• چهار شنبه 1 اسفند 1403
  • الأرْبِعَاء 20 شعبان 1446
  • 2025 Feb 19
یکشنبه 28 بهمن 1403
کد مطلب : 248907
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgEjr
+
-

اورژانس اسکوتر به‌زودی در تهران

مریم سرخوش؛ روزنامه‌نگار

ترافیک تهران کلافی درهم‌تنیده شده و اورژانس به‌عنوان دستگاه خدمتگزار وظیفه دارد که خدماتش را به‌موقع به‌روزرسانی کند. به همین دلیل موتولانس‌ها به مجموعه اورژانس اضافه شدند. پس از آن هم اورژانس دونده ایجاد شد و حالا یک وسیله چابک‌تر درنظر گرفته شده است؛ اسکوتر اورژانس.
محمداسماعیل توکلی، رئیس اورژانس استان تهران با اعلام این خبر در نشست خبری تأکید کرد:‌ با اقدامات انجام‌شده زمان رسیدن بر بالین بیمار در مناطق شلوغ و پرازدحامی مثل بازار از ۳۵دقیقه به ۱۳دقیقه کاهش پیدا کرده. زمان رسیدن موتولانس در سطح شهر تهران هم حدود ۱۱دقیقه است.
او ادامه داد:‌ برای نخستین‌بار اوایل دهه‌۹۰ موتولانس در بازار بزرگ راه‌اندازی شد و در ادامه هم اورژانس دونده اضافه شد. طی چند روز آینده اسکوترها به مجموعه ما اضافه می‌شوند که این دوندگی را از همکاران ما می‌گیرند و برای رسیدن، انرژی کمتری صرف می‌شود. هیأت امنای بازار هم قول داده‌اند که مسیرهای دسترسی را با کمک شهرداری هموارتر کنند.

تشخیص مشکلات قلبی در صحنه
البته به‌گفته توکلی، امروز دیگر صحبت زود رسیدن بر بالین بیمار مطرح نیست و زود‌رساندن اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به همین دلیل اقداماتی برای تشخیص بهتر بر بالین بیماران آغاز شده است. ازجمله نرم‌افزار گلاسکو که تکنیسین‌های اورژانس با استفاده از آن در صحنه بر بالین بیمار قلبی نوار قلب می‌گیرند، خود نرم‌افزار تشخیص و تفسیر اولیه را اعلام و متخصص در بخش دیسپچ بررسی می‌کند. بیمار هم درصورت نیاز به بخش کت‌لب بیمارستان انتقال پیدا می‌کند. با این خدمت ارزشمند آمار مرگ‌ومیر بیماران قلبی به شکل ویژه کاهش پیدا کرده است.

نجات سکته‌های مغزی
این مسئول ادامه داد:‌ با طرح 724(مدیریت سکته‌های مغزی) هم طی 10‌ماه اخیر 3128بیمار سکته مغزی نجات یافته‌اند و میزان معلولیت‌های ناشی از این بیماری کاهش چشمگیری داشته است. قرار است سونوفست هم برای مصدومان حوادث ترافیکی اضافه شود و در این‌باره با یکی از بیمارستان‌ها مذاکره‌ها و اقدام اولیه انجام شده است. او در ادامه با تأکید بر اینکه در خدمات اورژانسی همه‌‌چیز آمبولانس نیست، عنوان کرد: از ۱۰۰درصد تماس‌های مردمی ۷۹درصد نیاز به انتقال ندارد و برای ۲۱درصد ماموریت‌هایی که باید انجام شود نیازمند آمبولانس هستیم. توسعه موتولانس، اورژانس دونده و اورژانس اسکوتر کمک می‌کند که زمان رسیدن به بالین بیمار ‌کاهش پیدا کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید