• شنبه 10 آذر 1403
  • السَّبْت 28 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 30
شنبه 10 آذر 1403
کد مطلب : 241911
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wjGPM
+
-

سال 2023برای آمریکایی‌ها با سانسورهای قابل توجهی همراه بوده است

6 سانسور بزرگ سال 2023 در آمریکا

6 سانسور بزرگ سال 2023 در آمریکا

برخلاف تصوری که از آمریکا به‌عنوان یک جامعه آزاد ارائه می‌شود اما حقیقت آن است که این کشور نیز با وجود ادعای آزادی بیان، سابقه زیادی  در سانسور انواع گزارش‌ها و اخبار دارد.

حمله پلیس به دفتر روزنامه در کانزاس
حمله پلیس آمریکا به دفتر یک روزنامه محلی در ایالت کانزاس، شبیه داستان‌های دوران اتحاد جماهیر شوروی است؛ اما واقعیت این است که این حمله 3‌ ماه پیش در آمریکا رخ داد. پلیس منطقه «ماریون» ایالت کانزاس، با حکم بازرسی صادر شده توسط یک قاضی، حمله به دفاتر یک روزنامه سیاسی را در ‌ماه آگوست آغاز و کامپیوترها و دستگاه‌های موجود در دفاتر کار این روزنامه را توقیف کرد. تلفن همراه یک خبرنگار این روزنامه هم از او گرفته شد و حتی خانه مدیرمسئول 98ساله روزنامه را زیر و رو کردند. نیویورک پست گزارش داده است که جوآن مایر، مالک 98ساله نشریه محلی «ماریون کانتی رکورد» یک روز پس از غارت شدن روزنامه و خانه‌اش توسط پلیس درگذشت. علت هجوم پلیس به دفتر روزنامه، حکم قاضی ایالتی درباره برخی مطالب روزنامه عنوان شده و به همین دلیل سایر نشریات آمریکایی این حمله را حمله به آزادی بیان عنوان کرده‌اند.

بستن دهان پزشک با سابقه
کالج علوم پزشکی «مایو کلینیک» در ایالت مینه سوتا یک مدرس با سابقه خود را به دلیل انتشار پست‌های پزشکی در فضای مجازی جریمه کرده و از او خواسته در انتشار پست‌ها و مطالب مرتبط با پزشکی در اکانت شخصی خود براساس دستورالعمل این کلینیک عمل کند. دکتر مایکل جوینر که سال‌ها سابقه همکاری با کالج علوم پزشکی مایو کلینیک را دارد، به این دلیل جریمه شده است که مقامات کالج پزشکی به او گفته‌اند در زمان انتشار مطالب و گزارش‌ها درباره سلامت عمومی و کووید-19 در حساب شخصی خود از نام و نشان کالج استفاده نکرده است. حال این پزشک باسابقه ناگزیر به حذف پست‌های خود در شبکه‌های مجازی و سانسور بخشی از مطالب خود شده است و بعد از این ناگزیر است تا در چارچوب موردنظر مدیران کالج پزشکی مایو کلینیک در شبکه مجازی پست‌های خود را بارگذاری کند.

اخراج استاد دانشگاه به‌دلیل حمایت از فلسطین
در بهار امسال نیز همزمان با تداوم جنگ غزه، یک استاد دانشگاه نیویورک آمریکا پس از 20سال کار به‌دلیل حمایت از فلسطین از دانشگاه اخراج شد. این استاد دانشگاه تأکید کرد: «من تقریبا ۲۰سال است که در دانشگاه نیویورک مشغول تدریس هستم و به تازگی یک تماس تلفنی از رئیس دانشکده درباره سخنانم درباره فلسطین دریافت کردم. چرا باید در یک روز تعطیل (یکشنبه) به من زنگ بزنند؟» این استاد دانشگاه نیویورک خاطرنشان کرد: «من دیروز پس از ۲۰سال کار اخراج شدم و این موضوع به‌دلیل سخنان من در حمایت از فلسطین و نقد اسرائیل انجام شده است.»

محدودیت در کتابفروشی
مقامات ایالت تگزاس، مدیران همه کتابفروشی‌ها را ملزم کرده‌اند تا بعد از این، کتاب‌ها را برای خریداران رده‌بندی کنند و فروش غیر رده بندی را مشمول جریمه عنوان کرده‌اند. با این حال مدیران کتابفروشی‌ها انجام این رده‌بندی را نوعی سانسور در کتابفروشی عنوان و به دادگاه فدرال شکایت کرده‌اند.

اجبار استادان در کالیفرنیا به سکوت
در کالیفرنیا، استادان کالج‌های ایالتی موظف‌اند به دیدگاه‌های دولت در مورد «تنوع، برابری و شمولیت نژادی و جنسی» اظهار وفاداری و درباره مسائلی که به نژادپرستی نزدیک است، سکوت کنند. استادان آمریکایی که زمانی به بحث و مناظره در کلاس درس و رسانه‌ها پیرامون نژادپرستی دعوت می‌شدند، از امسال ناگزیر هستند ‌ هر حرفی نزنند و برنامه درسی خود را با اصول دیکته شده مقامات دولتی هماهنگ و به نوعی خودسانسوری کنند.

ممنوعیت چاپ روزنامه و نشریات دانشجویی حامی فلسطین
در دانشگاه هاروارد آمریکا، انتشار روزنامه و نشریات مرتبط با حقوق فلسطینیان نقض مقررات این دانشگاه به شمار می‌رود و ممنوع است.‌ ماه گذشته هم به‌دنبال برگزاری تظاهرات اعتراضی در حمایت از فلسطین، دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد دست‌کم از ورود ۶۰ دانشجو به کتابخانه ممانعت کرد که این اقدام واکنش و تظاهرات شدیدتری را در پی داشته است. بنابر اعلام مقامات مسئول دانشگاه، این ممنوعیت در واکنش به شرکت دانشجویان در تظاهرات اعتراضی است که معترضان در آن نوشته‌هایی در محکومیت حمله مداوم رژیم صهیونیستی به غزه نشان دادند. این سرکوب بخشی از تلاش گسترده‌تر دانشگاه هاروارد برای محدود کردن اعتراضات است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید