چکهای صیادی باید توسط صادرکننده یا انتقالدهنده در سامانه صیاد ثبت شود. دریافتکننده باید اطلاعات مربوط به خود و چک را در سامانه صیاد تأیید کند در غیراینصورت چک قابل وصول نیست. جلوگیری از جعل، دستکاری چک، سرقت، کلاهبرداری، مفقودی و صدور اجرائیه بدون نیاز به حکم دادگاه از امتیازات ویژه چکهای صیادی است.
براساس قانون جدید چک، چکهای صیادی باید در سامانه صیاد ثبت شود. این چکهای بنفشرنگ یک شکل، جایگزین چکهای معمولی قدیمی شده است.
از مهمترین مزایا و محاسن این چکها این است که دارنده میتواند در صورت برگشت زدن و اخذ گواهی عدم امکان پرداخت، بلافاصله اجرائیه علیه صادرکننده بگیرد و مبلغ آن را از کلیه حسابهای صادرکننده در تمام بانکهای کشور دریافت و اموالش را توقیف یا خودش را جلب کند؛ زیرا در قانون جدید لازم نیست حکم قطعی درباره چک صادر شده باشد.
اگر دارنده حساب جاری، چک بلامحل صادر کند، دیگر نمیتواند برگ چک بعدی را صادر و در سامانه ثبت کند. او حتی دیگر نمیتواند در شبکه بانکی افتتاح حساب کند و رفع سوء اثر از چک برگشتی منوط به پرداخت وجه آن ظرف مدت 10 روز است.
به یاد داشته باشید وقتی چک صیادی را دریافت میکنید، از ثبت شدنش در سامانه مطمئن شوید.
چک صیادی را نمیتوان در وجه حامل صادر و پشتنویسی کرد؛ اما میتوان در سامانه با ثبت اطلاعات فردی؛ آن را به دیگران انتقال داد.
با ثبت اطلاعات چکهای صیادی در سامانه، میتوان از ارتکاب جرائم احتمالی از جمله پولشویی، کلاهبرداری، سرقت، خیانت در امانت، جعل یا مفقودی جلوگیری کرد.
دو شنبه 14 شهریور 1401
کد مطلب :
170605
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/nZQRl
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved