ورود به مناطق حفاظتشده گران شد
سازمان حفاظت محيط زيست قيمت ورود به مناطق حفاظت شده و چهارگانه محیط زیستی را افزايش داد
زهرا رفیعی- روزنامهنگار
نرخ ورودی موزههای حیات وحش و مناطق حفاظتشده بعد از 10سال بالاخره تغییر کرد. آییننامه نرخ ورودی به این مناطق سال ۱۳۹۱ مصوب شده بود و قرار بود هر 3سال براساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی به روز شود. اما حدود ۱۰سال بود این کار انجام نشده بود. حالا سازمان حفاظت محیطزیست پس از یک سال توانسته قیمت ورود به مناطق حفاظتشده و چهارگانه محیطزیستی و بازدید از موزهها و عرصههای طبیعی بکر و حفاظتشده کشور را برای اتباع ایرانی و خارجی نسبت به سال 91 به میزان 24 تا 50درصد افزایش دهد.
سهمخواهی برای محیطزیست
حسن اکبری، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیطزیست: در قانون اینطور پیشبینی شده که درآمد حاصل از فروش بلیت موزهها و ورودیه مناطق حفاظتشده ابتدا به خزانه دولت واریز میشود. اما سال بعد ۵۰درصد آن مبلغ میتواند به محیطزیست برگردد و هزینه آن منطقه و آن موزه شود. اما تاکنون این ورودی به حدی کم بوده که اصلا از طرف سازمان محیطزیست گرفته نمیشد. مثلا هزار تومان که ورودی موزه بود، پول چاپ بلیت هم نمیشد و معمولا یا دریافت نمیشد و یا عدد آنقدر کم بود که سازمان تلاشی برای دریافت آن نمیکرد چون فایدهای نداشت. اما اکنون که عدد تا حدودی بهتر شده سازمان باید سهم خود را پیگیری کند تا خرج موزهها و مناطق چهارگانه کند. زمانی که پیشنهاد نرخ جدید را مطرح کردیم یک سال و نیم زمان برد تا در دستور کار قرار گرفت و بعد از آن روند بررسی انجام و نرخ جدید مصوب شد.
۲۰ یورو
قیمت بلیتهای موزههای تاریخ طبیعی در اروپا
50 درصد
سهم محیط زیست از درآمد حاصل از موزهها و مناطق حفاظتشده
اهمیت موزههای طبیعی و مناطق حفاظت شده
موزههای تاریخ طبیعی و مناطق حفاظتشده نقشی حیاتی در حفظ تنوع زیستی، آموزش عمومی و تحقیق علمی دارند. همچنین بهعنوان منابع ارزشمند آگاهیبخشی به جامعه و حفاظت از محیطزیست، حفظ تنوع زیستی، تحقیق علمی و شناخت، آموزش، توسعه پایدار و اکوتوریسم، جلوگیری از تخریب محیطزیست و پیونددهنده انسان و طبیعت شناخته می شوند.