• پنج شنبه 8 آذر 1403
  • الْخَمِيس 26 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 28
چهار شنبه 10 آبان 1402
کد مطلب : 207699
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wj8Z8
+
-

بازی تازه خودروسازان؛ کاهش عرضه، افزایش قیمت

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران: خودروسازان با کاهش عرضه، قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند

فرخنده رفائی- روزنامه‌نگار

در حالی که 2هفته بیشتر از افزایش قیمت کارخانه 8محصول ایران‌خودرو نمی‌گذرد روز گذشته دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز قیمت تعدادی از محصولات خود را افزایش داد تا در شرایط رکود بازار، خریدار و فروشنده همچنان چشم‌ به تحولات آینده و نوسانات احتمالی بازار بدوزند. به‌گزارش همشهری، 2هفته پیش در تاریخ 26مهرماه، شورای رقابت قیمت کارخانه 8محصول ایران‌خودرو را که گفته می‌شد محصولات جدید این خودروساز هستند افزایش داد اما پس از انتشار نام محصولات مورد نظر، مشخص شد این خودروها همان تولیدات قبلی این کارخانه هستند که آپشن‌هایی به آنها اضافه شده یا رفع ایراد شده‌اند. افزایش قیمت این محصولات در حالی بود که پیش از این شورای رقابت با مصوبه ۱۶خرداد امسال خود برای افزودن استانداردهای اجباری و اختیاری، قیمت ۲۸محصول ایران‌خودرو را نسبت به مصوبه فروردین همین شورا افزایش داده و از ابتدای تیر قیمت‌های مصوب جدید ملاک قرار گرفته بود. بر این اساس و با درنظرگرفتن تغییرات قبلی، خودروهای مذکور از ابتدای سال بین 80 تا 170 میلیون تومان رشد قیمت داشتند و دنا پلاس ۸۰میلیون تومان، سورن ۱۰۰میلیون تومان، پژو۲۰۷ حدود ۸۰میلیون تومان، رانا پلاس ۹۰میلیون تومان، تارا دستی ۱۶۰میلیون تومان و تارا اتوماتیک نیز ۱۷۰میلیون تومان گران شدند. با ابلاغ مصوبه جدید، قیمت تعدادی از محصولات ایران‌خودرو در بازار نیز بعضا تا یک درصد بالا رفت که البته این افزایش قیمت مقطعی بود و رکود بازار و کاهش نرخ دلار باعث شد آگهی‌دهندگان قیمت‌ها را کاهش دهند.

افزایش قیمت محصولات سایپا
بعد از تحولات قیمتی محصولات ایران‌خودرو حالا نوبت به سایپا رسیده است که قیمت محصولات خودرا برای چندمین بار طی امسال افزایش دهد. شرکت سایپا روز گذشته لیست قیمت ۱۴محصول خود را اعلام کرد که با بررسی سوابق افزایش قیمت کارخانه این خودروها مشخص می‌شود قیمت برخی خودروها از مردادماه امسال تاکنون به طور میانگین هر ماه 2 تا 3 بار افزایش داشته است. به عنوان مثال سایناS    از جمله خودروهایی است که در لیست افزایش قیمت سایپا به چشم می‌خورد و برای چندمین بار است که در 6ماه گذشته افزایش قیمت دارد. قیمت این محصول مردادماه امسال ۲۴۸میلیون تومان بود که این قیمت در شهریور ۶میلیون تومان، در مهرماه ۴۷میلیون تومان و در  آبان ماه ۲۹میلیون تومان افزایش داشت و حالا به 279میلیون تومان و با درنظر گرفتن سایر هزینه‌ها به 330میلیون تومان رسیده است.

محصولات مشابه، قیمت‌های متفاوت
نکته قابل توجه در افزایش قیمت کارخانه خودروها این است که محصولات عرضه شده بدون تغییر اساسی و تنها با تغییراتی جزئی به نام خودروهای جدید قیمت می‌خورند و عرضه می‌شوند. به عنوان مثال، ساینا دنده‌ای EX، ساینا S دنده‌ای بنزینی، ساینا S اتوماتیک، ساینا S دنده‌ای، ساینا S دنده‌ای گازسوز، ساینا S دنده‌ای بنزینی DA محصولات مشابهی هستند که هرکدام قیمت متفاوتی دارند ولی به بهانه آپشن‌ها شاهد افزایش قیمت هرکدام از این مدل‌ها در کارخانه و  بازار هستیم.

خبری از محصولات جدید نیست
کارشناسان معتقدند خودروسازان هر 3 ماه یک بار با استفاده از شگردی تازه و به بهانه اضافه کردن آپشن‌های جدید یا تغییر پسوند و پیشوند نام خودرو، قیمت را افزایش می‌دهند و آپشن‌های عنوان‌شده فاقد کارایی و تنها بهانه‌ای برای افزایش چندین میلیون تومانی قیمت‌هاست، کما اینکه در بازار خودرو خبری از محصولات جدید نیست. به گفته فعالان بازار، به رغم افزایش چندباره قیمت کارخانه و معرفی محصول جدید، عرضه تولیدات داخلی به بازار نه‌تنها افزایش نداشته بلکه با کاهش همراه بوده و توقف روند نزول قیمت در بازار را به دنبال داشته است.
 
کاهش عرضه جلوی کاهش قیمت را گرفت
رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران با اشاره به تداوم رکود حاکم بر بازار خودرو، به همشهری گفت: روند کاهش قیمت خودرو در بازار از اردیبهشت امسال آغاز شد و تا مردادماه افت قیمت نسبتا خوبی را در همه انواع خودروها شاهد بودیم اما این روند نزولی از مرداد متوقف شد. سعید موتمنی افزود: از مرداد تا شهریور جز در خودروهای وارداتی، تغییر چندانی در بازار رخ نداد اما مهرماه شاهد افزایش 2 تا 3 درصدی قیمت‌ها بودیم که دلیل اصلی آن مدیریت بازار از سوی خودروسازان بوده است. به گفته او، عرضه خودرو از ابتدای امسال به شدت کاهش یافته و این عرضه قطره‌چکانی در شرایطی که خودروهای وارداتی نیز هنوز به بازار نرسیده‌اند، جلوی کاهش بیشتر قیمت‌ها را گرفته است. موتمنی تاثیر افزایش قیمت کارخانه بر قیمت‌های بازار را مقطعی دانست و افزود: بازار خودرو همچنان در رکود سنگین به سر می‌برد و طی یک‌ماه اخیر نرخ ارز تنها عامل تاثیرگذار بر قیمت‌ها بوده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید