• شنبه 8 دی 1403
  • السَّبْت 26 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 28
شنبه 3 شهریور 1403
کد مطلب : 233588
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g53jl
+
-

جنایات داعش تاریخ مصرف ندارد

گفت‌وگو با خیرالله تقیانی‌پور، کارگردان فیلم «قلب رقه»

گفت‌وگو
جنایات داعش تاریخ مصرف ندارد

فهیمه پناه آذر-روزنامه‌نگار

خیرالله ‌تقیانی‌پور در نخستین فیلم بلند سینمایی خود‌‌سراغ یک داستان عاشقانه در یک جغرافیای خاص رفته؛ جغرافیایی که به‌گفته خودش در آن داعش وجود دارد. تقیانی‌پور پیش از این 2سریال «نجلا» و «ترور» را برای تلویزیون کارگردانی کرده و ساخت چند تله‌فیلم را هم در کارنامه کاری خود دارد. تقیانی‌پور چه در تئاتر و چه در تلویزیون و حالا در سینما همیشه قصه عاشقانه‌ای را دنبال کرده که شاید بتوان گفت این قصه عاشقانه در موقعیت‌هایی چون جنگ اتفاق افتاده است. ‌

چه شد که برای نخستین فیلم بلند سینمایی به سراغ موضوع داعش رفتید و البته در میان همین جنگ یک داستان عاشقانه را رقم زدید؟
همیشه، چه آن‌زمان که تئاتر کار می‌کردم و چه در تلویزیون و سینما، یک خط اصلی در همه آثارم دیده می‌شد و آن داستانی بود که در یک بستر عاشقانه رخ می‌داد. در این فیلم هم داستان عاشقانه در جغرافیایی اتفاق می‌افتد که در آن داعش وجود دارد و در اصل پایتخت داعش است.
در این فیلم نیز با وجود نشان‌دادن داعش سعی کردید کار به فضای کارهای دیگرتان نزدیک باشد؟
اساسا از موقعیت‌های متناقض استقبال می‌کنم. در دل یک جنگ، جنایت و خشونت، عاشقانه‌ای رخ می‌دهد و همین سوژه نظر مرا برای نوشتن طرح اولیه «قلب رقه» جلب کرد؛ شمه‌ای که در سریال‌ها و کارهای قبلی هم درنظر می‌گرفتم.
این که دست روی قصه‌ها و فضاهایی می‌گذارید که در آن یا جنگ‌ یا داعش و... را به تصویر می‌کشد، شائبه کار سفارشی را به‌وجود می‌آورد. «قلب رقه» به سفارش نهادی تولید شده است؟
این فیلم اصلا سفارشی نبود و خودم مشتاق به ساختش بودم. فیلمنامه را نوشتم و تصویربرداری را شروع کردیم. همانطور که گفتم علاوه بر فضا و موقعیتی که در فیلم هست، همیشه چه در نمایش‌هایی چون «کلنل»‌ و «بوقلمون» و چه در سریال‌ها، اتفاقاتی را که موقعیت عشقی در آنها شکل می‌گیرد دوست دارم. همیشه درام عشقی همراه من بوده و در «قلب رقه» هم وجود دارد.
«قلب رقه» و تماشای آن تاریخ‌مصرف دارد؟
به‌نظرم این موضوع هیچ‌وقت تاریخ‌مصرف ندارد. حضور داعش همچنان حس می‌شود. نمونه بارزش را اخیرا دیدیم و به‌تازگی اتفاق تلخ کرمان را حس کردیم. داعش و طالبان همچنان وجود دارند و باید به آنها پرداخت.
با توجه به پروسه تولید و اکران، انتخاب بازیگران سخت شده‌است. بازیگران «قلب رقه» چطور انتخاب شدند؟
همان موقع که ایده اصلی فیلم شکل گرفت، نخستین نفری که با او ایده را در میان گذاشتم، شهرام حقیقت‌دوست بود. سابقه‌ همکاری‌ام با حقیقت‌دوست از تئاتر شروع شد و سال۹۶ یک نمایش را در سالن اصلی تئاترشهر شروع کردیم که از آن همکاری لذت بردم. از همان ابتدا انتخاب من شهرام بود و او نیز پذیرفت. با انتخاب بازیگران قهرمان و ضدقهرمان فیلم شکل گرفت.
با توجه به فروش فیلم در گیشه، چرا سراغ بازیگرانی نرفتید که گیشه را تضمین کنند؟
به‌نظرم بازیگران این فیلم علاوه بر توانمندی فوق‌العاده، چهره‌هایی شناخته‌شده هستند. موافق این نظر نیستم که بازیگر شناخته‌شده می‌تواند ناجی گیشه باشد؛ چراکه خیلی از فیلم‌های سینمایی با وجود چهره در گیشه شکست خورده‌اند. این موضوع نسبی است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید