• شنبه 6 مرداد 1403
  • السَّبْت 20 محرم 1446
  • 2024 Jul 27
چهار شنبه 19 مرداد 1401
کد مطلب : 168130
+
-

هشدار درباره حذف لبنیات از سبد خرید مردم

سلامت
هشدار درباره حذف لبنیات از سبد خرید مردم

 مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از کاهش چشمگیر مصرف مواد لبنی در ماه‌های اخیر خبر می‌دهد و می‌گوید که جبران نکردن این اتفاق، برای کودکان به‌ویژه در مناطق محروم خطرناک است. احمد اسماعیل‌زاده، با اعلام اینکه این اتفاق به‌دلیل گرانی لبنیات در 3-2 ماه اخیر رخ داده است، به ایلنا توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید:«حتی افرادی که در زمینه لبنیات، مصرف چشمگیری داشته‌اند نیز مصرف خود را کاهش داده‌اند. وقتی مصرف لبنیات کاهش پیدا می‌کند افراد به سمت گروه‌های غذایی دیگری گرایش پیدا می‌کنند.» او به جایگزینی نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های شیرین به جای شیر اشاره می‌کند:« این موضوع عمدتا در گروه‌های سنی نوجوان بسیار بارز است. با این حال با توجه به اینکه هنوز مدارس تعطیل بوده و بررسی‌های دقیقی در این رابطه انجام نشده است هنوز نمی‌توان به‌طور قطع و یقین بگوییم که به جای شیر، نوشابه مصرف می‌شود، اما وقتی نوشیدنی مانند شیر که به‌عنوان یک میان وعده در مدارس استفاده می‌شد، کم می‌شود کودکان نه‌تنها به سمت نوشابه که حتی به سمت نوشیدنی‌های شیرین، آبمیوه‌های صنعتی و شربت‌ها گرایش پیدا می‌کنند.»
 او با اعلام اینکه هنوز تحقیق جامعی که نشان دهد به جای شیر چه چیزی مصرف می‌شود وجود ندارد، می‌گوید:«آمارهای متعددی که از گوشه و کنار کشور به ما می‌رسد نشان می‌دهد که میزان تولید لبنیات بسیار زیاد است اما مصرف آن کاهش پیدا کرده است، البته قبلا هم مصرف لبنیات در کشور در حد مطلوبی نبود، ولی در حال حاضر کاهش چشمگیری یافته است.»  براساس اعلام این مسئول در وزارت بهداشت، اگر این شرایط ادامه داشته باشد، کمبود کلسیم، کمبود پروتئین و مواد مغذی در کودکان دارای سوء‌تغذیه به‌ویژه در استان‌های کم‌برخوردار به شکل قابل توجهی خود را در قالب پوکی استخوان، کوتاه قدی و بیماری‌هایی از این دست نشان خواهد داد.
او درباره راهکار وزارت بهداشت برای جبران کمبود مصرف لبنیات در کشور به‌ویژه در میان کودکان و نوجوانان هم توضیح می‌دهد: « ما باید روی برنامه مصرف شیر در مدارس حداقل در استان‌های کم برخوردار تمرکز کنیم تا حداقل برای کودکان این مناطق، مصرف یک واحد شیر را در طول روز داشته باشیم. همچنین ممنوعیت ارائه نوشابه‌ و نوشیدنی‌های صنعتی شیرین در مدارس، استراتژی دیگر ماست که آن را دنبال می‌کنیم.» اسماعیل‌زاده، راهکار دیگر را رایزنی با نهادها، بنیادها و خیران برای استفاده از منابع آنها به سمت کاهش قیمت لبنیات، اعلام کرد.
اما این تنها موضوعی نبود که مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به آن اشاره کرد:«در سال‌های گذشته که قیمت‌ها پایین بود مصرف غذاهای دریایی به‌ویژه ماهی به‌عنوان یک منبع سرشار از مواد پروتئینی و اسیدهای چرب امگا 3به غیر از برخی استان‌ها که نزدیک دریا بوده‌اند چندان برجسته نبود. در مورد مصرف سایر مواد غذایی پروتئینی به‌ویژه گوشت قرمز، شاهد کاهش هستیم. البته پروتئین را تنها از گوشت قرمز نمی‌گیریم؛ در بسیاری از مواد دیگر مانند گوشت ماکیان، مرغ، تخم مرغ و حبوبات نیز وجود دارد اما اتفاقی که رخ داده این است که قیمت این مواد جایگزین نیز افزایش پیدا کرده است.»
او نسبت به عوارض مصرف پروتئین‌ها هم هشدار داد:« با توجه به سخت شدن معیشت مردم طبیعتا مصرف این مواد پروتئینی کاهش پیدا کرده است؛ به همین دلیل تأکید مسئولان باید روی این موضوع باشد، در غیر این صورت عوارض کاهش مصرف این مواد در آینده، خود را روی سلامت مردم نشان خواهد داد.»

این خبر را به اشتراک بگذارید