• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
یکشنبه 11 آذر 1403
کد مطلب : 241960
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BgklN
+
-

یک گیاه محلی موضوع مقاله برگزیده سال

آیین اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال برگزار شد و طی آن، پایان‌نامه عباس بایگان در مقطع دکتری تخصصی (PhD) با موضوع «اثرات ضد‌باکتریایی اسانس گیاه کاکوتی» به ‌صورت آزاد و ریزپوشانی شده روی باکتری‌های سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در گوشت، برگزیده بخش مهندسی گیاهان دارویی این رویداد ملی شد. این عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی گفت که هدف از انجام این طرح، استفاده از مواد طبیعی به جای نگهدارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی و دارویی است که با تولید نانوکپسول‌ها و میکروکپسول‌های اسانس طبیعی، باکتری‌های پاتوژن مهار شده می‌توان به ‌عنوان یک بایوساید طبیعی از این محصولات جدید در صنایع مختلف غذایی و دارویی استفاده کرد. گیاه کاکوتی که عنوان این مقاله برگزیده را به ‌خود اختصاص داده، در اروپا، آسیا و آفریقا می‌روید و محل رویش آن در ایران هم از شمال غرب تا ارتفاعات زاگرس جنوبی و بخش‌هایی از کرمان تا مناطقی از مرکز و شرق است، اما این گیاه معطر دارویی با نام خراسان شمالی پیوند بیشتری دارد. در آذربایجان به آن کهلیک اُتی و یا کلکوتی (به معنای علف کبک) و اهالی خراسان شمالی در زبان محلی به این گیاه آنخ می‌گویند. گیاه کاکوتی بیشتر در ارتفاعات شهرستان جاجرم و بجنورد می‌روید و چوپان‌ها و کوهنوردان این گیاه را می‌چینند و به‌صورت دمنوش گوارایی میل می‌کنند. گیاه کاکوتی طبع گرم و خشکی دارد که با توجه به محل رویش آن که مناطق کوهستانی و سرد است، برای مردمان آن منطقه مفید است. همچنین با گذر زمان طبع بسیاری از مردم رو به سردی رفته، از این‌رو این گیاه می‌تواند برای اکثر مردم بسیار مفید به شمار بیاید. 



 

این خبر را به اشتراک بگذارید