• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
سه شنبه 13 آذر 1403
کد مطلب : 242184
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/76g1A
+
-

مرگ در کمین پشت‌میز‌‌نشین‌ها

می‌دانید که سبک زندگی کم‌تحرک در درازمدت، می‌تواند شما را به کشتن بدهد؟

گزارش
مرگ در کمین پشت‌میز‌‌نشین‌ها

آرش نهاوندی- روزنامه‌نگار

زندگی کم‌تحرک می‌تواند به سلامت کلی آسیب برساند و نشستن بیش از حد در روز به‌طور ویژه برای قلب مضر است. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نشستن به‌مدت بیش از 10ساعت در روز به‌طور قابل توجهی با نارسایی قلبی در آینده و خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط است. البته بسیاری از این مسئله به‌صورت گسترده آگاه هستند که داشتن یک سبک زندگی بی‌تحرک برای سلامت کلی، ازجمله سلامت قلب خوب نیست. به گزارش مدیکال نیوز، مطالعات گذشته، سبک زندگی بی‌تحرک را با افزایش خطر نارسایی قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط دانسته است.

آستانه خطر
شان خورشید، الکتروفیزیولوژیست قلب در بیمارستان عمومی ماساچوست، می‌گوید: اغلب مردم بیشتر روز را به‌طور متوسط تقریبا 10ساعت، نشسته هستند؛ به همین دلیل مهم است که از این مسئله درک بهتری داشته باشیم که چگونه نشستن و رفتار بی‌تحرک به‌طور کلی ممکن است بر سلامتی تأثیر بگذارد. نکته مهم‌تر اینکه درک کنیم آیا این اثرات ممکن است با ورزش و فعالیت بدنی کاهش یابد یا خیر.

نقطه عطف یک خطر بزرگ
برای این شرایط، به‌نظر می‌رسد یک «نقطه عطف» خطر در این آستانه 5/10ساعته وجود دارد. خورشید توضیح می‌دهد که این بدان معناست که اجتناب از این سطح از رفتار و سبک زندگی فاقد تحرک تا حد امکان ممکن است برای خطر نارسایی قلبی و مرگ‌ومیر قلبی و عروقی مهم باشد.

هشدار بزرگ
خورشید، نویسنده ارشد یک مطالعه جدید است که اخیرا در نشریه «جی‌ای‌سی‌سی»، مجله برجسته کالج قلب و عروق آمریکا منتشر شده است؛ مطالعه‌ای که نشان می‌دهد نشستن برای کمی بیش از 10ساعت و نیم در روز ممکن است به‌طور قابل توجهی با نارسایی قلبی و مرگ قلبی و عروقی در آینده، حتی در میان افرادی که 150دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط (MVPA) را در هفته که برای بزرگسالان توصیه شده انجام می‌دهند، مرتبط باشد.

اصلاح سبک زندگی کم‌تحرک
بیماری قلبی و عروقی یک مشکل عمده سلامت عمومی است و ما از یافته‌های مطالعات بسیار انجام شده در این زمینه می‌دانیم که ورزش کافی می‌تواند روشی قدرتمند برای کاهش خطر بیماری‌های آینده باشد؛ به همین دلیل، روشن است که دستیابی به حداقل 150دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته باید یک هدف مهم باشد. در مقابل، اثرات سبک زندگی بی‌تحرک بر بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار کمتر شناخته شده است.

حتی با ورزش جبران نمی‌شود
خورشید و تیم او همچنین دریافته‌اند که برای شرکت‌کنندگان در مطالعه که 150دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط (MVPA) توصیه‌شده در هفته یا بیشتر استفاده می‌کردند، خطرات فیبریلاسیون دهلیزی و حمله قلبی مربوط به بی‌تحرکی آنها به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. با این حال، انجام تمرین هفتگی توصیه شده، خطر افزایش نارسایی قلبی و مرگ قلبی و عروقی مرتبط با سبک زندگی فاقد تحرک لازم را کاهش نداده است.

2 کلام درباره ارزش ورزش
افرادی که بیشتر بی‌تحرک هستند نیز تمایل دارند کمتر ورزش کنند. خورشید توضیح می‌دهد که در میان افرادی که سطوح توصیه شده دستورالعمل MVPA را برآورده کردند، اثرات رفتار بی‌تحرک بر فیبریلاسیون دهلیزی و خطر انفارکتوس میوکارد به میزان قابل توجهی کاهش یافت. این امر نشان می‌دهد که بیشتر یا تمام خطر اضافی مرتبط با رفتار بی‌تحرک مربوط به انجام «فعالیت ورزشی با شدت متوسط» ناکافی است.

هم ورزش کن، هم زیاد منشین
این پژوهشگر همچنین اشاره می‌کند که در زمینه نارسایی قلبی و مرگ‌ومیر قلبی و عروقی، ارتباط قوی با افزایش خطر حتی بین افراد عموما بی‌تحرکی که فعال بودند ادامه داشت؛ امری که نشان می‌دهد بی‌تحرکی بیش از حد با خطر بیشتری بالاتر و فراتر از اثرات فعالیت ورزشی ناکافی برای این دو بیماری مرتبط است. به‌عبارت دیگر، تنها فعالیت بدنی کافی نیست و باید ساعت بی‌تحرکی را نیز به‌طور جدی کاهش داد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید