• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
شنبه 5 خرداد 1397
کد مطلب : 17612
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xVn9
+
-

استخدام افراد معلول چه امتیازاتی برای کارفرماها دارد؟


شاید ناتوانی‌هایی که بعضی از افراد معلول داشته باشند باعث شود برخی کارفرماها از استخدام آنها سر باز بزنند و ترجیح بدهند افراد دیگری را در کارگاه‌شان جذب کنند. به گزارش همشهری،‌این مسئله موجب شده قوانینی در این زمینه تصویب شود که هم کارفرماها را به استخدام این افراد تشویق کند هم خود معلولان را ترغیب کند تا کار کنند.
بخشی از این قوانین به شرح زیر است:

ماده 34: کارفرمایان بخش غیردولتی که افراد دارای معلولیت جویای کار را در مراکز کسب و کار خود استخدام کنند با رعایت شرایط زیر از یارانه حقوق و دستمزد افراد دارای معلولیت شاغل استفاده خواهند کرد:

 1- مدت قرارداد استخدامی کارفرما با فرد دارای معلولیت شاغل حداقل یک سال باشد.

 2- حقوق و دستمزد فرد دارای معلولیت شاغل براساس مصوبات شورای‌عالی کار و سایر قوانین و مقررات مربوط به‌طور کامل از سوی کارفرما پرداخت شود.

 3- سایر مزایای قانونی تصریح شده در قانون کار (مزایای رفاهی کارگران) به فرد دارای معلولیت شاغل پرداخت شود.

تبصره 1- منظور از فرد معلول جویای کار در این قانون، فرد معلولی است که توانایی انجام کار داشته و مهارت‌ها و آموزش‌های لازم برای اشتغال را کسب کرده باشد.

تبصره2- منظور از یارانه حقوق و دستمزد عبارت است از پرداخت حداکثر 50درصد حقوق و دستمزد ماهانه فرد دارای معلولیت شاغل با توجه به نوع معلولیت از محل برنامه اعتباراتی که ذیل ردیف وزارت در قوانین بودجه سنواتی درج می‌شود.

تبصره 3- یارانه حقوق و دستمزد برای هر فرد دارای معلولیت شاغل در بخش مزدبگیری غیردولتی تا 5سال قابل پرداخت است.

تبصره 4- آیین‌نامه اجرایی این ماده ظرف 3‌ماه پس از تصویب این قانون توسط وزارت تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده 35- کارفرمایانی که در مراکز کسب و کار خود، افراد دارای معلولیت جویای کار را استخدام کنند، مشروط بر آنکه مدت قرارداد استخدامی آنان با فرد دارای معلولیت شاغل حداقل یک سال باشد. با توجه به تعداد افراد دارای معلولیتی که استخدام کرده‌اند از مشوق‌های مالیاتی برخوردار و از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی در قبال افراد دارای معلولیت جذب‌شده معافند. همچنین افراد دارای معلولیتی که به‌صورت خوداشتغالی یا در کارگاه‌های اشتغال خانگی مشغول به‌کار هستند حسب مورد از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما یا خویش‌فرما معاف می‌شوند؛ حق بیمه سهم کارفرمایی یا خویش‌فرمایی اینگونه افراد توسط دولت تأمین و پرداخت خواهد شد.

ماده 36- کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت را جذب نمایند از سرانه وام خوداشتغالی براساس سیاست‌های هزینه‌ای شورای‌عالی اشتغال بهره‌مند خواهند شد.

ماده 37- همه دستگاه‌های مشمول مکلفند حداقل 5درصد مجوزهای استخدامی نیروی انسانی خود را (رسمی، پیمانی، قراردادی و سایر عناوی مشابه) به افراد دارای معلولیت واجد شرایط و دارای توانمندی کار در پست‌های مشمول مجوزهای مذکور اختصاص دهند.

ماده 38- سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مکلف است رأساً با جلب مشارکت بخش غیردولتی، به پذیرش کارآموزان دارای معلولیت اقدام کرده و از طریق مناسب‌سازی و توسعه مراکز موجود و یا تأسیس آموزشگاه‌ها و مراکز آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای افراد دارای معلولیت اقدام کرده و ضمن ارائه حمایت‌های لازم و تأمین تجهیزات تخصصی مهارت‌آموزی متناسب با شرایط کارآموزان دارای معلولیت، یارانه آموزش این افراد را در بودجه سنواتی خود منظور و پرداخت کند.

 -  اختصـاص حداقل 60درصد از پست‌های سازمانی تلفنچـی (اپراتور تلفن) دستگاه‌ها، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا و کم بینا و معلولان جسمی، حرکتی.
 اختصاص حداقل 60درصداز پست‌های سازمانی متصدی دفتری و ماشین‌نویسی دستگاه‌ها، شرکت‌ها و نهادهای عمومی به معلولان جسمی، حرکتی.

تبصره 1- همه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، مؤسسات و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی مجازند تا سقف مجوزهای استخدامی سالانه خود، افراد نابینا و ناشنوا و معلولان ضایعات نخاعی واجد شرایط را رأسا به‌صورت موردی و بدون برگزاری آزمون استخدامی به‌کار گیرند.

این خبر را به اشتراک بگذارید