• دو شنبه 17 دی 1403
  • الإثْنَيْن 6 رجب 1446
  • 2025 Jan 06
شنبه 10 آذر 1403
کد مطلب : 241894
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oYwEB
+
-

زوال آزادی‌بیان در دمکراسی‌های غربی

گزارش
زوال آزادی‌بیان در دمکراسی‌های غربی

آزادی‌بیان یکی از نشانه‌های فقدان سانسور در یک جامعه است و وقتی در جامعه‌ای، آزادی‌بیان به افول می‌گراید، سانسور زمینه رشد پیدا می‌کند. آنیستو ماسفرر، استاد دانشگاه والنسیا در اسپانیا با انتشار مقاله‌ای مفصل در «مجله بین‌المللی نشانه‌شناسی حقوق» نتیجه‌گیری کرده است که آزادی‌بیان و آسیب‌پذیری اجتماعی در دمکراسی‌های غربی رو به زوال است و حتي نسبت به گذشته کمتر شده است. با استناد به این مقاله و برخی دیگر از گزارش‌ها، نشانه‌های افول آزادی‌بیان در غرب را در موارد زیر می‌توان عنوان کرد:

 اسپانیا: متهم‌شدن و دستگیری برخی افراد مخالف دولت در چارچوب قانون جرم‌انگاری حمایت از تروریسم
 آلمان: دستور مقام دولتی در فرانکفورت مبنی بر ممنوعیت تجمع نمازگزاران مسلمان برای برگزاری نماز جماعت از سال2021
 فرانسه، آلمان، مجارستان و هلند: تصویب قانون ممنوعیت حمایت از حماس و مقاومت فلسطین و جرم‌انگاری حمل پرچم حماس از سال2023
 ایرلند: قانون جدیدی در این كشور در سال2023 به‌تصویب رسیده است که به‌عنوان مقابله با «نفرت‌پراکنی»، برخی اظهارنظرها را جرم‌انگاری کرده و حتی محتواهای دارای زمینه نفرت‌پراکنی براي توليدكننده‌اش  می‌تواند به حبس منجر شود. به بهانه این قانون حذف پست‌های مرتبط با فلسطین شدت گرفته است.
 سانسور آنلاین در اروپا: قانون خدمات دیجیتال «اتحادیه اروپا»(DSA) که در سال2023 اجرایی شد، شرکت‌های دیجیتال را ملزم می‌کند محتوای نادرست یا مضر را از پلتفرم‌ها حذف کنند و این مسئله نشانه دیگری از اعمال سانسور و حذف آزادی‌بیان در کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. به‌بهانه این قانون محدودیت زیادی بر اظهارنظر کاربران اروپایی درباره گروه‌های مقاومت وجود دارد.
 ممنوعیت اظهارنظر درباره هولوکاست: در بعضی از کشورهای اروپایی و برخی ایالت‌های آمریکا، قوانین سختگیرانه‌ای علیه انکار هولوکاست وجود دارد. این قوانین به محدود‌کردن بحث‌های تاریخی و علمی درباره هولوکاست در غرب منجر شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید