نام نذر: چلوخورش فسنجان
محل ادای نذر: حسینیه فرحزاد
پخت غذاهای نذری در هر محله و منطقه ویژگیهای منحصر بهفردی دارد که برگرفته از فرهنگ، محل زندگی و امکاناتی است که ساکنان آن منطقه از آن برخوردارند. محله فرحزاد به داشتن باغهای گردو شهرت دارد و به همین دلیل یکی از بهترین و اصلیترین خوراکهای سنتی این محله خورش فسنجان است. بهدلیل ارادت اهالی و باغداران به اهلبیت(ع) و مقید بودن آنها به گستراندن سفره نذری در حسینیه قدیمی فرحزاد، باغداران بخشی از محصولات گردوی هر ساله باغ را برای غذای نذری کنار میگذارند و برخی هم ممکن است با اختصاص تمام محصولات یکی دو درخت در پخت غذای نذری مشارکت کنند. همچنین محصولات و درآمد حاصل از باغهای موقوفه فرحزاد هم به پخت این غذای نذری اختصاص دارد. در همه وقفنامههای باغهای موقوفه حسینیه، ذکرشده که اطعام عزاداران حسینی تا قیامت ادامه خواهد داشت. غذای نذری فسنجان به وسیله آشپزهای معروف و چیرهدست حسینیه پخته میشود، آشپزهایی که نسل به نسل با عشق به امامحسین(ع) و اهلبیت(ع) ساعتها پای دیگ نذری ایستادهاند تا در برپایی مراسم باشکوه عزاداری حسینیه فرحزاد سهیم شوند. حاجاصغر فرحزادی، حاجمحسن فرحزادی، حاجمحسن لآلی، حاجمصیب فرحزادی، حاجمشهدی ابراهیم فرحزادی (معروف به عمویی) و حاجمشهدی علیاصغر فرحزادی از آشپزهای قدیمی حسینیه بودند که اکنون در قید حیات نیستند. نذری فسنجان در محلههای دیگری از شمال شهر نیز مرسوم بوده است. اهالی دربند و درکه نیز بهدلیل دارا بودن باغهای گردو در مراسم عزاداری ماه محرم اقدام به پختن فسنجان میکردند، هر چند بهدلیل ساخت و سازهای امروزی شاید تعداد باغهای گردو کمتر از گذشته باشد، اما مشارکت اهالی در تهیه گردو و پخت این نذری همچنان پابرجاست.
برکت باغهای گردو
در همینه زمینه :