نظافت شهر به وقت جدید
عضو شورای شهر: وضعیت نگهداشت خیابان مولوی مطلوب نیست
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
نگهداشت شهر (شستوشوی معابر، جمعآوری زباله، لایروبی و نظافت نهرها و جویها، پاکسازی فضاهای سبز و...) اصلیترین وظیفه و مأموریت شهرداری تهران است. بیتوجهی به این موارد سبب بروز مشکلات زیستمحیطی میشود که قطعاً با نارضایتی شهروندان همراه خواهد شد؛ مانند گلایه کسبه و ساکنان خیابان مولوی از عدمنظافت نهر این معبر که سبب حضور ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در محل شد و او دیروز در صحن شورا تصاویری از نهر پر از زباله را نشان داد و گفت: «شهرداری کار خوبی را شروع کرده و میخواهد نهر خیابان مولوی را تعریض کند. این عملیات سال گذشته شروع و سپس رها شده است. بخشی از این نهر هنوز عریض و سرپوشیده نشده و بهخاطر بوی تعفنی که از آن بلند میشود کسی نمیتواند 2 دقیقه در آنجا بایستد. این نهر مدت زیادی است که نظافت نشده و شهردار منطقه 12باید به این موضوع رسیدگی کند و با کسانی که در این زمینه کوتاهی کردهاند برخورد عبرتآمیزی انجام دهد که دوباره تکرار نشود.»
امیر یزدی، شهردار منطقه 12 که در صحن شورا حضور داشت بابت این مشکل عذرخواهی کرد و گفت: «این خیابان شرقی - غربی است و شیب منفی دارد و آب بهراحتی در نهرها حرکت نمیکند و بعضاً ایستادگی دارد؛ متأسفانه فاضلابی که توسط بازاریان به نهرها منتقل میشود، موجب بوی تعفن شده است. شرکت آبفا باید فاضلاب را به شبکه متصل کند که بهدلیل ترافیک خیابان مولوی این کار امکانپذیر نیست.» پیشتر هم برخی از اعضا نسبت به نگهداشت شهر انتقاداتی مطرح کرده بودند که حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیطزیست شهردار تهران هم در گفتوگو با همشهری تغییر در نحوه نگهداشت را مطرح کرد و گفت: «ساعت فعالیت پاکبانان تغییر کرده است و نگهداشت و نظافت شهر از شیفت شب به شیفت روز و عصر منتقل شده است. در بخش دیگری از فعالیتها هم بهطور مستمر هر هفته روزهای چهارشنبه بهطور جهادی نظافت در محلات، پنجشنبهها در محورهای اصلی و جمعهها هم در محورهای بزرگراهی انجام میشود.» او به مقوله فرسودگی المانهای شهری هم اشاره و عنوان کرد: «نکته قابلتأمل این است که برخی از المانها و مبلمان شهری، فرسوده هستند و همین امر سبب میشود نگهداشت شهر خیلی نمود نداشته باشد؛ بنابراین درخواست کردیم تا به این موضوع رسیدگی شود و با نوسازی المانها، رنگآمیزی جداول و ... در کنار نظافت شهری قطعاً کالبد شهر زیباتر و بهتر میشود.»
اعضای شورای شهر در جمع خبرنگاران
مهدی چمران، رئیس شورا: مرکز پژوهشهای مجلس طرحی را برای رفع معضل ترافیک و کاهش آلودگی هوا ارائه داده است. در جلسه هماندیشی، این طرح موردبحث و بررسی قرار گرفت و ایرادات برای اصلاح اعلام شد. یکی از اقدامات این طرح پیشبینی پیمایش خودروها و واگذاری سهم خودروهای کمپیمایش به دیگر خودروها بود.
پرویز سروری، نایبرئیس شورا: سال گذشته تکمیل ۱۴۰۰پروژه محله محور را در دستور کار قرار دادیم که از این میان هزارپروژه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. بعضاً پروژههایی بودند که ۱۰ تا ۲۰سال روی زمین مانده و موجب نارضایتی اهالی محل شده بودند که خوشبختانه به سرانجام رسیدند.
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورا: برای شهرداری تهران لایحه الزامآوری درباره پایش وضعیت ایمنی ساختمانهای بلندمرتبه وجود ندارد؛ اما در برنامه چهارم توسعه به این مهم توجه شده است. در این دوره مدیریت شهری باتوجه به دغدغهای که درباره ساختمانهای بلندمرتبه وجود دارد، شهرداری نسبت به پایش آنها اقدام کرده و براساس برآوردهای انجام شده ۱۱هزار ساختمان بلندمرتبه در تهران وجود دارند که مسئله پایش آنها از نظر ایمنی، آتشنشانی و کالبدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.