دهکده المپیک یادگار بازی های آسیایی
تهران قدیم ناصری، از شرق به خیابان 17شهریور، از شمال به خیابان انقلاب، از غرب به خیابان کارگر و از جنوب به خیابان شوش محدود میشد. اما ناصرالدینشاه قاجار روز یکشنبه، 17آذر 1246خورشیدی، کلنگ توسعه شهر را در جایی که امروز، دروازهدولت یا همان تقاطع خیابان سعدی با خیابان انقلاب است، بر زمین زد و تهران روز به روز گسترش یافت و حالا همین شد که میبینید. اما قصه اضافهشدن هر بخش، روستا و محله به تهران هم برای خود حکایتهایی دارد خواندنی. در اینجا به قصه شکلگیری محله دهکده المپیک تهران در
منطقه 22میپردازیم.
تاریخ
بازیهای آسیایی سال 1974، هفتمین دوره بازیهای آسیایی بود که میزبانی آن را تهران بر عهده داشت. قرار بود ورزشکارانی از کشورهای آسیایی از 10تا 25شهریور 1353خورشیدی، در تهران در رشتههای گوناگون با هم رقابت کنند و این همه ورزشکار و هیأت همراه، احتیاج به محلی برای اسکان داشتند. مسئولان وقت آن روزگار، تصمیم گرفتند جایی در نزدیکی ورزشگاه آزادی را آماده کنند و خلاصه کلنگ شکلگیری دهکدهای برای اسکان ورزشکاران به نام دهکده المپیک زده شد.
فضا
این محله بهخاطر کاربری خاص خود به بلوکهای 4یا 5طبقه تقسیم شد که فضاهای سبز، آنها را از هم جدا میکرد. نام برخی خیابان هایش هم از آن روزگار، هنوز ورزشی باقی مانده؛ ورزش شرقی و غربی، المپیک و این اواخر هم حسن یزدانی. بد نیست بدانید بعد از بازیهای آسیایی، بیشتر آپارتمانهای این محله، به ورزشکاران فروخته شد. البته پردیس دانشگاه علامه طباطبایی هم در سال1382به این مکان، منتقل و بهتدریج دیگر دانشگاهها مانند دانشگاه علوم انتظامی و پردیس پژوهش دانشگاه شریف هم به این محدوده اضافه شد و فضای محله را دانشگاهیتر کرد.
آب و هوا
آب و هوای دهکده المپیک، بهدلیل موقعیت جغرافیایی آن بسیار دلانگیز است. این محله از شمال به رشتهکوههای البرز، از جنوب به اتوبان شهید خرازی، از غرب به بوستان لتمال و از شرق به باغها و رودخانه کن محدود است. همجواری با آبشار تهران، بوستان جنگلی چیتگر و دریاچه خلیجفارس هم این منطقه را نزد تهرانیها محبوب کرده است.