همکاری یونیسف و فارابی برای سینمای کودک
نشست دیدار نمایندگان یونیسف با سیدمهدی جوادی در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد. در دیدار نماینده یونیسف در ایران با مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، یونیسف و فارابی بهمنظور ارتقای دانش سینماگران در حوزه کودک و همچنین ارتقای مضامین سینمای کودک بر توسعه همکاری خود توافق کردند.
سیدمهدی جوادی، مدیرعامل فارابی با بیان اینکه در حوزه حقوق کودک، ایران جزو کشورهای پیشرو بهشمار میآید، گفت: یکی از مأموریتهای فارابی پیرامون سند چشمانداز 5 ساله، موضوع احیای سینمای کودک و نوجوان است که ذیل آن، تولیدات مطلوب در حوزه سینمای کودک و نوجوان و ایجاد باشگاه ملی سینمای کودک و نوجوان را نیز در دستور کار خود قرار دادهایم. دبیر سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان افزود: امسال که در حال بررسی شرایط و مقتضیات برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان بودیم، مصممتر شدیم که به هیچ عنوان، کیفیت آثار تولیدی حوزه کودک را فدای زمانبندی جشنوارهای نکنیم. هم برگزاری جشنواره مهم است و هم کیفیت آثار حاضر در جشنواره، البته با فراگیری ویروس کرونا، تولیدات در عرصه کودک و نوجوان هم نحیفتر شد. اینکه یونیسف نقش پسینی ایفا کند و صرفا بهعنوان تقدیرکننده و اهداکننده جوایز در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان حضور داشته باشد، امری حداقلی است، از اینرو ما مشتاقیم تا یونیسف از ابتدای مسیر و حین شکلگیری آثار سینمایی باتولیدکنندگان آثار همراه شود. مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به کنوانسیون حقوق کودک، به پیشرو بودن حقوق ایران در عرصه حمایت از کودکان تأکید کرد و ادامه داد: میبایست ایندست از مزیتهای جمهوری اسلامی ایران در آثار سینمایی کودک و نوجوان نیز نمود پیدا کند. او در پایان صحبتهای خود، با استقبال از برگزاری رویدادها و کارگاههای مشترک، ایجاد کارگروه مشترک با یونیسف را پیشنهاد داد.
در این دیدار رابین ناندی، نماینده یونیسف در ایران، گذشته از تأکید بر همراهی پیرامون جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، بر همکاری دوجانبه با بنیاد سینمایی فارابی در طول سال نیز تأکید کرد و گفت: یک طرح 5ساله داریم که پس از تکمیل، کارگاههای مشترک و سالانه را هم دربرمیگیرد. او همچنین در ادامه سخنان خود به تحسین فیلم سینمایی «بدون قرار قبلی» و بازی بازیگر کودک آن پرداخت.
در بخشی از این دیدار، وحید هدایتی، مدیر حمایت از کودکان سازمان یونیسف بر لزوم آموزش همگانی سینماگران نظیر آنچه برای قضات، وکلا، مددکاران اجتماعی و... هست، تأکید کرد. همچنین، مهتاب کرامت، سفیر حسننیت یونیسف که در این نشست حضور داشت، ضمن استقبال از ایدههای مطرحشده در این جلسه، گفت: باتوجه به رویکرد مثبت و مشترکات حاصلشده از این دیدار، امید میرود تا همکاری فارابی و یونیسف به شکل گستردهتری ادامه پیدا کند. رائد فریدزاده، معاون امور بینالملل و توسعه بازارهای خارجی فارابی نیز گفت: با توجه به جایگاه و کارکرد نهاد یونیسف، ایندست همکاریها نباید معطوف به صرف جشنواره شود، از اینرو باید با همفکری و تشکیل کارگروه مشخص از ظرفیتهای هر دو نهاد بیش از پیش استفاده کرد.