نبرد شهرداران برای صلح جهانی
سخنگوی شهرداری تهران در نشست بینالمللی استانبول: روزانه ۴۰کودک بیگناه در غزه به شهادت میرسند
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
شهرداران شهرهای بزرگ غرب آسیا و شمال آفریقا مانند شهردار بغداد، طرابلس، رامالله، کازابلانکا و نمایندگانی از دیگر شهرهای بزرگ منطقه، به میزبانی «اکرم امام اوغلو» شهردار استانبول در این شهر دورهم جمع شدند تا در قالب نشست «شهرداران برای صلح» آخرین وضعیت غزه و لبنان را بررسی کنند. عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران و معاون امور اجتماعی شهرداری اصفهان نمایندگان ایران در این نشست بودند. سخنگوی شهرداری تهران آماری از شهادت کودکان در غزه داد و گفت که بهطور میانگین روزانه ۴۰کودک بیگناه در این شهر به شهادت میرسند. او در ادامه درباره نقش شهرها در ایجاد صلح و ثبات در منطقه صحبت کرد و خواستار آتشبس در غزه و لبنان شد.
شهادت بیش از ۱۷هزار کودک
از آغاز حملات به غزه تا امروز بیش از ۱۷۴۹۲ کودک فلسطینی به شهادت رسیدهاند؛ این یعنی روزانه بهطور میانگین ۴۰کودک بیگناه کشته میشوند. این فاجعه بیش از هر زمان دیگری نیازمند اقدام فوری برای آتشبس و کمکرسانی به صدها هزار انسان مجروح و آسیبدیده است.
کشتهشدن شهرها
اکنون بیش از ۴۰۰روز است که غزه شاهد بیسابقهترین جنایات و نسلکشی است. بیش از یک سال است که علاوه بر شهادت مردمان مظلوم شاهد کشتهشدن بناهای فکری و فرهنگی جوامع این منطقه هستیم. در واقع باید گفت که شهرها هم کشته میشوند.
تحمیل جنگ توسط عوامل بیرونی
اگرچه ملتها قرنها در کنار یکدیگر زیسته و در تعامل بودهاند، متأسفانه از ابتدای قرن حاضر از افغانستان و عراق گرفته تا فلسطین، لبنان، لیبی، سودان و همه ملتهای غرب آسیا و شمال آفریقا شاهد و قربانی کشتارها و تخریبهایی بودند که عوامل بیرونی و غریبهها به آنها تحمیل کردند.
نقش شهرها در ایجاد صلح و ثبات
شهرها بهعنوان نخستین نهاد حکمرانی عمومی که مردم در زندگی روزمره با آن روبهرو هستند نقش مهمی در ایجاد صلح و ثبات در جهان دارند. همانگونه که ویرانی آنها با ویرانی فکر و فرهنگ و تمدن همراه است، همکاری بین شهرها در سطح بینالمللی نیز میتواند به توسعه صلح و ثبات یاری رساند و مانع از جنگ و خونریزی شود.
قطع روابط با اشغالگران
روابط اقتصادی و تعاملات تجاری با اشغالگرانی چون رژیم صهیونیستی تبدیل به گلولهها و بمبهایی میشود که بر سر زنان و کودکان فلسطینی و لبنانی فرود میآید. دولتهای محلی و شهرداریها میتوانند با قطع روابط با اشغالگران و تجاوزگران به مشروعیتزدایی از آنها بپردازند.
مقابله با اسرائیل
دولتهای محلی از دولتهای ملی خود مطالبه کنند تا علاوه بر قطع هرگونه روابط با اشغالگران به مقابله با آنان نیز برخیزند. تجربه این منطقه و سابقه تاریخی نشان میدهد که ناامنی و بیثباتی در فلسطین، لبنان، سوریه، لیبی، یمن و سایر کشورها به این مرزهای سیاسی محدود نخواهد شد و دود آن به چشم سایرین هم خواهد رفت.
اهداف نشست صلح
آتشبس فوری و امدادرسانی به آوارگان و آسیبدیدگان در غزه محکومیت تجاوز به لبنان تشکیل دولت ملی فراگیر و غیرفرقهای در سوریه