• یکشنبه 29 مهر 1403
  • الأحَد 16 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 20
پنج شنبه 5 مهر 1403
کد مطلب : 235812
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGDKz
+
-

بازار سنتی


تیمچه علی‌اکبر
تیمچه‌ علی‌اکبر، بازاری سنتی است که در دل بازاری مدرن قرار دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های بازار سنتی ایران‌مال، نمایش گوشه‌ای از معماری ایرانی- اسلامی است که می‌توانید با قدم زدن در میان راسته‌های آن، این بازار را مشاهده کنید. در طراحی معماری‌های سنتی تیمچه حاج علی‌اکبر از بازارهاي تبریز، قم، کاشان، قزوین، شیراز و... الهام گرفته‌اند و از استادان و هنرمندانی متخصص در عرصه معماری‌های سنتی استفاده کرده‌اند. بازار سنتی از راسته‌ اصلی، گنبد مرکزی و چهارسوق تشکیل شده است. این تیمچه با انواع تزئینات معماری مانند مقرنس، کاربندی، قطار مقرنس، یزدی‌بندی، گچبری، کاشی‌کاری و نقش‌های متنوع آذين‌بندي شده است و معماری ویژه، یکی از دلایل جذابیت آن برای گردشگران محسوب می‌شود. برای رسیدن به این بازار باید راهی بخش غربی ایران‌مال شوید و خودتان را به طبقه‌ دوم تجاری برسانید.
سراهای سنتی
ساختار بازار سنتی مشابه بازارهای قدیمی ایران، از 2راسته اصلی و فرعی عمود بر هم تشکیل شده که محل تلاقی آن چارسو نامیده می‌شود. همچنین 2سنگاب، یکی در چارسو و یکی در ورودی شمالی بازار قرار دارد که این عنصر نیز از معماری سنتی ایرانی بهره گرفته است. بازار سنتی ایران‌مال شامل تالار آیينه، شربت‌‌خانه، راسته بازار، حجره‌ها و چهارسو است. این بازار 4سرا دارد که در هر یک از آنها می‌توانید صنایع‌دستی و اشیای مورد نظرتان را بخرید.
سرای فیروزه
سرای فیروزه، تالار هنر و صنعت ایرانی نیز نام دارد و در آن صنایع‌دستی مانند ظرف‌های میناكاري‌شده، سفال، خاتم‌‌کاری و آیينه‌کاری به فروش می‌رسد.
سرای زمرد
سرای فرش اصیل و دستبافت ایرانی است.
سرای عقیق
برای دیدن اشیا و صنایع‌دستی قدیمی و عتیقه است.
سرای الماس
در این سرا گستره متنوعی از سوغات ایران را می‌توانید پیدا کنید.
در جنوب بازار سنتی، می‌توانید خودتان را به نوشیدن یک نوشیدنی خنک محلی در شربت‌خانه مهمان کنید. در طراحی بخش شربت‌خانه از هنرهایی مثل کاشی‌کاری، تنگ‌بری، گچبری و نقاشی استفاده شده است که نمونه‌های اصیلی در تاریخ معماری ایران را تداعی می‌کند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید