سعیده مرادی
روزهای بلند پاییز فرصت و بهانه خوبی برای دورهمیهای دوستانه و خانوادگی است؛ دورهمیهایی که با سرو خوراکیهای خوشمزه و متناسب میتوان لذت آن را دوچندان کرد و به آن گرما بخشید. خوشبختانه و به لطف تنوع میوههای پاییزی میتوان بهترین دسر و عصرانهها را برای پاییز تهیه کرد. میوههایی مانند کدوحلوایی، خرمالو، پرتقال و... ازجمله میوههای پاییزی هستند که با استفاده از آنها میتوان لذیذترین عصرانههای پاییزی را تدارک دید. در این مطلب آموزش تعدادی از این دسرهای پاییزی را مرور کردهایم.
پودینگ کدوحلوایی
طرز تهیه
در ابتدا کدو را آبپز کرده و آن را در ظرفی ریخته و له کنید و کنار بگذارید تا بقیه مواد آماده شوند. سپس شیر، خامه، شکر و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند. در ادامه پودر ژلاتین را با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار داده تا در آن حل شود. سپس همه مواد را داخل مخلوطکن ریخته و زعفران را به آنها اضافه کرده و مخلوط کنید. در نهایت قالبی با اندازه مناسب انتخاب کرده، پودینگ کدوحلوایی را در آن ریخته و بهمدت 3 تا 4 ساعت داخل یخچال قرار دهید. برای تزئین پودینگ کدوحلوایی از پودر نارگیل، پودر دارچین و سس شکلات استفاده کنید.
مواد لازم برای 4نفر
کدوحلوایی: نیمکیلوگرم شکر: نصف یک پیمانه شیر: ۳پیمانه پودر ژلاتین: ۴قاشق غذاخوری گلاب: ۴قاشق غذاخوری خامه صبحانه: یک پیمانه زعفران دمکرده: یکچهارم پیمانه
دسر خرمالو
طرز تهیه
بعد از شستن و پوست گرفتن خرمالوها، آنها را داخل مخلوطکن ریخته تا به شکل پوره درآید. پوره خرمالو را داخل ظرفی ریخته و سپس خامه، شکر و عصاره وانیل را به آن اضافه کرده و با هم ترکیب کنید. شیر و پودر ژلاتین را نیز تا زمانی که پودر ژلاتین در شیر حل شود، روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا با هم ترکیب شوند. ترکیب شیر و ژلاتین را به مواد داخل مخلوطکن اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. درنهایت قالب دلخواهتان را انتخاب کرده و دسر را در آن بریزید. دسر را بهمدت 3 الی 4ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود.
مواد لازم برای 4 نفر
خرمالوی درشت و رسیده: یککیلوگرم شکر: نصف پیمانه عصاره وانیل: یک قطره شیر: نصف پیمانه پودر ژلاتین: ۲قاشق غذاخوری خامه در صورت دلخواه: ۳قاشق غذاخوری
دسر انار با نشاسته و گلاب
طرز تهیه
در ابتدا نشاسته را در ۲پیمانه آب سرد حل کنید و همراه با شکر و آب انار در قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مایه را مرتب هم بزنید تا بهجوش آید و باز به هم زدن ادامه دهید تا غلیظ شود. پس از اینکه غلظت مواد مانند فرنی شد، گلاب را به آن اضافه کرده و هم بزنید. سپس کره را داخل مواد ریخته و وقتی کره نیز داخل مواد حل شد از روی حرارت بردارید. کف قالب موردنظر را با کمی کره چرب کنید و مواد را فورا در آن بریزید و پخش کنید. دانههای انار را روی مواد ریخته و قالب را در یخچال قرار دهید تا آماده و بسته شود.
نکته: در صورت ترش بودن انار میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید.
مواد لازم برای 4نفر
نشاسته: ۸قاشق غذاخوری آب انار: ۴پیمانه شکر: ۲پیمانه گلاب: یکدوم پیمانه کره: ۵۰ گرم دانه انار: یک پیمانه
پودینگ برنج و نارگیل
طرز تهیه
ابتدا فر را تا دمای ۱۷۷درجه سانتیگراد گرم کنید. ۳۰۰گرم برنج پخته شده را آماده کنید. تخممرغها و شیرنارگیل را در ظرف کیکپزی که از قبل روغن زدهاید، بریزید و با همزن دستی هر دو را آنقدر هم بزنید تا زردهها کاملا مخلوط شوند و به خورد هم بروند. عصاره وانیل، هل و شکر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. برنج را که قبلا آماده کرده بودید به مواد اضافه کنید. ظرفی که برای ریختن مواد و قرار دادن در فر انتخاب میکنید بزرگ باشد تا پودینگ که هنگام پخت حجمش زیاد میشود،از ظرف بیرون نریزد. مواد بهدست آمده را بهمدت 40دقیقه درون فر بگذارید تا آماده شود.
مواد لازم برای 4نفر
برنج پخته شده: یکونیم فنجان شیرنارگیل کمچرب: ۳فنجان وانیل: یک قاشق چایخوری هل: یک قاشق چایخوری نارگیل خرد شده بدون شکر: یکدوم فنجان تخممرغ بزرگ: ۳عدد شکر: سهچهارم فنجان
مسقطی انار
طرز تهیه
برای تهیه مسقطی انار در ابتدا پودر نشاسته را در آب انار سرد حل کنید. سپس شکر را به آب انار اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا شکر و نشاسته کاملا حل شوند. وقتی شکر و نشاسته حل شدند در این مرحله کره را به مواد داخل ظرف اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. برای حفظ عطر گلاب آن را در مرحله آخر اضافه کرده و شعله اجاق را خاموش کنید. در نهایت بعد از اینکه مواد به دمای محیط رسید آن را داخل قالب مناسب ریخته و در یخچال بگذارید تا دسر سفت شده و بهاصطلاح خودش را بگیرد. بعد از 4 تا 5 ساعت مسقطی انار شما آماده سرو است. برای تزئین مسقطی انار از دانههای انار و خلال پسته استفاده کنید.
مواد لازم برای 4نفر
آب انار: یک پیمانه پودر نشاسته: ۲قاشق غذاخوری گلاب: یک قاشق غذاخوری شکر: به مقدار لازم کره: یک قاشق غذاخوری
دسر نارنگی با ژلاتین و شیر
طرز تهیه
در ابتدا ژله پرتقال را به روش معمول آماده کرده و نصف آن را در ظرف مناسب ریخته و بگذارید داخل یخچال تا خودش را بگیرد. سپس اسلایسهای نارنگی را روی ژله قرار داده و دوباره نصف باقیمانده ژله را روی آن ریخته و داخل یخچال بگذارید. برای لایه سفید دسر نیز شیر را با آرد سفید، پودر نشاسته ذرت، پودر ژلاتین و شکر در یک ظرف ریخته و مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهیدتا به جوش بیاید. سپس از روی حرارت برداشته، خامه صبحانه، وانیل و خلالپسته را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه خنک شد یک بسته بیسکوئیت پتیبور خورد شده را به آن اضافه کرده و به ژله بیفزایید و دوباره داخل یخچال بگذارید تا کاملا خودش را بگیرد.
مواد لازم برای 4نفر
ژله پرتقال: یک بسته آبجوش: ۱.۵لیوان وانیل: نصف قاشق چایخوری خلال پسته: ۲قاشق نارنگی: یکعدد متوسط شیر: ۳لیوان پودر نشاسته ذرت: ۲قاشق غذاخوری پودر ژلاتین: ۲قاشق غذاخوری بیسکوئیت پتیبور: یکبسته خامه: ۱۰۰ گرم
پنج شنبه 26 آبان 1401
کد مطلب :
177296
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/qjYWr
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved