• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 23 دی 1403
کد مطلب : 245997
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/r0P0L
+
-

طعم تلخ روغن

در روزهای اخیر، بازار روغن به یکی از داغ‌ترین موضوعات خبری تبدیل شده است. کاهش موجودی و افزایش فشار بر مصرف‌کنندگان، توجه افکار عمومی را جلب کرده است. حالا حامد یزدیان، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، در گفت‌وگو با نمایندگان از 2 عامل اصلی این بحران پرده برداشته است: «‌ مرجوع شدن روغن‌های وارداتی بی‌کیفیت و خروج یک شرکت تولید روغن عربستانی از ایران‌.»

روغن‌های بی‌کیفیت پشت دروازه‌ها برگشت خوردند
یزدیان با صراحت اعلام کرده که بخش قابل توجهی از کمبود روغن در بازار، به‌خاطر حساسیت‌های کیفی روی محموله‌های وارداتی بوده است. این سختگیری‌ها در حالی اتفاق می‌افتد که بازار داخلی به‌شدت به واردات وابسته است. هرچند حفظ کیفیت قابل تحسین است، اما به‌نظر می‌رسد همین رویکرد در کوتاه‌مدت به نوساناتی در بازار دامن زده است.

خروج شرکت عربستانی؛ سیاست بازی در میدان اقتصاد
یکی دیگر از عوامل کمبود روغن، خروج یکی از شرکت‌های تولید روغن عربستانی از ایران است؛ شرکتی که طی سال‌های اخیر نقش مهمی در تامین نیاز بازار ایفا می‌کرد. یزدیان با اشاره به تأثیر این خروج بر بازار گفت: «این اتفاق ناشی از مسائل سیاسی بوده است. هرچند تأثیر مستقیم آن کم است، اما بی‌تأثیر هم نیست.»‌بحران بازار روغن، کمیسیون کشاورزی مجلس را به تحرک واداشته است. یزدیان خبر داده که در هفته‌های اخیر، جلسات متعددی با حضور وزرای صمت و کشاورزی برگزار شده است.

ارز ترجیحی و نقش آن در ماجرا
یکی دیگر از موضوعاتی که این روزها بر بازار کالاهای اساسی سایه انداخته، بحث حذف ارز ترجیحی است. یزدیان در این خصوص توضیح داد: «این موضوع هنوز قطعی نشده، اما نگرانی‌هایی در بازار ایجاد کرده است. این نگرانی‌ها می‌تواند باعث افزایش انتظارات تورمی و درنهایت کمبود در بازار شود. هرچند اثر مستقیم آن هنوز جدی نیست.»بحران فعلی، آزمونی جدی برای دولت و مجلس است. درحالی‌که مصرف‌کنندگان با افزایش قیمت‌ها و کمبود کالا مواجهند، یزدیان از تلاش جدی برای کنترل بازار خبر می‌دهد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید