• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
پنج شنبه 1 دی 1401
کد مطلب : 180819
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/GZRAr
+
-

برگزاری اختتامیه جایزه پژوهش سال سینمای ایران

‌مراسم اختتامیه پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران عصر دیروز(سه‌شنبه) 29آذرماه در سالن سینما توگراف موزه سینما برگزار شد.
در ابتدای این برنامه امیررضا مافی، دبیر این رویداد روی صحنه آمد و گفت: سینمای ایران سینمای بالنده و با هویتی است، آن چیزی که به‌عنوان میراث فرهنگی از نسل امروز و روزگار امروز ما باقی می‌ماند دیگر بناها و معماری‌های ما نیست بلکه سینماست و یک میراث فرهنگی نیازمند پشتوانه‌ای است که به آن تکیه شود اگر سینما دچار فقدان نظریه‌پردازی باشد در آینده با سینمای مخدوش مواجه خواهیم شد. در سال‌های گذشته پیوند سینما و پژوهش کم شده بود و این جایزه برای همین بنا شد. سینمایی که پشتوانه پژوهشی نداشته باشد سینمایی خواهد بود که در آن اغتشاش جریان خواهد داشت اگر دچار اغتشاش فرهنگی شویم آن میراث میرا خواهد بود.
وی با بیان اینکه سویه پژوهش در این سال‌ها فرمی شده و امروز دانشگاه‌ها به جای تأکید بر محتوا به فرم اهمیت می‌دهند،‌گفت: ما دچار فقدان ادبیات بومی سینما هم هستیم و این نیازمند همت همه پژوهشگران است. دریچه علوم انسانی به سینما امروز یکی از مهم‌ترین نیازهای ماست. ما امروز در وضعیت خاص اجتماعی هستیم اتفاقاً یکی از چیزهایی که باید به کمک ما می‌آمد سینما بود.  اگر سینما چارچوب و مبانی نظری مستحکمی می‌داشت و حتماً واکنش آن با آن چیزی که امروز در جریان است متفاوت می‌شد، ما می‌خواهیم دست‌اندرکاران سینما عاری از هیجان با پدیده‌های اجتماعی مواجه شوند البته شاید وظیفه آنهاست که موضع‌گیری کنند و سیاسی باشند اما نباید سیاست‌زده شوند؛ این شاید به‌دلیل نبود همان پژوهش است. فراموش نکنیم که همه ما فرزندان یک سرزمین هستیم. آن چیزی که از امروز ما در تاریخ باقی خواهد ماند و یکی از معیارهای قضاوت ما خواهد بود سینماست، پس همه باید دست به‌دست دهیم تا سینمایی با پشتوانه غنی اندیشه داشته باشیم. در ادامه قادر آشنا، معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: نظام سیاسی جمهوری اسلامی بعد از توفیقات فراوانی که در عرصه علمی به دستاورد این جمع‌بندی رسید که در کنار رشد علمی در حوزه‌های مختلف، دستگاه‌های اجرایی را به سمتی ببرد که فعالیت‌های آن مبنای علمی و پژوهشی داشته باشد.
بنابراین قانونی وضع شد که درصدی از بودجه دستگاه‌ها به فعالیت‌های پژوهشی اختصاص پیدا کند چون اگر هر فعالیتی مبنای پژوهشی داشته باشد درصد خطای آن کمتر و توفیق آن بیشتر است. وزارت ارشاد در عرصه‌های مختلف به این حوزه توجه دارد و پژوهش بخش لاینفک فعالیت‌های آن است.
وی افزود: سازمان سینمایی به‌دلیل تأثیر زیاد، گستره فعالیت و مخاطب و ... حوزه پژوهش و استفاده از خرد جمعی در آن یک اولویت جدی است و قرار شد به حوزه علم و عمل توجه کنیم. این جایزه می‌خواهد از خالقان آثار پژوهشی تجلیل و دانشجویان را به امر سینما تشویق کند. ضمن اینکه امسال در سازمان سینمایی برای روشن شدن اولویت‌ها با دانشگاه‌های مرتبط با سینما مکاتبه کردیم و از آنها خواستیم بگویند اولویت سینمایی چیست، تلاش ما بر این است که به حوزه پژوهش‌های کاربردی توجه کنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید