یادگار مهم اصغر قندچی نامدار
نام: کارخانه کامیونسازی ایرانکاوه
موقعیت: حوالی امامزاده معصوم(ع)
راهاندازی کارخانه کامیونسازی ایرانکاوه با سرمایه شخصی اصغر قندچی یکی از مهمترین رویدادهای اقتصادی پایتخت به شمار میرود که در بریانک و حوالی امامزاده معصوم(ع) رخ داد.
اصغر قندچی، کارآفرین مشهور و پدر صنعت کامیونسازی که مؤسس بزرگترین کارخانه تریلر و کامیون در ایران بود، ابتدا در یکی از گاراژهای اطراف میدان قزوین فعالیتش را شروع کرد اما مدتی بعد و با رونق گرفتن صنعت کامیونسازی در پایتخت، کارخانهای در حوالی امامزاده معصوم(ع) راه انداخت.
دوران درخشان قندچی بهعنوان کارآفرین و صنعتگر ممتاز دوره پهلوی در بریانک رقم خورد و ایدههای او برای ساخت کامیونهای خارجی و ساخت کامیونهای ایرانی در همین محله عملی شد. نصرالله حدادی، تهرانپژوه، درباره روزگار خوش اصغر قندچی در بریانک میگوید: «راسته خیابان قزوین از ابتدای سده اخیر که خودروهای سنگین خارجی مثل «استودبیکر»، «مان»، «اینترناش»، « کامانکار» و... وارد ایران شدند و نیز کوچه ارامنه در حوالی بازارچه قوامالسلطنه به محل تعمیر این خودروها تبدیل شد و مکانیکها آرام آرام به سمت خیابان و میدان قزوین کوچ کردند. در همان سالها اصغر قندچی با خاندان میردامادی شریک میشود و کارخانهای حوالی امامزاده معصوم(ع) احداث میکند.»
راهاندازی کارخانه ایرانکاوه در محله بریانک برای اصغر قندچی که بهعنوان فردی مبدع و مبتکر شناخته میشد شروع یک ماجرای تازه بود. او در همین کارخانه تئوری تقویت محل اتصال بار و اسب تریلی را که اصطلاحا به آن «ریش» میگویند مطرح کرد و بعد از ورود خودروهای ماک به ایران با الگوبرداری از شیوه ساخت این خودروی آمریکایی کامیون ایرانی را ساخت و روانه بازار کرد. بنابراین اصغر قندچی در بریانک دوباره متولد شد و در این محله به اوج شهرت رسید.
حدادی تداوم حیات کارخانه ایرانکاوه در بریانک را نشانه دلبستگی اصغر قندچی به این محله میداند: «اصغر قندچی بعد از رونق گرفتن کسبوکارش کارخانه نرسی را در بریانک تاسیس میکند و کامیونهایی میسازد که جنس اتاقهایش از فایبرگلاس بود. این هم یکی دیگر از مهمترین ابتکارات قندچی در بریانک بود. او تا واپسین روزهای عمرش همچنان به ایرانکاوه رفتوآمد میکرد و این کارخانه حلقه اتصال یکی از بزرگترین کارآفرینهای تهران با بریانک بود.»