تمامقد کنار بانوانشهرایستادهام
نخستین شهردار زن در چهارمحال و بختیاری قصد دارد کاری کند که شهروندان بهمعنای واقعی شهر را خانه خود ببینند
راحله عبدالحسینی-روزنامهنگار
نخستین شهردار زن در چهارمحالوبختیاری سکان مدیریت شهر یانچشمه را بهدست گرفته و در تلاش است که زیرساختهای شهری را برای رفاه حال شهروندان و همچنین گردشگران فراهم کند. «ژیلا بهارلویی» که خود متولد یانچشمه است،در گفت و گو با همشهری اولویت برنامههایش را افزایش فضای سبز با ایجاد بوستان محلی و دسترسپذیری برای سالمندان و افراد دارای معلولیت اعلام میکند و میگوید که قصد دارد از دانش و تخصص بانوان در حوزه شهرداری بهره بگیرد.
یانچشمه سال 1399 از روستا به شهر تبدیل شد و با چالشهای مختلفی برای توسعه روبهروست. شما در گام نخست چه برنامهای برای توسعه شهری در یانچشمه دارید؟
یانچشمه از توابع بخش شیدا در شهرستان بن، محور مواصلاتی بین اصفهان و چهارمحالوبختیاری است. تاسیسات پشتیبانی سد زایندهرود در یان، چشمه است و همین به فرصتی برای حضور گردشگران برای بازدید از سد تبدیل شدهاست. با این حال هنوز بسیاری از زیرساختهای شهری در یانچشمه وجود ندارد. بخشی از این زیرساختها ازجمله ساختمان آتشنشانی، بهسازی معابر و اجرای جدول در معابر، ساخت ایستگاه مسافربری، بوستان محلی، پارک بانوان و افزایش فضای سبز در اولویت برنامههای کوتاهمدت است.
بلوار اصلی شهر، ورودیها و خروجیها امسال زیرسازی و تکمیل شدهاست. بهنظر میرسد در بحث زیباسازی، تامین روشنایی معابر، بافت فرسوده و حتی اجرای فاضلاب شهری برای یانچشمه راه درازی پیش رو داشتهباشید؟
مرکز ثقل برنامههایم در مسیر خدمت، مردم شهر یانچشمه هستند. با همکاری آنان این راه دراز را در مدت کوتاهی طی خواهیم کرد؛ بهعنوان مثال، در بحث بافت فرسوده مطالعات کارگروه بازآفرینی شهر انجام شده و برای تصویب به استانداری رفته، تسهیلات نوسازی برای شهروندان درنظر گرفته شده و با مشارکت آنان بافت فرسوده شهر نونوار میشود. خواستههای شهروندان را نیز در جلسات ارتباط مردمی میشنوم. از آنجا که زادگاه خودم هم یانچشمه است، خودم را از مردم میدانم.
یانچشمه در توسعه شهری تا چه اندازه قرار است برای همه شهروندان دسترسپذیر باشد؟
در طراحی بوستان محلی که مهمترین اولویت است از مشاوران خواستهام نیازهای سالمندان، کودکان و افراد دارای معلولیت را درنظر بگیرند. در یانچشمه حتی اگر یک فرد دارای معلولیت هم ساکن باشد، شهروند درجه یک است و در همه برنامههای شهری دیده میشود. در وهله بعدی قصد داریم با ایجاد زیرساختهایی برای ایجاد بومگردی از ظرفیتهای گردشگری یانچشمه بهرهمند شویم و برای موفقیت در این زمینه دسترسپذیری اولویت است.
از دیدگاه خودتان شهروندان چه توقعی از شما دارند؟
من معتقدم سرمایهگذاری در برنامههای اجتماعی- فرهنگی برای شهروندان به پروژههای عمرانی ارجح است. برگزاری برنامههایی برای نشاط اجتماعی شهروندان با استقبال روبهرو میشود. امیدوارم بتوانم کاری کنم که شهروندان، شهر را بهمعنای واقعی خانه خودشان بدانند.
زنان در برنامههای شما چه جایگاهی دارند؟
تجربه من میگوید زنان برای رسیدن به یک موقعیت اجتماعی، سختی بیشتری را پشت سر گذاشتهاند. برای همین تمامقد در کنار بانوان شهرم ایستادهام و کارگروه بانوان نیز بهزودی تشکیل میشود؛ هرچند بهطور کلی دانش و تخصص افراد ملاک انتخاب است.