• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
دو شنبه 21 آبان 1403
کد مطلب : 240212
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGJvz
+
-

«یوش»‌‌ جهانی می‌شود

سفر به زادگاه نیما یوشیج به بهانه 21آبان سالروز تولد او

گزارش
«یوش»‌‌ جهانی می‌شود

راحله عبدالحسینی- روزنامه‌نگار

در دل البرز مرکزی، میان جاده‌ای آسفالته روستای یوش خودنمایی می‌کند که افتخارش وجود خانه نیما یوشیج، پدر «شعر نو» است؛ خانه‌ای که نیما در آن به دنیا آمد، بزرگ شد و 62سال بعد بنا به وصیتش در همین خانه به خاک سپرده شد. هر چند بیشتر گردشگران به قصد دیدن خانه نیما راهی یوش می‌شوند، اما این روستا دیدنی‌های دیگری هم دارد. امیر حسن‌زاده، دهیار روستا به همشهری می‌گوید که پس از ثبت ملی روستا، زیرساخت‌های گردشگری در مسیر تکامل است. حسین ایزدی، مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری مازندران هم خبر می‌دهد که ثبت جهانی روستای یوش در دست پیگیری است.

گردشگران در خانه نیما
فصل سفر به یوش پاییز و بهار است؛ روستایی با وسعت 330هکتار از توابع بلده شهرستان نور در مازندران که در دره‌ای زیبا بین کوه‌های البرز قرار دارد. شمال روستا به مراتع و «اسپی‌کوه» (سفیدکوه) می‌رسد و جنوبش به کوه «قبله‌نما». گردشگران که بیشترشان اهل شعر و ادبیات هستند، یوش را به بهانه دیدن خانه موزه نیما انتخاب می‌کنند. خانه‌ نیما به سبک معماری دوره قاجار به‌دست علی‌خان ناظم الایاله، پدربزرگ نیما ساخته ‌شده، گچبری و آجرکاری آن، هنر معماران اصفهانی است و سقفی شبیه به شیروانی، اتاق‌هایی با پنجره‌های ارسی و چوبی با نورگیر مشبک دارد. در خانه موزه نیما یک نقاشی با امضای نیما و تعدادی از وسایل شخصی او مثل چراغ، قلم و عینک نگهداری می‌شود.

رونق بوم‌گردی
روستای تاریخی و گردشگری یوش با جمعیت دائم ۱۰۰خانوار (400نفر) و جمعیت شناور ۵0۰خانوار جاذبه‌های گردشگری خاص خودش را دارد. شغل مردم روستا کشاورزی، دامداری و  باغداری‌ است.
دهیار روستای یوش به همشهری می‌گوید: «تعداد گردشگران همزمان با سالروز تولد نیما بیشتر می‌شود. در تلاشیم با رونق صنعت بوم‌گردی،‌هم رفاه بیشتری برای گردشگران و هم رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی برای روستاییان ایجاد کنیم.»
امیر حسن‌زاده با اشاره به اینکه روستا 2بومگردی دارد، ادامه می‌دهد: «با کمک خیران زیرساخت‌های اولیه شامل راه‌اندازی سیستم فاضلاب و 7کیلومتر لوله‌کشی آب آشامدنی، سنگفرش و بهسازی معابر برای روستا انجام شده‌ است. جاجیم‌بافی هم از صنایع ‌دستی روستاست که مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.»

دیدنی‌های یوش
در قسمت بالای روستای یوش روی تپه یک گورستان دیده می‌شود و یک بنای کوچک که به آرامگاه کیاداوود معروف است و ثبت ملی هم شده

حمام قدیمی یوش از آثار به جا مانده از عصر قاجار و بنای جفت برار از آثار تاریخی روستا و مربوط به قرن هشتم است که هر دو به ثبت ملی رسیده‌اند


 

این خبر را به اشتراک بگذارید