![چطور از سیاهشدن سيبزمينی جلوگیری کنیم؟](/img/newspaper_pages/1403/03-khordad/19/zamime/07-02.jpg)
چطور از سیاهشدن سيبزمينی جلوگیری کنیم؟
![چطور از سیاهشدن سيبزمينی جلوگیری کنیم؟](/img/newspaper_pages/1403/03-khordad/19/zamime/07-02.jpg)
اگر شما بعد از پوستگرفتن سیبزمینی از سیاهشدنش کلافه میشوید خوب است بدانید با رعایت چند روش ساده میتوانید رنگ طبیعی سیبزمینی را حفظ کنید و از خوردنش لذت ببرید.
چرا سیاه میشود؟
سيبزميني حاوی مقدار زیادی نشاسته و همچنین آنزیمی به نام «پلی فنول اکسیداز» است که پس از قرارگیری در معرض هوا با اکسیژن ترکیب شده و سیاه میشود.
چه باید کرد؟
از آب کمک بگیرید: در این روش شما باید سيبزمينيهای خردشده را در یک ظرف پرشده با آب سرد قرار دهید. قرار گرفتن سيبزميني داخل آب سرد از فرایند اکسیداسیون جلوگیری میکند و میتوانید بهمدت یک روز آنها را داخل آب سرد در یخچال نگهداری کنید.
آبلیمو را دستکم نگیرید: برای جلوگیری از سیاهشدن سیبزمینیهای خردشده، میتوانید از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید. این روش باعث تغییر pH سیبزمینیها و جلوگیری از اکسیداسیون میشود.
آبنمک را امتحان کنید: در یک ظرف بزرگ آب سرد و یک قاشق چایخوری نمک بریزید سپس سيبزمينيهای خردشده را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا نمک در آب حل شود و سيبزمينيها، داخل آب فرو روند. آبنمک باعث تازهترماندن سيبزمينيها میشود.
در کیسه نگه دارید: سيبزمينيهای برش دادهشده را در یک کیسه وکیوم بریزید و سپس هوای داخل کیسه را با فشار خارج کنید. این کار باعث میشود که سيبزمينيها با اکسیژن در تماس نباشند و اکسیداسیون رخ ندهد.
عجله نکنید: سيبزمينيها را بلافاصله بعد از خردکردن بپزید تا سیاه نشود. اگر وقت ندارید سيبزميني را قبل از پختن پوست بگیرید و خرد کنید، میتوانید از روشهای دیگری برای جلوگیری از سیاهشدن آنها استفاده کنید.