• پنج شنبه 22 آذر 1403
  • الْخَمِيس 10 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 12
یکشنبه 18 آذر 1403
کد مطلب : 242604
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mwD83
+
-

جنگ امروز غزه چه فرقی با جنگ‌های گذشته دارد؟

نسل‌کشی کم‌سابقه در غزه همچنان ادامه دارد و هیچ‌چیز نمی‌تواند مانع پاسخگویی تاریخی رژیم صهیونیستی درباره جنایاتش شود. رمزی بارود، تحلیل‌گر فلسطینی در «فلسطین کرونیکل» نوشته‌است: در تمام جنگ‌های گذشته، رژیم اسرائیل موفق می‌شد پس از جنایاتش دکمه تنظیم مجدد روابط با جامعه جهانی را فشار دهد. پس از هر جنگ، ماشین تبلیغاتی صهیونیست‌ها (هاسبارا) با استفاده از جریان رسانه‌ای غرب تلاش می‌کرد با تبلیغات علیه فلسطینیان، اسرائیل را قربانی‌ای جلوه دهد که در وضعیت دائمی دفاع از خود قرار دارد. اما تاکتیک سفیدنمایی جنایات صهیونیست‌ها این بار شکست خواهد خورد؛ آن هم نه به‌دلیل اینکه اسرائیلی‌ها و غربی‌ها تلاشی برای آن نمی‌کنند، بلکه به این دلیل که:‌
  نه‌تنها رژیم صهیونیستی در نوار غزه مرتکب نسل‎کشی شده، بلکه این نسل‎کشی توسط بزرگ‌ترین نهاد حقوقی جهان، یعنی دادگاه لاهه به رسمیت شناخته شده‌است.
  برخلاف تحقیقات قبلی، این‌بار گام‌های عملی‌ای برای پاسخگویی جنایتکاران برداشته شده؛ ازجمله صدور حکم بازداشت برخی از سران رژیم.
  با وجود تعصب ذاتی رسانه‌های غربی و اخبار جهت‌دار آنان، روزنامه‌نگاران فلسطینی توانسته‌اند داستان نسل‌کشی را روایت کنند و به‌این‌ترتیب پنهان‌کردن آن دیگر امکان‌پذیر نیست.
  بیداری درباره نسل‌کشی غزه این‌بار در لایه‌های مختلف افکار عمومی جهان نفوذ کرده؛ به‌نوعی که در تاریخ بی‌سابقه است. به همین دلیل است که گفت‌وگو درباره فلسطین به اقشار خاصی محدود نمی‌شود و مسئله‌ای جهانی شده‌است.
رمزی بارود می‌نویسد:‌ بیداری ناشی از جنگ غزه تا بدان حد رسیده که هیچ مقداری از تبلیغات، قوانین و دسته‌بندی‌های ناعادلانه موفق به معکوس‌کردن این واقعیت‌ها نخواهند شد. اکنون هیچ دکمه تنظیم مجددی وجود ندارد و حرکت جهانی آزادی فلسطین در ماه‌ها و سال‎های آینده شتاب خواهد گرفت. بهایی که مردم فلسطین برای این جنگ پرداخت کرده‌اند بالا و دردناک بوده‌است؛ اما تاریخ تمام مبارزات آزادی‌بخش، ازجمله در فلسطین، نشان می‌دهد که آزادی همیشه بهای زیادی دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید