خیانت وطنفروشها با رمز تحریم
برخی فعالان معاند خارج از کشور همنوا با دشمنان، بر طبل اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران میکوبند
حوادث اخیر در ایران موج تازهای از تحرکات ضدایرانی را از سوی آمریکا و تروئیکای اروپایی به همراه داشت و در شرایطی که انتظار میرفت طرفهای غربی حاضر در مذاکرات برجامی، گامهای مؤثرتری درمسیر دستیابی به توافق بردارند، اما اعمال تحریمهای جدید، با مشارکت لابیهای ضدایرانی فارسیزبان، حکایت از آن دارد که غرب همچنان قصد دارد در مسیر مواجهه با جمهوری اسلامی ایران گام بردارد.
به گزارش همشهری، در روزهای اخیر آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و انگلیس تلاش ویژهای کردند تا با انجام تحرکات ضدایرانی، از جمله اعمال تحریمهای جدید، جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهند و جان تازهای به آشوبهای خیابانی هدایت شده ببخشند.
در این میان اما برخی ایرانیان خارج از کشور نیز همنوا با دشمنان ایران، بر طبل اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران میکوبند و بر کوره دشمنی با ملت ایران میدمند. این درحالیاست که تحریمهای ظالمانه غرب و بهویژه آمریکا علیه ایران در سالهای اخیر تأثیرات سوئی بر زندگی، سلامت و معیشت مردم بر جای گذاشته است.
تحریم؛ ابزاری علیه ایران
در سالهای اخیر «تحریم» همواره بهعنوان یکی از ابزارهای ضدایرانی غرب و بهویژه آمریکا علیه ایران بهکار گرفته شده است؛ ابزاری که اگرچه طرفهای غربی به ناکارآمدیاش اذعان دارند، اما همچنان بر بهرهبرداری از آن اصرار میکنند و در هفتههای اخیر نیز شاهدیم برخی چهرههای ضدایرانی مانند حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد، با بهراه انداختن کارزارهایی، درحال تشویق دولتهای غربی بهمنظور اعمال فشارها و تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی هستند؛ رویکردی که اگرچه در شبکههای اجتماعی با انتقادهای وسیعی از سوی ایرانیان سراسر دنیا مواجه شده، اما تأثیری در پیگیری فعالیتهای ضدایرانی آنان نداشته و همچنان میکوشند دولتهای غربی را به کارزاری تمامعیار با جمهوری اسلامی وارد کنند.
تحرکات ضدایرانی چنین چهرههایی در سالهای اخیر مسبوق به سابقه بوده، اما با بروز حوادث اخیر در ایران، شرایط برای موجسواری جدید آنان مهیا شد و برهمین اساس شاهدیم که در روزهای اخیر به فعالیتهای خود بر ضد منافع ملی ایران شدت بخشیدهاند.
نکته اینجاست که بانیان دیروز تحریمها، امروز با پوشش دلسوزی برای مردم ایران، درحال لابیگری برای اعمال فشارها و تحریمهای بیشتر علیه منافع ملی کشورمان هستند. در همین چارچوب مقامهای آمریکایی و اروپایی در هفتههای اخیر تلاش کردهاند در دیدار با برخی چهرههای ضدایرانی، برنامههای تخریبی خود را علیه جمهوریاسلامی در پوششهایی مانند «حمایت از مردم ایران» یا «حقوق بشر» پیش ببرند.
تلاش برای افزایش تحریمها علیه مردم ایران
یکی از چهرههایی که در هفتههای گذشته و پس از بروز حوادث اخیر در ایران، به فعالیتهای خود علیه مردم ایران شدت بخشیده، مسیح علینژاد، فعال رسانهای ضدانقلاب ساکن آمریکاست. او یکی از چهرههایی است که در هفتههای اخیر فعالیتهای گستردهای را برای شدت بخشیدن به تحریمها بر ضدمردم ایران انجام داده و تلاش کرده در دیدار با مقامهای آمریکایی، آنها را برای «اخراج سفرای جمهوری اسلامی» و «اعمال تحریمهای بیشتر علیه دولت ایران» ترغیب کند؛ رویکردی که در سالهای گذشته نیز از سوی علینژاد پیگیری شده، اما با نتیجهای همراه نبود و او را به چهرهای منفور در میان ایرانیان تبدیل کرده است.
این فعال رسانهای ضدانقلاب در سالهای اخیر در دیدارهای مختلف با مقامها و تصمیمسازان آمریکایی تلاش ویژهای را در مسیر افزایش هرچه بیشتر تحریمها علیه مردم ایران بهکار گرفته؛ فعالیتهایی که اگرچه به زیان مردم ایران بوده، اما سودهای کلانی را برای او به همراه داشته است.
علینژاد در اوج تحرکات آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ، علیه ایران در چارچوب راهبرد «فشار حداکثری»، به دیدار مایک پمپئو، وزیر امور خارجه وقت این کشور رفت و بر افزایش فشارهای تحریمی بر ایران تأکید کرد. وی که تا پیش از آن، خود را خبرنگاری «مستقل»، «غیروابسته» و «حامی مردم ایران» معرفی کرده بود، تقاضای افزایش تحریمهایی را داشت که نخستین تأثیر آن، سختتر شدن معیشت مردم بوده است.
او درحالی آمریکاییها را به اعمال تحریمهای بیشتر تشویق کرد که بسیاری از ایرانیان این اقدام خیانتکارانه را در شرایطی که بیشترین تحریمها علیه مردم ایران صورت گرفته، محکوم کردند. علینژاد در سالهای اخیر علاوه بر راهاندازی کمپینهایی در ضدیت با ارزشهای ایرانی- اسلامی، در شبکه معاند «صدای آمریکا» نیز بهعنوان مجری یکی از برنامهها حضور داشته است.
همه این فعالیتهای ضدمردمی علینژاد در شرایطی است که تاکنون اسناد و مدارک مختلفی درباره پولها و سودهای کلانی که از رهاورد فعالیتهای ضدایرانی، نصیب او شده، افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داده و با واکنشهای گستردهای همراه بوده است. برخی اسناد که در سالهای اخیر منتشر شده، حکایت از آن دارد که این فعال رسانهای ضدانقلاب، برای این خیانت خود به ملت ایران و خوشرقصی برای اربابان آمریکاییاش، تاکنون چند قرارداد به ارزش بیش از ۲۳۱هزار دلار با دولت آمریکا منعقد کرده است.
اسناد رسوایی
بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت www.insidegov.com، مسیح علینژاد بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ سه قرارداد با «شورای مدیران خبررسانی» (مشهور به«BBG») وابسته به دولت آمریکا منعقد کرده؛ سازمانی که مشتمل بر همه آژانسهای خبری دولت آمریکاست و رسانههایی ازجمله «صدای آمریکا»، «رادیو فردا»، «رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی» زیرنظر آن فعالیت میکنند. این سه سند شامل قراردادهایی است که بین شورای مدیران خبررسانی بهعنوان «کارفرما» و مسیح علینژاد، بهعنوان «کارپذیر» منعقد شده است. در نخستین قرارداد، کارفرما به پرداخت 250/61دلار به علینژاد در ازای ارائه خدمات بهعنوان مجری، نویسنده و گزارشگر برای بخش فارسی «صدای آمریکا» در بازه زمانی «۲۷مه ۲۰۱۵» تا «۳۰سپتامبر ۲۰۱۶» (۶خرداد ۱۳۹۴ تا ۹ مهر ۱۳۹۵) موظف شده است.
قرارداد دوم نیز پرداخت 85/600دلار به کارپذیر در ازای وظائف فوقالذکر را شامل میشود. مدت این قرارداد از ۳۰ژوئن ۲۰۱۶ تا ۳۰ژوئن ۲۰۱۸ (۱۰تیر ۱۳۹۵ تا ۹تیر ۱۳۹۷) ذکر شده است. قرارداد سوم نیز با پرداخت 85/600دلار به علینژاد در ازای کار از تاریخ یک جولای ۲۰۱۶ تا ۳۱آگوست ۲۰۱۷ (۱۱تیر ۱۳۹۵ تا ۹شهریور۱۳۹۶) موافقت شده است.
تا پیش از این، اسناد مختلفی از دریافت مالی علینژاد از دولت آمریکا منتشر شده بود، اما بیشتر آنها نشاندهنده فعالیت رسانهای او در رسانههای بیگانه بود، اما این اسناد از دریافتهای شخصی علینژاد از دولت آمریکا حکایت دارد. درواقع باید گفت برنامههای رسانهای در رسانه صدای آمریکا بهصورت جداگانه دارای بودجه است و این رسانه برای برنامههایی که علیه حجاب و دیگر موارد میسازد، بهصورت مجزا پول دریافت میکند، اما این پول مستقیما به خود این خبرنگار برای ساخت برنامههای شخصیاش پرداخت شده است.
در این میان اما تجارت مسیح علینژاد با ژست حمایت از مردم ایران صدای دیگر فعالان رسانهای معاند خارج از کشور را هم درآورده و به یک رسوایی دیگر برای او تبدیل شده است. همین چند روز پیش بود که یکی از مجریان شبکه «منوتو» با انتشار یک فایل صوتی، درباره اینکه علینژاد چگونه با اعتراضات تجارت میکند و گریه خود را میفروشد، دست به افشاگری زد. دراین فایل صوتی به مواردی درباره سوءاستفاده علینژاد از خانواده زندانیان با هدف کسب درآمد اشاره میشود. انتشار این اسناد حکایت از آن دارد که علینژاد در قامت یک مهره رسانهای، درحال پیشبرد منویات دولت آمریکا در راستای افزایش فشارها و تحریمها علیه دولت و ملت ایران است و میکوشد با پوششهایی مانند «حقوق زنان» و... پازل ضدایرانی دولت این کشور علیه جمهوریاسلامی را تکمیل کند.
تحرکات ضدایرانی در پوشش «دادخواهی»
اما مسیح علینژاد در ترغیب دولتهای غربی به مواجهه هرچه بیشتر با دولت ایران تنها نیست و در هفتههای اخیر حامد اسماعیلیون نیز فعالیتهای گستردهای را برای مجاب کردن کشورهای غربی با هدف افزایش فشارهای تحریمی بر دولت و مردم ایران انجام داده است. این نویسنده ایرانی ساکن کانادا که تا پیش از این، به بهانه «دادخواهی برای خانوادههای جانباختگان هواپیمای اوکراینی»، فعالیتهای ضدایرانی گستردهای انجام داده بود، پس از بروز حوادث اخیر در ایران، در اقدامی تازه، علاوه بر تشویق دولتهای اروپایی به اعمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی، با راهاندازی کارزاری، از آنها خواسته برای «قطع کامل» روابط دیپلماتیک خود با ایران اقدام و سفرای جمهوری اسلامی را از کشورهایشان اخراج کنند.
حامد اسماعیلیون اگرچه در سخنرانی اخیرش در اوتاوا اعلام کرد که یک «فعال اجتماعی» است و نمیخواهد وارد «فعالیت سیاسی» شود، اما مطالبات او از دولتهای خارجی، قطع کامل روابط دیپلماتیک با ایران، توقف مذاکرات، اعمال تحریمهای بیشتر، انزوای کامل ایران از همه عرصههای بینالمللی - حتی در حد مسابقات ورزشی- و حتی اعمال «منع پرواز» در سراسر آسمان ایران است؛ درخواستهایی که در ضدیت کامل با منافع ملی مردم ایران است.او اگرچه گفته ازنظر اخلاقی برای خود جایز نمیداند وقتی در تهران نیست، برای مردم داخل کشور فراخوان سیاسی صادر کند، اما بهنظر میرسد بیش از هرچیز قصد دارد مطالبات رادیکال سیاسی خود را در قالب «فعالیت اجتماعی» پیش ببرد؛ نقشی که قطعا بهعنوان قطعهای از پازل ضدایرانی برخی دولتهای غربی تفسیر میشود.
استفاده از چهرههای جدید
اینها درحالی است که شواهد موجود حکایت از آن دارد که دولتهای غربی و به ویژه آمریکا، در موجسواری بر حوادث اخیر در ایران، علاوه بر چهرههای گذشته که دیگر دستشان برای مردم ایران آشکار شده، به بهرهگیری از چهرههای جدید روی آوردهاند و قصد دارند برای پیشبرد اهداف خود، روی نامهای کمتر شناخته شده سرمایهگذاری کنند.
برهمین اساس هم بود که 22مهرماه معاون رئیسجمهور و وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با تعدادی از فعالان زن ضدایرانی، حمایت خود را از آشوبهای اخیر در ایران اعلام کرد. در این دیدار فعالانی ازجمله نازنین بنیادی، رؤیا حکاکیان و شری حسینی حضور داشتهاند که تحت عنوان «فعالان مدنی»، خواهان حمایت آمریکا از شورشها و تحریمها علیه ایرانشدند.
جنگ اوکراین، بهانهای جدید برای تحریم
در روزهای اخیر، در کنار حوادث گذشته در ایران، آمریکا و برخی دولتهای اروپایی تلاش کردهاند با طرح اتهام «دخالت تسلیحاتی ایران در جنگ اوکراین»، تحریمهای جدیدی را علیه کشورمان اعمال کنند؛ اتهامی که تاکنون بارها از سوی مقامهای ایرانی رد و تأکید شده ایران از هیچ طرفی حمایت نخواهد کرد.
این اتهام اما در روزهای اخیر به دستاویزی برای اعمال تحریمهای تازه علیه جمهوری اسلامی تبدیل شده است. در تازهترین اقدام، شورای اروپا از اعمال تحریم علیه 3شخص و یک نهاد به اتهام «ارسال پهپاد به روسیه برای شرکت در جنگ علیه اوکراین» خبر داد. این شورا در وبسایت رسمی خود اعلام کرده است تحریمهای اتحادیه اروپا، نشاندهنده عزم این اتحادیه در ارائه پاسخ سریع و قاطع به اقدامهای ایران در حمایت از ستیزهجوییهای روسیه علیه اوکراین است؛ ادعاهایی که تاکنون اسناد و مدارک متقنی برای اثبات آنها ارائه نشده است.
برهمین مبنا هم بود که اخیرا یک مقام ارشد در وزارت دفاع آمریکا گفت که پنتاگون نمیتواند تأیید کند پهپادهایی که روسیه برای هدف قرار دادن اوکراین استفاده میکند، ساخت ایران است. این درحالی است که مقامهای ارشد آمریکایی طی روزهای اخیر، بارها علیه ایران اتهامزنی کرده و مدعی شدهاند جمهوری اسلامی به تامین پهپادهای تهاجمی برای روسیه پرداخته است.
با وجود این اما تحرکات تحریمی برخی کشورهای غربی علیه تهران همچنان ادامه دارد؛ اقدامهایی که بر مبنای مجموعهای از اطلاعات غلط صورت گرفته و ایران پیشتر در این خصوص گفته بود که در حال بررسی پاسخ متناسب و متقابل نسبت به این اقدام اتحادیه اروپاست.
براین اساس وزارت امور خارجه ایران در روزهای اخیر طی بیانیهای اسامی مؤسسات و مقامهای غربی را که به فهرست تحریمی ایران اضافه شدهاند، اعلام کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه تأکید شده اشخاص حقیقی و حقوقی فهرست شده، فعالیتهایی داشتهاند که منجر به اغتشاش، خشونت و اقدامهای تروریستی علیه ملت ایران شده است. «مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا»، «ستاد ارتباطات دولت بریتانیا»، «شرکتهای ولانت مدیا، گلوبال مدیا و دیامای مدیا و بیبیسی فارسی و ایراناینترنشنال» بهعنوان شبکههای تحت پوشش آنها ازجمله مؤسسههای تحریم شده هستند.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه کشورمان در تازهترین گفتوگوی تلفنی خود با مسئول سیاستخارجی اتحادیه اروپا اظهارکرد که «جمهوری اسلامی از پشتوانه قوی مردمی و دمکراسی کارآمد برخوردار است، اما برخی مقامهای اروپا با تحلیل اشتباه و به بهانه دفاع از حقوق بشر، از اغتشاشات در ایران حمایت کردند که اقدامی نسنجیده و با اهداف سیاسی مشخص بود».
حسین امیرعبداللهیان درباره ادعاهای استفاده از پهپاد ایرانی در جنگ اوکراین خطاب به جوزپ بورل تأکید کرد با وجود اینکه ایران با روسیه همکاری دفاعی دارد، اما سیاست تهران در قبال جنگ اوکراین، احترام به تمامیت ارضی این کشور، عدم ارسال سلاح به طرفین درگیر، توقف جنگ و پایان دادن به آوارگی مردم است؛ «ما مخالف جنگ هستیم و تحویل پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ با اوکراین را قویا رد میکنیم».