علی ملائکه؛ روزنامهنگار
پژوهشها نشان میدهند که کودکان از ۲سالگی، هنگامی که رشد مهارتهای شناختی آنها به حد معینی میرسد، دروغ گفتن را شروع میکنند. گرچه دروغ گفتن بخشی عادی از روند رشد ذهنی کودکان است، اما نباید نادیده گرفته شود و والدین باید راستگویی را به کودکانشان بیاموزند.
دروغگویی کودکان نوپا و پیشدبستانی
دروغ گفتن کودکان نوپا و پیشدبستانی چندان عامدانه نیست. آنها عمداً حقیقت را تحریف نمیکنند. آنها عاشق اغراق کردن و ساختن داستانهای بلند هستند، اما این داستانها بیان تخیل غنی آنهاست، نه دروغگویی.
چه باید کرد؟ واکنش شدید نشان ندهید و کودک را در هیچ سنی دروغگو خطاب نکنید. از او بپرسید «این داستان واقعی است یا از خودت درش آوردی؟» بهاحتمال زیاد، فرزند شما اعتراف میکند که آن را ساخته است و شما 2 نفر میتوانید با هم به آن بخندید.
دروغگویی ۵ تا ۷ سالهها
بچهها در سالهای ابتدایی مدرسه اغلب برای فرار از مسئولیت یا مجازات و همچنین بهدست آوردن آنچه مورد علاقهشان است، دروغ میگویند.
چه باید کرد؟ سعی کنید انگیزه فرزندتان از دروغ گفتن را بفهمید. کودک شما ممکن است احساس اضطراب کند و برای جلوگیری از سرزنش و تنبیه دروغ بگوید. به او توضیح دهید که حقیقت را به شما بگوید، حتی اگر این حقیقت ناخوشایند باشد.
دروغگویی بچههای ۸ساله و بزرگتر
دروغهای کودکان در این سن عامدانهتر است. آنها ممکن است عمداً فراموش کنند چیزی به شما بگویند یا جزئیات خاصی را حذف کنند.
چه باید کرد؟ سعی نکنید مچ آنها را هنگام دروغ گفتن بگیرید یا سؤالی بپرسید که پاسخ آن را میدانید، اما به او بگویید «این حرفت به نظر من حقیقت ندارد. میخواهی یک دقیقه فکر و از نو شروع کنی؟» از نصیحت کردن پرهیز کنید. نیازی به کنایه زدن هم نیست. وقتی کودک حقیقت را پذیرفت، او را تصدیق کنید و به حرفتان ادامه دهید.
سه شنبه 13 آذر 1403
کد مطلب :
242187
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/0gWYX
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved