• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
جمعه 5 خرداد 1402
کد مطلب : 192006
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oY6yL
+
-

رشد 5/8 درصدی تولیدات صنعتی

شاخص تولید در صنعت خودرو 34درصد رشد کرد / تولید محصولات غذایی و دارویی در فروردین کاهش یافت

پژوهشکده پولی و بانکی در تازه‌ترین گزارش خود از رشد 5.8درصدی شاخص تولیدات صنعتی در فروردین امسال خبر داد. مقایسه میزان تولید در فروردین امسال با اسفند پارسال از کاهش میزان تولیدات صنعتی به‌ویژه در 4صنعت ازجمله محصولات غذایی و دارویی حکایت دارد. به گزارش همشهری، هرچند میزان تولیدات صنعتی در فروردین امسال 5.8درصد افزایش یافته با این حال این میزان رشد از رشد‌های محقق شده در گذشته پایین‌تر است. در اسفند سال گذشته میزان رشد تولیدات صنعتی ‌ 9.4درصد بوده است.

کیفیت رشد در صنعت خودرو
مانند چند‌ماه گذشته مهم‌ترین عامل رشد تولیدات صنعتی در فروردین‌ماه رشد قابل توجه تولید در صنعت خودرو بوده است.در فروردین امسال شاخص تولید در صنعت خودرو 34درصد افزایش داشته، این میزان در اسفند‌ماه سال قبل 41.7درصد بود. با وجود این افزایش تولید، موجودی انبار صنعت خودرو از اسفند پارسال تا پایان فروردین امسال افزایش محسوسی داشته که نشان می‌دهد فروش شرکت‌های این صنعت به اندازه تولیدشان رشد نکرده است.

صنایع برتر
بعد از صنعت خودرو، گروه محصولات فلزی با 15.4درصد رشد تولید و فرآورده‌های نفتی که عمدتا شامل پالایشگاه‌ها هستند با 13.7درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته است. از دیگر صنایعی که در فروردین امسال میزان تولیداتش افزایش یافته می‌توان به گروه لاستیک و پلاستیک اشاره کرد. نرخ رشد تولیدات صنعت لاستیک و پلاستیک که در اسفند‌ماه سال قبل 2.2درصد بود در فروردین امسال به 12.4درصد رسید. مقایسه آمارها نشان می‌دهد میزان تولید شرکت‌های کوچک واردات محور و تولیدکننده‌های کالاهای نهایی بهتر از سایر صنایع بوده است.

چالش در تولید مواد غذایی و دارو
مهم‌ترین صنایعی که در فروردین امسال با کاهش تولید مواجه شده‌اند صنایع غذایی، دارو‌سازی‌، منسوجات، ماشین آلات و تجهیزات هستند. نرخ رشد تولید در این 4صنعت در فروردین امسال منفی شده است. در اسفند سال گذشته نرخ تولید در این صنایع مثبت بود. درصد رشد تولید در گروه ماشین‌آلات و تجهیزات یکباره از 19.2درصد به منفی 8درصد و منسوجات از 15.2درصد به منفی 4.9درصد رسیده است. اما نکته حائز اهمیت کاهش تولید در 2صنعت دارو‌سازی‌ و صنایع غذایی است. شاخص تولید در صنعت غذایی 4.1درصد و دارو‌سازی‌ 4.4درصد افت کرده است.

توقف رشد در صنایع شیمیایی و فلزات
شاخص تولید گروه محصولات شیمیایی و فلزات اساسی به‌عنوان بزرگ‌ترین صنایع ایران در ماه‌های اخیر ضعیف و در حدود صفر درصد بوده است. میزان تولید در گروه محصولات شیمیایی 1.4و در گروه فلزات اساسی 0.1درصد بوده است.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید