
باقلوای فاطمهپز

تهیه باقلو به روش استانبولی سه مرحله دارد: مرحله اول تهیه خمیر، مرحله دوم تهیه شربت و مرحله سوم تهیه مواد میانی. برای تهیه خمیر باقلوا به 3عدد تخم مرغ، یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، یک لیوان روغن مایع، یک بسته بیکینگ پودر و آرد سفید و پودر نشاسته به مقدار لازم نیاز دارید. همچنین برای شربت باقلوا به ۲ فنجان شکر، ۲ فنجان آب، یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قطعه دارچین نیاز دارید. برای مواد میانی باقلوا نیز باید ۲ فنجان پودر پسته، یک فنجان گردوی خرد شده، ۱/۸ قاشق چایخوری میخک آسیاب شده و ربع فنجان شکر ریز دانه داشته باشید. در ابتدای کار تخم مرغها، شیر و ماست را با روغن مایع مخلوط کنید. پس از اینکه خوب مخلوط شدند بیکینگ پودر و آرد را به آن اضافه کنید(آرد را قاشق قاشق اضافه کنید) تا خمیری لطیف بهدست بیاید. آرد را تا اندازهای اضافه کنید که خمیر بهدست نچسبد. خمیر آماده شده را چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید و روی آن را با دستمالی مرطوب بپوشانید. از خمیر تکههای کوچکی به اندازه یک گردو جدا کنید. روی هر تکه کمی پودر نشاسته بپاشید، سپس به کمک وردنه پهن کنید تا خمیر بسیار نازک شود. تمام خمیرها را به همین صورت آماده کنید. کف سینی فر را چرب کنید، لایهای از خمیرها را کف سینی بچینید و روی آنها کمی نشاسته بپاشید. سپس لایه دیگری قرار دهید و این کار را تا 5طبقه ادامه دهید. پس از اینکه 5طبقه از ورقههای خمیر را روی هم قرار دادید، مواد میانی را مخلوط کنید و روی تمام سطح خمیر بپاشید و با قاشق کمی فشار دهید تا خمیرهای لایه پایینی کمی به هم بچسبند و فضای خالی میان خمیر و گردوها پر شود. پس از اینکه تمام مغزهای گردو را قرار دادید مانند ابتدای کار لایهلایه روی گردوها را با خمیر بپوشانید و اینکار را نیز تا 5طبقه انجام دهید. با چاقو خمیر باقلوایی که درون سینی چیدهاید را بهصورت مربع یا مثلث برش بزنید. سعی کنید تمام تکهها یک اندازه باشند.کره را آب کنید و روی خمیرها بریزید. سپس باقلوای آماده و برش خورده را در طبقه وسط فری که از قبل با درجه حرارت 180درجه سانتیگراد روشن کردهاید بهمدت 45دقیقه قرار دهید.
نازک پهن کردن خمیر باقلواها اساسیترین قدم در پخت باقلوای ترکی است
برای تهیه شربت باقلوا هم آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید، دارچین و آبلیمو را به آنها اضافه کنید. وقتی شکر در آب به خوبی حل شد، زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک شود. در مرحله آخر ظرف باقلوا را از درون فر بیرون آورید و شربت را روی باقلواها بریزید. اجازه دهید باقلوا مقداری خنک شود و آن را بهمدت ۵ ساعت درون یخچال قرار دهید تا شربت به خوبی جذب باقلوا شود.
میزان غلظت شربت در داشتن باقلوای باکیفیت بسیار حائز اهمیت است