• شنبه 6 مرداد 1403
  • السَّبْت 20 محرم 1446
  • 2024 Jul 27
سه شنبه 28 تیر 1401
کد مطلب : 166217
+
-

سیاه مغذی

سید محمد فخار

این روزها بهانه برای فشارهای بسیار به دستگاه عصبی و مغز کم نیست. در عین حال ما با این سبک زندگی کمتر به فکر تقویت اعصاب خود هستیم و به ندرت برای مغز خود غذای کاملا مناسب می‌فرستیم. یکی از بهترین تغذیه‌ها برای این بخش از بدن، مویز است که در درجه اول گرم و‌ تر قرار دارد. بسیاری می‌پرسند که کدام نوع مویز مناسب‌تر برای بدن است که بهترین نوع آن پرگوشت، بزرگ، شیرین و کم‌دانه است. این میوه خشک اما سرشار از مواد مغذی، موجب تقویت قلب، کبد، معده و اعصاب می‌شود و برای درمان بیماری‌های کلیه، مثانه، نقرس، زخم روده و ورم طحال بسیار مفید است. کارکرد دیگر آن، تسکین‌دهندگی سرفه با منشأ سردی است و مصرف آن همراه گردو، در مغز نیز به‌طور مؤثر از فراموشی یا آلزایمر جلوگیری می‌کند. از سویی طبق کتب طب سنتی، مویز جالی است، یعنی رطوبت و ترشحات را تحریک کرده و آنها را از سطح عضو و دهانه‌های باریک و ریز پوست و مخاط خارج می‌کند. هم‌اکنون داروهای جالی بسیاری در داروخانه‌ها داریم که با ارقام بسیار هنگفت به فروش می‌رسند و درصورت مصرف مکرر، پوست را شفاف و زیبا می‌سازند. در فصل تابستان که دمای بدن بالا می‌رود، مویز، صفرا و حرارت بدن را فرو‌می‌نشاند، قلب را استحکام می‌بخشد و بلغم را می‌کاهد.

این خبر را به اشتراک بگذارید