• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
شنبه 17 آذر 1403
کد مطلب : 242462
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ElzKm
+
-

چطور ورزش خطر سرطان را کاهش می‌دهد؟

به‌ گزارش تایمز آو ایندیا، در حالی ‌که هیچ تغییری در شیوه زندگی به‌طور قطعی نمی‌تواند ایمنی در برابر سرطان را تضمین کند، تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که ورزش منظم می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطر آن ایفا کند.

چگونه ورزش به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟
بدن ما از سیستم‌های پیچیده‌ای تشکیل شده که بر مبنای آن روند سلامت را حفظ می‌کنند یا خطر بیماری را افزایش می‌دهند. وقتی صحبت از سرطان به میان می‌آید، رابطه بین انتخاب سبک زندگی و رفتار سلولی حیاتی است. ورزش به طرز عمیقی بر این رابطه تأثیر می‌گذارد.
تنظیم هورمونی: هورمون‌هایی مانند انسولین و استروژن، اگر سطح آنها خیلی بالا باشد، می‌توانند رشد سرطان را افزایش دهند. ورزش به تنظیم این هورمون‌ها کمک می‌کند و خطر ابتلا به سرطان‌های سینه و آندومتر را کاهش می‌دهد.
تقویت سیستم ایمنی: فعالیت بدنی منظم تولید سلول‌های کشنده طبیعی (NK) را افزایش می‌دهد. این سلول‌ها سلول‌های غیرطبیعی را شناسایی می‌کنند و از بین می‌برند و به‌عنوان دفاع خط مقدم در برابر سرطان عمل می‌کنند.
کاهش التهاب مزمن: التهاب در ایجاد بسیاری از بیماری‌ها ازجمله سرطان نقش دارد. ورزش سطح نشانگرهای پیش‌التهابی را کاهش می‌دهد و از آسیب رساندن به سلول‌ها و التهاب مزمن جلوگیری می‌کند.
بهبود سلامت روده: فعالیت‌هایی که به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند، مانند پیاده‌روی و یوگا، به حفظ میکروبیوم روده سالم کمک می‌کنند که این مورد اخیر با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال مرتبط است.

چقدر ورزش نیاز داریم؟
دستورالعمل‌های فعالیت بدنی وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در سال2018 موارد زیر را برای مزایای سلامتی قابل توجه و کاهش خطر بیماری‌های مزمن ازجمله سرطان توصیه می‌کند.
فعالیت هوازی: 150 تا 300دقیقه ورزش با شدت متوسط، 75 تا 100دقیقه با فعالیت شدید یا ترکیبی از هر دو را در طول هفته هدف قرار دهید.
تمرینات قدرتی: حداقل 2بار در هفته
تمرینات تعادلی: تمرینات تعادلی را به‌ویژه برای افراد مسن در کنار فعالیت‌های هوازی و قدرتی اضافه کنید.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید