مددجویان، پاکبان میشوند
افزایش تعداد مراکز جامعهپذیری تهران تا پایان سال
زینب زینالزاده- روزنامهنگار
ورود مدیریت شهری به حوزه آسیبهای اجتماعی بهویژه ساماندهی معتادان متجاهر در مباحث جمعآوری و سپریشدن مراحل ترک خلاصه نمیشود؛ چراکه شهرداری وظایفی هم در حوزه صیانت از پاکی بهبودیافتگان و بازگشت آنها به اجتماع و خانواده برعهده دارد. باتوجهبه اینکه حدود ۳۰درصد مددجویان خانواده مؤثری ندارند و این موضوع شاید سبب لغزش دوباره آنها شود، راهاندازی مراکز جامعهپذیری (محل کار و اسکان) در دستور کار قرار گرفته و اکنون ۳مرکز فعال وجود دارد که مددجویان در آنها مشغول خیاطی، صنایعدستی و... هستند؛ البته طبق توافقات صورتگرفته با سازمان مدیریت پسماند تعدادی از مددجویان وارد حرفه پاکبانی میشوند و تا پایان سال برای آنها 2مرکز جامعهپذیری راهاندازی خواهد شد.
ثبت اتفاقات مثبت در ساماندهی معتادان متجاهر
نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران : با اقدامات صورتگرفته در حوزه ساماندهی آسیبهای اجتماعی شاهد تغییر چهره شهر و پاکسازی کلونیها هستیم. همچنین با بودجهای که امسال برای راهاندازی مراکز جامعه بهبودیافتگان پیشبینیشده، مدیریت شهری برای مرحله نهایی پاکی هم قدم برداشته تا مددجویان پس از پاکی به جامعه بازگردند. کارهای خوبی درخصوص راهاندازی مراکز جامعهپذیری صورتگرفته که ازجمله اتفاقات مثبت در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر محسوب میشود.
تفاهم 2سازمان برای خدمت به مددجویان
سیدمحمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران: از ابتدای این دوره ۱۱مرکز یاورشهر (۷مرکز آقایان و ۴مرکز بانوان) راهاندازی و اکنون بیش از ۷هزارو۸۵۰ ظرفیت برای پذیرش معتادان متجاهر ایجاد شده است. توسعه ۳۹مرکز پویاشهر و ۹همراهسرا و گرمخانههای ثابت و سیار هم از دیگر اقدامات صورتگرفته هستند. در حال حاضر ۳مرکز جامعهپذیری فعال هستند و تا پایان سال هم با بهرهبرداری از ۷مرکز جدید، تعداد آنها به ۱۰مرکز میرسد. همچنین با انعقاد تفاهمنامه میان ۲سازمان (سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران) مددجویان میتوانند وارد حرفه پاکبانی شوند و در ۲مرکز جامعهپذیری که برای آنها پیشبینیشده، اسکان داشته باشند.