سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیهای با اشاره به افزایش مصرف نوشیدنیهای گیاهی (شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام) به جای شیر گاو نسبت به عوارض آن بهویژه برای زنان هشدار داد.
به تأکید سازمان جهانی بهداشت در دسترس بودن و محبوبیت فزاینده جایگزینهای گیاهی به جای منابع اصلی «ید» نظیر شیر، محصولات لبنی و ماهی، خطر کمبود ید را بهدنبال دارد و این در حالی است که مصرف کافی ید بهویژه در ماههای اول بارداری برای رشد مغز جنین بسیار مهم است.
همچنین برای سنتز، هورمونهای تیروئید ضروری است که نقش اساسی در فرایند رشد و بلوغ سلولها، حفظ دمای بدن، تنظیم مصرف انرژی و سنتز پروتئین دارند. کمبود ید میتواند اختلالات تیروئیدی قابل پیشگیری ازجمله گواتر و پرکاری تیروئید را بهویژه در بزرگسالان و افراد مسن افزایش دهد.
آسیب شیرهای گیاهی
در همینه زمینه :
یادداشت
با کارشناس