جمع حافظان قرآن در این مسجد جمع است
تربیت نسل قرآنی
مدتهاست که برای دختران محل، حکم دارالقرآن را پیدا کرده است. خیلیها برای شرکت در دورههای تخصصی حفظ و تفسیر قرآن، بهجای صرف هزینه در آموزشگاههای خصوصی، در دورههای آموزشی مسجد امام حسن مجتبی(ع) شرکت میکنند. از سال۹۰ وقتی صدیقه شمس، بانوی حافظ کل قرآن تصمیم گرفت تا با تدریس دوره های حفظ برای کودکان و نوجوانان در پایگاه بسیج مسجد محل، به نوعی برای تربیت نسل جدید قرآنی و بیشتر شدن تعداد حافظان قرآن بهخصوص در بین کودکان و نوجوانان محلهاش تلاش کند، نخستین جرقههای برپایی چنین جمعی هم در مسجد امام حسن مجتبی(ع) محله نازیآباد زده شد. کلاسها ابتدا با دورههای حفظ برای کودکان شروع شد و بهتدریج مفاهیم و تفسیر و درسهای اخلاق هم به آن اضافه شد و تا اندازه ای رشد کرده که حالا این مسجد در محله، حکم پاتوقی تخصصی برای حفظ قرآن و یادگیری مفاهیم قرآنی را پیدا کرده است. پس از گذشت سالها، دیگر حدود ۱۰نفر از شاگردان کلاس، خودشان از حافظان قرآن شدهاند؛ با این حال ضمن شرکت در دورههای تثبیت، با هدف ایجاد انگیزه برای تازهواردها در هفته، چندبار به اینجا میآیند.
از جمله فعالان و حافظان قرآن مینا سوری است؛ جوان ۲۳ساله ای که دارای مدرک کارشناسی رشته ادبیات فارسی است و از۱۰سال پیش، عضو گروه حفظ قرآن این مسجد شده و حالا خودش حافظ کل قرآن است که در بحث آموزش به مربیاش کمک میکند یا میترا نیکنام، فارغالتحصیل رشته دبیری فیزیک، حافظ دیگری است که پس از سالها شرکت در دورههای آموزشی مسجد، حالا در ۲۲سالگی خودش در این مسجد برای بچههای متوسطه اول و دوم، کلاسهای تقویتی برگزار میکند. یا فاطمهسادات سلطانیان، فارغالتحصیل ۲۲ساله رشته ادبیات عربی و حافظ قرآن که پس از سالها همراهی با این گروه، این روزها علاوه بر شرکت در کلاسهای حفظ و تثبیت، کل هفته در مسجد حضور دارد و در برگزاری برنامههای مناسبتی و جلسات قرآنی مشارکت میکند.
در این مسجد جز کلاسهای قرآنی و تربیتی، کلاسهای تقویتی، کامپیوتر، کارگاههای آموزش هنری مثل نقاشی روی شیشه، دورههای ورزشی مثل رزمی و دفاع شخصی و... هم برگزار میشود.