• چهار شنبه 5 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 23 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 25
چهار شنبه 5 دی 1403
کد مطلب : 244306
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oY3OK
+
-

تصمیم مدیریت شهری برای تبدیل پایتخت به شهرخورشیدی

‌ نجات تهران با ‌خورشید‌

پنل‌های خورشیدی مشکل آلودگی هوا و ناترازی برق را حل می‌کند

گزارش
‌ نجات تهران با ‌خورشید‌

نیلوفر ذوالفقاری-روزنامه‌نگار

دیروز اعضای شورای شهر تهران یک فوریت لایحه «بهره‌مندی از تکنولوژی‌های نوین در صرفه‌جویی مصرف انرژی» را بررسی و تصویب کردند. به این ترتیب مدیریت شهری بر دغدغه‌مندی خود نسبت به استفاده از انرژی‌های پاک، تلاش برای کاهش آلودگی هوا و صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های تجدیدناپذیر تأکید کرده است. تصویب این لایحه می‌تواند گام مهمی در راستاي خورشیدی شدن تهران باشد.

شهرداری از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کند

مهدی چمران، رئیس شورای شهر:
بهتر است شهرداری تهران تا حد امکان از فناوری‌های روز به‌ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان‌های مختلف شهر به‌منظور کاهش آلودگی هوا و نیز صرفه‌جویی در مصرف انرژی بهره ببرد. همانطور که پیش از این هم به آن اشاره شده یکی از مصادیق استفاده از این فناوری، چراغ‌های راهنمایی و رانندگی است تا هنگام قطعی برق، خاموشی چراغ‌ها موجب آشفتگی شهر نشود و در عین حال، صرفه‌جویی در مصرف برق نیز انجام ‌شود.


تبدیل تهران به شهر خورشیدی یک ضرورت است

حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران:
شهر تهران به‌دلیل برخورداری از تابش مناسب خورشید، یکی از بهترین مکان‌ها و شهرها برای بهره‌برداری از سلول‌ها و پنل‌های خورشیدی است. با توجه به نیازهای شهری و شرایط خاص تهران، در لایحه فوق پیشنهاد شده است كه با نصب پنل‌های خورشیدی در پشت‌بام‌ها و ساختمان‌ها و با الزام استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی و نیز تامین روشنایی پارک‌ها و فضاهای عمومی و معابر از هدررفت منابع انرژی کشور جلوگیری شود. ما باید به‌سمت کاشت بذر تغییر برویم.


‌انرژی خورشیدی به ساختمان سبز اضافه شود

مهدی پیرهادی، عضو شورای شهر:
موضوع انرژی در مباحث مربوط به ساختمان سبز لحاظ نشده بود که پس از بررسی‌های لازم تغییراتی در آن صورت گرفت و اصلاحات به تعدادی از دانشگاه‌های کشور، استادان و سایر مراجع ارسال شد و ما اكنون منتظر دریافت پاسخ از سوی آنها هستیم و پاسخ‌های دریافتی در صحن شورا حتما ارائه خواهد شد. هدف از این کار بررسی میزان همپوشانی این موضوع با موضوع ساختمان سبز است. اگر همپوشانی لازم را دارا بود كه می‌توانیم در مبحث ساختمان سبز نیز آن را بگنجانیم.




2000 پروانه ساخت سالانه در تهران صادر می‌شود و الزامات قانونی برای استفاده از تکنولوژی‌های نوین در ساخت می‌تواند به کاهش مصرف انرژی
 در ساختمان‌ها کمک کند.

بودجه‌ریزی مناطق با 6رویکرد

پایان دی‌ماه، شهرداری سند بودجه1404 را تحویل شورای شهر تهران می‌دهد. جلسات با مناطق 22گانه برای دریافت پیشنهادهای مربوط به میزان اعتبار و جمع‌بندی آنها از 26دی آغاز شده‌است. علی علاء‌الدینی، مدیرکل اداره برنامه‌ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران در گفت‌وگو با همشهری از آخرین وضعیت بررسی پیشنهادهای بودجه مناطق 22گانه می‌گوید. به گفته او، بودجه‌ریزی مناطق در سال1404 با 6رویکرد انجام می‌شود.

اولویت اصلی: پروژه‌های احداثی نیمه‌تمام
در بررسی بودجه پیشنهادی سال آینده مناطق، اولویت اصلی اتمام پروژه‌های احداثی نیمه‌تمام در مناطق 22گانه و محله‌هاست. به‌هرحال سال آینده سال پایانی مدیریت شهری فعلی تهران نیز محسوب می‌شود و بنا داریم پروژه‌های نیمه‌تمام را تکمیل کنیم.

اختصاص اعتبار لازم برای پروژه‌های نیمه‌تمام
در بودجه سال آینده اعتبار لازم برای تکمیل، تجهیز و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام پیش‌بینی می‌شود. همچنین در بودجه پیشنهادی به پرهیز از تعریف پروژه جدید یا تعریف و تأیید پروژه‌های دارای معارض ملکی و تاسیساتی نیز توجه شده است.

رفع کمبود سرانه‌ها
یکی دیگر از موضوعاتی که در بررسی بودجه سال آینده مناطق ۲۲گانه مورد توجه قرار گرفته، رفع کمبود سرانه‌های خدمات عمومی مانند سرانه‌های فرهنگی، ورزشی، تفریحی و... در محله‌هاست. همچنین در تدوین بودجه پیشنهادی مناطق تأکید داریم که به موضوع توزیع عادلانه خدمات در محله‌ها توجه ویژه‌ای شود. در همین راستا با هدف کاهش فاصله جنوب با شمال شهر تهران در تعریف پروژه‌ها اقدامات لازم انجام خواهد شد.

6رویکرد بودجه‌ریزی مناطق
1) اتمام پروژه‌های احداثی نیمه‌تمام در هر منطقه و محله
2) تکمیل‌، تجهیز و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام
3) پرهیز از تعریف پروژه جدید
4) پرهیز از تعریف و تأیید پروژه‌های دارای معارض ملکی و تاسیساتی
5) توجه به رفع کمبود سرانه‌های خدمات عمومی
6) توجه به توزیع عادلانه خدمات در محله‌ها




 

این خبر را به اشتراک بگذارید