• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
دو شنبه 26 آذر 1403
کد مطلب : 243442
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/98kK4
+
-

درگذشت‌کارگردان «خداحافظ،لنین!»

درگذشت‌کارگردان «خداحافظ،لنین!»



ولفگانگ بکر، فیلمساز آلمانی که کمدی وی با عنوان «خداحافظ، لنین!» درباره اتحاد مجدد ۲آلمان به موفقیتی جهانی بدل شد و دنیل برول، بازیگر جوان ناشناخته آن زمان را به بازیگری مشهور بدل کرد از دنیا رفت. خانواده بکر اعلام کردند وی پس از یک دوره بیماری جدی درگذشت. بکر که در آلمان غربی متولد شده بود، در برلین در رشته سینما تحصیل کرد و فیلم دانشجویی او با عنوان «پروانه‌ها» که اقتباسی از داستان کوتاه ایان مک‌ایوان، نویسنده بریتانیایی بود، برنده اسکار دانشجویی شد. سال۱۹۹۴ وی شرکت تولید فیلم خود را با همکاری تام تیکور و دنی لِوی تأسیس کرد و نخستین فیلم بلندی که ساخت «زندگی همه آن چیزی است که می‌گیری» در سال ۱۹۹۷ بود. این فیلم ۳جایزه جشنواره فیلم برلین را دریافت کرد و وی را به نیروی محرکه احیای سینمای آلمان در اواخر دهه۱۹۹۰ و اوایل دهه۲۰۰۰ بدل کرد. «بدو لولا، بدو» تیکور در سال۱۹۹۸ و فیلم «به‌دنبال سوکر» لوی در سال۲۰۰۴ دیگر فیلم‌های این کمپانی بودند که چنین اثری داشتند.
اما بزرگ‌ترین موفقیت این کمپانی «خداحافظ، لنین» بکر با بازی کاترین ساس در نقش سوسیالیستی فداکار با قلبی ضعیف بود که در اکتبر۱۹۸۹، اندکی قبل از فروپاشی دیوار برلین به کما می‌رود. وقتی او از خواب بیدار می‌شود، ۲آلمان متحد شده‌اند، ولی پسرش (برول) سعی می‌کند او را از واقعیت دور نگه دارد تا وی دچار شوک مرگبار نشود. تلاش او برای بازگرداندن همه‌‌چیز به دوران آلمان شرقی از بسته‌بندی غذا در ظرف‌های قدیمی تا پخش اخبار جعلی را در بر می‌گیرد تا مادرش را متقاعد کند که چیزی تغییر نکرده است.
«خداحافظ، لنین» در آلمان و جهان به موفقیت بزرگی دست یافت و در بیش از ۶۰کشور به نمایش درآمد و حدود ۸۰میلیون دلار فروش کرد. این فیلم ۹جایزه از جوایز لولای آلمان را برد و ۶جایزه ازجمله بهترین فیلم جوایز فیلم اروپا را از آن خود کرد و برنده جوایز سزار فرانسه، گویای اسپانیا و دیوید دی دوناتلوی ایتالیا شد و نامزدی جایزه بفتا و گلدن گلوب بهترین فیلم بین‌المللی را هم به‌ دست آورد. برول و بکر در فیلم «من و کامینسکی» در سال۲۰۱۵ که طنزی درباره دنیای هنر با اقتباس از کتاب دنیل کلمان بود، دوباره با هم متحد شدند. این کارگردان کمی قبل از درگذشتش آخرین فیلم خود را با عنوان «قهرمان ایستگاه فریدریش اشتراسه» به پایان برد که درامی درباره فردی از آلمان شرقی بود که به بیش از ۱۰۰نفر کمک کرد از طریق ایستگاه رادیویی او در برلین شرقی از این کشور فرار کنند.‌

این خبر را به اشتراک بگذارید