کشف آثار باستانی از دل زمین، عمق غارها یا کف دریاها، ما را با گذشته مبهم انسان در قرنهای گذشته آشنا میکند؛ گذشتهای که نسلهای پیشین، با چالشهایش مواجه بودند و راهحلهایشان، حتی میتواند راهگشای رازهای زندگی در مسیر آینده این کره خاکی باشد. حالا اگر این کشتیهای کشف شده از قعر دریاها و شمشیرهای قرون گذشته، صحیح و سلامت بهدست باستانشناسان برسند، حتما شگفتانگیرتر نیز خواهند بود. در اینجا به برخی اکتشافات شگفتانگیز باستانشناسان اشاره میکنیم که تقریبا سالم، کشف شدهاند.
کشتی جنگی سوئدی «واسا» در سال1628 میلادی، وقتی تنها چند کیلومتر از اسکله فاصله گرفت در اعماق دریا غرق و پس از 333سال، یعنی در سال1961 تقریبا سالم از کف دریا کشف شد. این کشتی حالا در موزه واسا در استکهلم سوئد قرار دارد و این مکان از محبوبترین جاذبههای توریستی این کشور است.
چندی پیش کشف یک شمشیربرنزی متعلق به رامسس دوم فرعون مصر باستان در 3300سال پیش، آن هم به شکل تقریبا سالم، باستانشناسان را بسیار شگفتزده کرد. این شمشیر که نام پادشاهی از مصر باستان روی بدنه آن حک شده، در یک قلعه نظامی باستانی در شمال شرقی مصر مدفون شده بود.
گروهی از باستانشناسان دانشگاه میشیگان آمریکا، سکههای طلایی متعلق به امپراتوری ایران باستان را از یک گلدان کوچک در غرب ترکیه کشف کردند؛ سکههای سالمی که به قرن پنجم قبل از میلاد حضرت مسیح بازمیگردد.
این کفشها، به 6 هزار سال پیش باز میگردند؛ کفشهایی کودکانه که از علف اسپارتو ساخته شده و باستانشناسان آنها را در غاری در جنوب اسپانیا کشف کردهاند.
اخیرا قدیمیترین نقشه جهان بهشکل تقریبا سالم کشف شد؛ نقشهای که موقعیت شهر باستانی بابل را بهعنوان مرکز جهان ترسیم کرده و روی آن میتوان رشته کوه زاگرس را هم دید. قدمت این لوح گلی بابلی، با احتمال زیاد به 2900تا 2600 سال قبل بازمیگردد.
دیواره اصلی تختجمشید که 25قرن پیش توسط خشایارشا هخامنشی تکمیل شده بود، حدود 100سال پیش، بهطور کامل و بدون نقص، از دل خاک توسط باستانشناسان بیرون آورده شد و حالا در معرض دید علاقهمندان قرار دارد.
برآمده از دل تاریخ
گزارش تصویری از آثار باستانی که تقریبا سالم از دل خاک بیرون آمده اند
در همینه زمینه :