دست خالی ضدانقلاب برای «مسئلهسازی»
شهریار حیدری؛ نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
پس از گذشت حدود 53روز از آغاز جنگ در غزه، نهتنها رژیمصهیونیستی نتوانسته از بحرانهای ناشی از ضربه «مهلک» و «تحقیرکننده» خلاصی یابد، بلکه اکنون شاهدیم جریانهای ضدانقلاب نیز از این بحرانها متاثر شدهاند و چالشهای مبتلابه تلآویو گریبان آنان را نیز گرفته است. نکته اینجاست که بررسی فعالیتهای حدود 2ماه اخیر جریانهای معاند و ضدانقلاب نشاندهنده ناکامی فراگیر آنان در به نتیجه رساندن پروژههایی است که رویکرد محوری «مسئلهسازی» برای جمهوریاسلامی را پیگیری میکرد و میکوشید از این مسیر راهبرد «بحرانسازی برای نظام» را جامهعمل بپوشاند.
اکنون اما بهدنبال آغاز جنگ در غزه، آنچه طی هفتههای اخیر بیش از پیش نمود یافته، تغییر اولویتها در تلآویو و قطع حمایتهای آموزشی، مالی و تجهیزاتی از جریانها و چهرههای ضدانقلاب است؛ موضوعی که سبب شده اینگونه جریانها، سرخوردهتر از قبل، در پیگیری اهداف ترسیمشدهشان ناتوانتر از قبل باشند. در این میان اما بیان چند نکته در این زمینه از اهمیت ویژهای برخوردار است:
نخستین نکته این است که با درگیر شدن رژیمصهیونیستی در جنگ غزه و مواجه شدن تلآویو با بحرانهای متکثر در حوزههای مختلف و ناتوانی در بهدستآوردن پیروزی در مقابل رزمندگان مقاومت فلسطینی، ادامه حمایت از جریانهای معاند و بازوهای رسانهای آنان، از دستور کار مقامهای دولت رژیمصهیونیستی خارج شده است. این موضوع زمینهساز بروز بحرانهای متعددی برای برخی رسانههای فارسیزبان خارجنشین شده است؛ تا جایی که شاهد بودیم برخی از این رسانهها برای ادامه فعالیتهای خود با بحران مالی مواجه شدهاند و ناتوان از ادامه فعالیت، کفگیر اقدامهای ضدایرانیشان نیز به ته دیگ خورده است.
موضوع مهمی که در شرایط کنونی باید به آن توجه کرد، این است که رژیمصهیونیستی، بهعنوان «کارفرمای جریانهای ضدایرانی»، با توجه به بحرانهای عدیدهای که در سرزمینهای اشغالی با آن مواجه شده است، از ادامه حمایتهای خود از معاندان بازمانده؛ حمایتهایی که تا پیش از این در 2حوزه ویژه «آموزش» و «مالی-تجهیزات» متمرکز شده بود اما اکنون از استمرار حمایتها، بهویژه در 2حوزه پیشگفته بازمانده است. بنابراین، این موضوع ضدانقلاب را با چالشهای عدیدهای مواجه کرده و سبب شده آنان در پیگیری اهداف خود و پیشبرد پروژههای «بحرانسازی» ناکام بمانند.
از سوی دیگر تنشها و اختلافهای ملموسی که بهدنبال وارد آمدن ضربه مهلک «طوفانالاقصی»، در ساختار سیاسی این رژیم پدید آمد، سبب سردرگمی در سیاستهای منطقهای این رژیم شد و پیشبرد راهبردهای ضدایرانی آنان را نیز ناکام گذاشت. بنابراین برخی کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی و با توجه به تهدیدها و بحرانهایی که این رژیم از ناحیه محورمقاومت و بهویژه جمهوریاسلامی، احساس میکند، مقامهای تلآویو از گسترش دامنه درگیری نگران هستند و این موضوع بر عملکرد جریانهای ضدانقلاب نیز تأثیر گذاشته و چهرههای معاند را با سردرگمی مواجه کرده است.
بررسی رویکردهای رسانهای جریانهای معاند طی بیش از 50روز گذشته، نشان میدهد آنان بیش از هر چیز، در پی ادای دین به کارفرمای صهیونیست خود هستند و دراین مسیر از مالهکشی بر هیچ جنایتی رویگردان نیستند. بر این اساس هم بود که با وجود اینکه رژیمصهیونیستی طبق آمارها، تاکنون بیشاز 15هزار فلسطینی را به شهادت رسانده و بخش زیادی از آنان را کودکان و زنان تشکیل میدهند، اما رسانههای ضدانقلاب همچنان راهبرد حمایت از چنین جنایاتی را درپیش گرفتهاند. جالب اینجاست، در شرایطی که مردم و رسانههای سراسر دنیا، حتی در قلب اروپا و آمریکا، طی هفتهها و روزهای اخیر جنایات رژیم صهیونیستی را در غزه با برپایی راهپیماییهای میلیونی محکوم کردهاند اما جریانها و رسانههای ضدانقلاب در حال انجام وظایف متقابل خود هستند و با ابزارها و شیوههای مختلف، رویکرد همدلانهای را در قبال این رژیم در پیش گرفتهاند.