ازجمله اوکراین همراه شود.

مذاکرات مقدماتی در عربستان
آنگونه که رسانه‌ها خبر داده‌اند، از 2روز گذشته هیأت‌های آمریکایی و روسی مذاکرات مقدماتی خود در عربستان سعودی را آغاز کرده‌اند:

 آغاز مذاکرات مقدماتی در عربستان سعودی: از روز سه‌شنبه 30بهمن‌ماه
 ویژگی مذاکرات: نخستین گفت‌وگوی رودر‌روی مقام‌های آمریکایی و روسی پس از جنگ اوکراین
 مدت مذاکرات مقدماتی: جریان داشتن مذاکرات ۴ ساعت در پشت درهای بسته و بدون ارائه جزئیات
 شرکت‌کنندگان در مذاکرات مقدماتی: تیم روسیه شامل «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه، «یوری اوشاکوف» دستیار ارشد سیاست خارجی ولادیمیر پوتین و «کریل‌دیمیتریف» مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه / تیم آمریکا شامل «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه برای امور خاورمیانه
 موضوعات مذاکره مقدماتی به نقل از مقامات روسی: «احیای کامل روابط روسیه و آمریکا»، «آمادگی برای مذاکرات احتمالی درباره بحران اوکراین» و «زمینه‌سازی برای دیداری میان پوتین و دونالد ترامپ» براساس گزارش خبرگزاری دولتی روسیه(تاس)
 نتیجه مذاکرات: تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده که در مذاکرات مقدماتی روبیو و لاوروف موافقت کردند که «تیم‌های ارشد مربوطه را برای پایان دادن به درگیری در اوکراین در اسرع وقت به شیوه‌ای پایدار و قابل‌قبول برای همه طرف‌ها منصوب کنند.»
 محل مذاکرات اصلی: یک کاخ خشتی در شهر درعیه عربستان سعودی
 طرفین مذاکرات اصلی: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه

قربانی کردن اوکراین
برگزاری مذاکرات درباره اوکراین در عربستان سعودی در حالی است که اوکراین به‌طور کامل از این مذاکرات کنار گذاشته شده است.
  اوکراین دعوت نشده است: منابع ارشد دولت اوکراین به بی‌بی‌سی گفته‌اند که این کشور برای شرکت در مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض دعوت نشده است.
  «پیت هگست»، وزیر دفاع آمریکا: دیگر از تلاش‌های اوکراین برای بازپس‌گیری تمام سرزمین‌های از دست رفته از سال ۲۰۱۴ حمایت نمی‌کنیم.
  درخواست‌های روسیه در مذاکره با آمریکا: تعهد اوکراین به بی‌طرفی دائمی، خلع سلاح، نازی‌زدایی و پذیرش واقعیت‌های سرزمینی (پذیرش استان‌های شرقی اوکراین به‌عنوان سرزمین روسیه)

پیش‌نویس اولیه توافق صلح مورد نظر آمریکا درباره اوکراین
   اوکراین عضویت در ناتو را کنار بگذارد.
  برخی از مناطق تحت اشغال روسیه از سال ۲۰۱۴، تحت کنترل مسکو باقی بمانند.
  یک نیروی بین‌المللی صلح، بدون حضور نیروهای آمریکایی، امنیت توافق را تضمین کند.
 «ولادیمیر زلینسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین: اگر آمریکا کمک‌های خود به ما را قطع کند و یا این کمک‌ها را به‌شدت کاهش دهد، ما نمی‌توانیم بیش از 6‌ماه دوام بیاوریم.

ترامپ به‌دنبال استعمار اوکراین
روزنامه انگلیسی تلگراف، سندی را فاش کرد که نشان‌دهنده نقشه محرمانه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای به کنترل درآوردن اوکراین است. در این سند، نقشه ترامپ درباره اوکراین در این موارد خلاصه شده است:

  تشکیل یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک میان آمریکا و اوکراین
 برابری ارزش اقتصادی صندوق با منابع اوکراین ازجمله منابع معدنی، منابع نفت و گاز، بنادر و سایر زیرساخت‌ها (طبق توافق)
 تنظیم قوانین تجاری توافقنامه بدون توجه به اصول تضاد قوانین براساس قوانین تجارت نیویورک
 دریافت 50درصد از درآمدهای اوکراین از استخراج منابع طبیعی توسط دولت آمریکا
 دریافت 50درصد از ارزش مالی کلیه مجوزهای صادر شده معادن و منابع طبیعی اشخاص ثالث در اوکراین برای دولت آمریکا
 کسب حق واگذاری و امتناع از مجوزهای آینده جهت خرید مواد معدنی قابل صادرات برای آمریکا
 کنترل تقریبا کامل آمریکا بر بازار کالا و اقتصاد منابع طبیعی اوکراین
 کارشناسان تلگراف: شرایط تحمیل شده از سوی آمریکا علیه اوکراین معمولاً بر کشورهای متجاوز شکست خورده در جنگ تحمیل می‌شود و بدتر از تحریم‌های مالی اعمال شده بر آلمان و ژاپن پس از شکست آنها در سال 1945است.
  نظر ترامپ درباره مذاکرات درباره اوکراین: اوکراین باید به جاه‌طلبی‌های خود برای عضویت در ناتو پایان دهد و سرزمین‌های تصرف شده توسط مسکو را به روسیه واگذار کند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :