پورصمیمی در نقشدهداری
زندگیسرمربی اسبق تیم ملی، فیلم سینماییمیشود
فهیمه پناه آذر-روزنامهنگار
سعید پورصمیمی در نقش پرویز دهداری جلوی دوربین رفت. به گزارش خبرنگار همشهری، فیلم «پرویز خان» بهعنوان نخستین ساخته بلند سینمایی علی ثقفی، بهعنوان فیلمی داستانی با محوریت زندگی پرویز دهداری، بازیکن و سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال، آخرین روزهای فیلمبرداریاش را سپری میکند. «پرویزخان» محصولی از سازمان سینمایی اوج است که برای حضور در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر آماده نمایش میشود. سازمان اوج از مدتها پیش ساخت اثری درباره زندگی پرویز دهداری را در دستور کار قرار داده بود و حالا قرار است این پروژه به ثمر برسد. نکته جالب توجه استفاده از سعید پورصمیمی بازیگر شاخص و گزیده کار سینمای ایران در نقش دهداری است؛ موضوعی که به دیده شدن فیلم کمک خواهد کرد.
کاپیتان تیم ملی در دهه 40
پرویز دهداری زندگی فوتبالی پرفرازونشیبی داشت. توانایی در رهبری تیم و کاریزمای شخصی، او را ابتدا کاپیتان شاهین آبادان و پس از آن و در دهه 40، کاپیتان شاهین تهران پرطرفدارترین تیم پایتخت در آن سالها کرد.
دهداری کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران هم شد و البته در مقام کاپیتان چه در باشگاه شاهین و چه در تیم ملی دچار چالشهایی هم شد. اختلاف با دکتر اکرامی بنیانگذار باشگاه شاهین و بعد درگیری با فدراسیون فوتبال در رقابتهای مقدماتی المپیک نام دهداری را در رسانهها، مطرح کرد. دهداری جدای از این حاشیهها بازیکن بزرگی هم بود.
از شاهین تا پرسپولیس
سال ۱۳۴۶ وقتی باشگاه شاهین توسط حکومت منحل شد تا «تاج» رقیبی در عرصه نداشته باشد، بازیکنان شاهین دسته جمعی به پرسپولیس رفتند و نخستین سرمربیشان هم تیمی و کاپیتان سابقشان پرویز دهداری بود. در سالهای بعد دهداری به سرمربیگری تیم ملی هم رسید و تیم ایران را به المپیک ۱۹۷۲ مونیخ رساند. دهداری در دهه 50 شمسی، با سرمربیگری تیم «گارد» نشان داد که علاقهمند بهکار با بازیکنان جوان و جویای نام است.
معلم اخلاق
پس از پیروزی انقلاب و در دهه 60، نام پرویز دهداری با سرمربیگری تیم ملی فوتبال دوباره بر سر زبانها افتاد؛ سالهایی كه دهداری تیم ملی را برای حضور در بازیهای آسیایی۱۹۸۶ سئول آماده کرد. داستان اختلاف با ستارههای نامدار تیم ملی هم از اینجا شروع شد. وقتی تیم ملی از سئول باز میگشت نامهای توسط ۱۴بازیکن امضا شده بود که پس از رسیدن به فرودگاه مهرآباد، به بمب خبری تبدیل شد. استعفای ۱۴بازیکن از حضور در تیم ملی جنجالیترین رخداد فوتبالی دهه 60 بود.
دهداری تیم ملی جدیدی با جوانان گمنام تشکیل داد که از میانشان تعدادی جزو ستارههای بزرگ فوتبال شدند، از احمدرضا عابدزاده و مجتبی محرمی تا جواد زرینچه و صمد مرفاوی. تیم جوان دهداری پس از کسب مقام سومی درجام ملتهای آسیا، آماده رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ میشد که حاشیههای دیدار دوستانه ایران و ژاپن در استادیوم آزادی، پرونده حضور دهداری در تیم ملی را بست. روزی که تعدادی از تماشاگران با گلولههای برفی از معلم اخلاق استقبال کردند. دهداری در اوایل دهه 70 از دنیا رفت و حالا قرار است زندگی و زمانهاش در فیلمی قصه گو به تصویر کشیده شود.