• یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 11 ذی القعده 1445
  • 2024 May 19
دو شنبه 7 آذر 1401
کد مطلب : 178344
+
-

یک قدم جدی برای بهبودی معتادان

آیین‌نامه اجرایی مراکز توانمند‌سازی‌ و صیانت اجتماعی از معتادان تصویب شد

 در یکصدو چهل و نهمین جلسه شورای اجتماعی کشور، آیین‌نامه اجرایی جزء 3بند ث ماده 80قانون برنامه ششم توسعه درباره مراکز نگهداری معتادان متجاهر و مراکز توانمند‌سازی‌ و صیانت اجتماعی از معتادان بهبود یافته به تصویب رسید.
در این نشست براساس تکلیف قانونی، جزء ۳ بند ث ماده ۸۰ قانون مقرر می‌دارد «از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان بهزیستی) با همکاری شهرداری‌ها نسبت به بهره‌برداری و تکمیل مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر و بی‌خانمان و راه‌اندازی مراکز جامع توانمندسازی و صیانت اجتماعی برای معتادان بهبودیافته در استان‌ها با رعایت احکام ماده (۷۰) این قانون اقدام نماید.» آیین‌نامه‌ای که از سوی ستاد مبارزه با مواد‌مخدر ارائه شد و اعضای شورای اجتماعی کشور پس از بحث و تبادل نظر درباره مفاد این آیین‌نامه، با کلیات آن موافقت کردند. براساس این مصوبه، تمامی دستگاه‌های عضو شورای اجتماعی مکلف شدند با ارائه پیشنهادات خود زمینه توانمندسازی و بازگشت دوباره معتادان بهبود یافته به زندگی اجتماعی را فراهم کنند.
وزیر کشور در حاشیه برگزاری این جلسه در جمع خبرنگاران با اشاره به ماده ۴۲ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد‌مخدر و الحاق موادی به آن گفت: اردوگاه‌های خاصی برای زندانیان معتادی که در زندان حضور دارند، تشکیل می‌شود و این اقدام بر عهده قوه‌قضاییه است. احمد وحیدی با اشاره به تصویب آیین‌نامه‌ای در مورد معتادان و تقسیم نقش هر یک از دستگاه‌ها در این حوزه گفت: این آیین‌نامه باید از سال‌های قبل تدوین و تکمیل می‌شد، اما مورد اختلاف قرار گرفته بود و خوشبختانه به تصویب رسید.
وحیدی اضافه کرد: موضوع دیگر، معتادان متجاهر بود که بنا بوده و هست که این افراد از سطح شهر جمع شوند. در تهران و برخی شهرهای دیگر، اقدامات خوبی انجام شده و این موضوع باید با سرعت دنبال شود.
وزیر کشور افزود: آن دسته از معتادان که به‌صورت داوطلبانه با عنوان ماده ۱۵، خود را معرفی می‌کنند، باید رسیدگی‌هایی برای آنها انجام شود که این کار توسط وزارت بهداشت انجام می‌شود؛ همچنین در جلسه امروز درباره ماده ۴۲ درخصوص زندانیان معتادی که در زندان حضور دارند نیز گفت‌وگو شد و قرار شد که اردوگاه‌های خاصی برای نگهداری آنها تشکیل شود و این اقدام بر عهده قوه قضاییه است، اما باید کمک‌هایی در راستای تحقق این امر انجام شود.
او در پاسخ به سؤالی درباره اختلاف نیروی انتظامی و شهرداری تهران در موضوع جمع‌آوری معتادان متجاهر گفت: قانون مشخص نکرده که این امر به‌عهده چه دستگاهی است و بر همین اساس در جایی شهرداری و در مواردی نیروی انتظامی به این امر کمک می‌کند؛ بنابراین براساس قراردادها و بنا به شرایط یکی از نهادها مسئولیت را قبول می‌کند. وحیدی ادامه داد: موضوع دیگری که مورد بحث و بررسی قرار گرفت، زنان سرپرست خانوار بود که با توجه به تعداد قابل توجه قوانین در این زمینه نسبت به توانمندسازی آنها تأکید شده است و اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده و کارگروهی تشکیل شده که امروز گزارشی از اقدامات خود ارائه کرد.
وزیر کشور افزود: باید الگوی مناسبی برای تحت پوشش قرار گرفتن زنان سرپرست خانوار و توانمندسازی آنها شکل گیرد؛ البته همه آنها به یک دفعه نمی‌توانند تحت پوشش قرار گیرند و براساس تامین بودجه به‌صورت مرحله‌ای این کار انجام خواهد شد.
تمرکز بر پیشنهاد شیوه‌های تقویت بنیان خانواده و کاهش طلاق از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به‌گفته محمد عباسی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی در طول یک سال گذشته خوشبختانه شاهد کاهش آمار طلاق در کشور بودیم که این امر در سایه تلاش‌های صورت گرفته به‌منظور تحقق این مهم بوده است؛ موضوعاتی که به جد از سوی مسئولان فعال در حوزه اجتماعی دنبال شده و خوشبختانه نتایج خوبی هم داده است.
او ادامه داد:‌ برنامه‌های ما در بخش کاهش آمار طلاق تمام نشده است و با جدیت در این زمینه فعالیت می‌کند تا ضمن تحقق اهداف تعریف شده در این بخش شاهد تحقق اهداف برنامه جوان‌سازی‌ جمعیت و فرزندآوری خانواده‌ها هم باشیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید