• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
پنج شنبه 21 دی 1402
کد مطلب : 215310
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vgvY5
+
-

عقب‌نشینی بزرگ

گزارش
عقب‌نشینی بزرگ

رضا عمویی- روزنامه‌نگار

«بیش از 3‌ماه جنگ و ویرانی غزه از سوی رژیم صهیونیستی چه دستاوردی برای تل‌آویو داشته است؟» این سؤالی است که اکنون بسیاری از عبری زبانان از خود می‌پرسند و پاسخی جز «هیچ» به‌عنوان نتیجه جنگ علیه غزه ندارند. هم گزارش‌های رسمی و هم اعترافات مقامات صهیونیستی جملگی روی یک موضوع متفق‌القول هستند و آن اینکه جنگ کنونی در غزه نتوانسته اهداف تل‌آویو را برآورده سازد. در آغاز جنگ علیه غزه، تل‌آویو 3 هدف راهبردی شامل نابودی حماس، آزادی اسرا و جلوگیری از پرتاب راکت به شهرک‌های صهیونیستی را اصلی‌ترین نتایج موردنظر خود برای بمباران غزه اعلام کرد، اما در این 3ماه هیچ‌کدام از این اهداف برآورده نشده‌اند. حماس همچنان ابتکارعمل را در غزه در دست دارد، بیش از 100اسیر اسرائیلی در دست حماس است و موشک‌های قسام به‌عنوان شاخه نظامی حماس همچنان در آسمان تل‌آویو می‌غرند. مشخص است که شکست، تنها دستاورد تل‌آویو در جنگ 3 ماهه اخیر در غزه است و از همین‌رو گزارش‌هایی از عقب‌نشینی بزرگ ارتش رژیم صهیونیستی در دست است، تا آنجا که رسانه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده است که اسرائیل عقب‌نشینی بزرگ از شمال غزه را آغاز کرده است.
 براساس این گزارش، اسرائیل هزاران نیروی خود را از غزه به‌عنوان بخشی از عقب‌نشینی بزرگ از شمال نوار غزه خارج کرده و این موضوع را هم به واشنگتن اطلاع داده و گفته است که از آنجا که تضمین‌های قبلی اسرائیل محقق نشد، مرحله جدیدی از نبرد در غزه را با نیروهای کمتر ازسرخواهد گرفت.

بمباران کور بی‌نتیجه      
یکی از دلایل عقب‌نشینی بزرگ ارتش رژیم صهیونیستی که واشنگتن‌پست به آن اشاره کرده، عدم‌تحقق تضمین‌های قبلی موردنظر تل‌آویو است. این در حالی است که به‌گفته دفتر رسانه‌ای غزه، طی 3‌ماه گذشته اسرائیل بیش از 45هزار بمب به وزن بیش از 65هزار تن بر غزه انداخته است. از آنجا که مساحت غزه چیزی حدود 365کیلومترمربع است، درواقع در 3‌ماه گذشته در هر 8مترمربع از نوار غزه، یک موشک و یا بمب منفجر شده است. این به‌معنای بمباران کور همه مناطق غزه است که در عمل دستاوردی برای تل‌آویو
نداشته است.

  45هزار بمب یعنی چه؟  
بمباران غزه با 45هزار بمب یعنی اینکه ساکنان غزه در 3‌ماه گذشته به اندازه 3 بمب هسته‌ای رها شده روی شهر هیروشیماي ژاپن در جنگ جهانی دوم، بمباران شده‌اند. این آمار را میدل ایست مانیتور تأیید کرده و افزوده است که دوسوم از بمب‌ها و موشک‌ها غیردقیق بوده‌اند که معمولاً به‌عنوان بمب‌های کور شناخته می‌شوند. استفاده از چنین بمب‌هایی نشان‌دهنده هدف قراردادن عمدی و غیرموجه شهروندان توسط رژیم صهیونیستی و نقض آشکار صریح قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های مختلف بین‌المللی است، هرچند این حجم از بمباران‌ها نیز نتوانست اهداف تل‌آویو در جنگ غزه را برآورده سازد و بخش عمده‌ای از نظامیان صهیونیست عقب‌نشینی را به‌جای ماندن در غزه انتخاب کرده‌اند.

  هر روز 5کشته  
در عین حال تلفات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه نیز بسیار قابل توجه بوده است و براساس آمار اعلام شده از سوی مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، تلفات ارتش صهیونیستی در نوار غزه تا روز چهارشنبه و طی 96روز گذشته به 520نفر رسیده است. براساس این گزارش فقط طی 24ساعت منتهی به روز چهارشنبه، ارتش اسرائیل 10نظامی خود در نوار غزه را از دست داد و این آمار  تلفات را رادیو ارتش اسرائیل نیز تأیید کرده است. البته این آماری است که به‌طور رسمی اعلام شده اما آمارهای واقعی بسیار فراتر از چیزی است که اعلام شده است. در عین حال با تکیه بر آمار اعلام شده از سوی ارتش اسرائیل، این نیروها به‌طور متوسط در 3‌ماه گذشته در هر روز 5کشته داشته‌اند.

  اذعان رسانه‌های عبری‌زبان به شکست  
روزنامه عبری زبان هاآرتص چاپ تل‌آویو نیز در گزارش روز سه‌شنبه‌خود تأکید کرد که این نظریه که فشار نظامی بر حماس در غزه باعث بازگرداندن گروگان‌ها خواهد شد، به طرز مفتضحانه‌ای شکست خورده است. روزنامه عبری زبان «یدیعوت‌آحارانوت» چاپ تل‌آویو نیز در گزارشی با عنوان «جنگ چاله‌ای است که در آن افتادیم»؛ جنگ فعلی در غزه را بی‌نتیجه ارزیابی کرد.
«یدیعوت آحارانوت» در گزارش خود نوشته است: «اسرائیل در بدترین مرحله حیات خود قرار دارد و درگیر بحث درباره چگونگی از بین بردن دشمنان خود است، اما معلوم نیست چگونه اسرای ما بازخواهند گشت و جنگ چگونه پایان می‌یابد؟ پس از 3ماه، تنها چیزی که آنها (رهبران اسرائیل) می‌توانند به ما قول بدهند، جنگ بیشتر و بیشتر برای یک زمان نامعلوم است.
 اسرائیل در روز ۷ اکتبر به چاله عمیقی افتاد و تصور این میزان ضرر، خسارت و بهایی که به ما تحمیل شده را نداشتیم. اکنون مهم‌ترین سؤال این است که چگونه از چاله جنگ خارج شویم؟»

  رئیس سابق موساد: نتانیاهو در برابر حماس ناکام ماند   
بسیاری از مقامات و چهره‌های مطرح نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی به شکست علمیات نظامی ارتش در غزه اذعان دارند، ازجمله «افرام هالوی»، رئیس سابق موساد در گفت‌وگو با روزنامه تایمز انگلیس تأکید کرده است که نتانیاهو در شکست حماس ناکام ماند و باید همین الان کنار برود. هالوی اظهار داشت که چندبار خواستار دیدار با رئیس کنونی موساد شدم و معتقدم که تلفات و خسارت‌های ما بسیار دردناک است. وی گفت که سنوار و مبارزان حماس روحیه و اراده مبارزاتی خود را از دست نداده‌اند و برای همین حاضر به مذاکره نیستند، اما در جبهه ارتش اسرائیل روحیه نظامیان قوی نیست.

  تونل‌ها جواب داد  
مجله آمریکایی «فارن پالیسی» نیز در گزارشی تأکید کرده است که اتکای جنبش حماس بر شبکه تونل‌ها در غزه بالاخره نتیجه داد و این گروه توانست زیر شدیدترین بمباران‌ها دوام بیاورد. این مجله بیان کرد که تونل‌های حماس نیروهای اسرائیلی را بی‌ثبات و سردرگم کرده و موجب وارد آمدن خسارات و تلفاتی سنگین به آنها شده و احتمال رسیدن به پیروزی را برای اسرائیل به حداقل رسانده است. این مجله افزود که خبره‌ترین یگان‌های ارتش اسرائیل به‌دلیل ورود به تونل‌های بمب‌گذاری شده در غزه متحمل تلفات سنگین شدند. با این توضیحات، موفقیت کاربردی تونل‌های حماس یکی از دلایلی است که ارتش اشغالگر را ناچار به عقب‌نشینی از غزه کرده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید