• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 25 تیر 1401
کد مطلب : 166055
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wpPBM
+
-

کلاهبرداری تلگرامی به بهانه کمک‌معیشتی رئیس‌جمهور

داخلی
کلاهبرداری تلگرامی به بهانه کمک‌معیشتی رئیس‌جمهور

«100نفر را در تلگرام اد کنید، 10میلیون تومان پاداش بگیرید» این بخشی از تبلیغ وسوسه‌برانگیز کلاهبرداران تلگرامی است. آنها در تازه‌ترین ابتکار سیاه‌شان با راه‌اندازی کانال‌های تلگرامی به بهانه کمک‌معیشتی رئیس‌جمهور و سهام عدالت، افراد زیادی را به این کانال‌ها کشانده و به بهانه‌های مختلفی از آنان کلاهبرداری می‌کنند.
به گزارش همشهری، این روزها آگاهی‌های مردم نسبت به ترفندهای کلاهبرداران، بیش از گذشته شده و به همین نسبت افراد شیاد نیز تلاش می‌کنند نسبت به گذشته از شگردهای تازه‌تری برای اجرای نقشه‌هایشان استفاده کنند؛ نمونه‌اش کلاهبرداری تلگرامی از مردم با وعده پرداخت پاداش است. آنطور که بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد هزاران نفر تاکنون با این ترفند سرشان کلاه رفته و پول‌های زیادی را به باد داده‌اند.

شگردی فریبنده
همه‌‌چیز از یک پیام وسوسه‌برانگیز شروع می‌شود. «هر اد شما را به قیمت 100هزار تومان خریداریم. 100نفر را در تلگرام اد کنید و 10میلیون تومان پاداش بگیرید.» ظاهر ماجرا ساده است. بسیاری از افراد با دریافت این پیام روی گوشی‌های موبایل‌شان، با شوق دریافت پاداش 10میلیون تومانی، از همان موقع شروع به اضافه‌کردن دوستان، آشنایان و خانواده به کانال‌های تلگرامی مورد نظر کردند. یک کانال به نام کمک‌معیشتی رئیس‌جمهور و دیگری سهام عدالت که در عکس‌های پروفایل هر دو، از تصاویر رئیس‌جمهور و لوگوی سازمان‌های دولتی استفاده شده تا اعتماد کاربران را جلب کند. مدیر کانال در این مرحله مدام تبلیغ می‌کند که این فرصت را از دست ندهید و هرچه زوتر 100نفر را در کانال ما اضافه کنید تا پاداش برایتان واریز شود. او برای نمونه چند فیش واریزی را که وانمود می‌کند پاداش افرادی است که این کار را انجام داده‌اند در کانال می‌فرستد تا سایرین را برای انجام خواسته‌اش تشویق کند.

مرحله دوم
تا اینجای ماجرا هیچ‌کدام از کاربران ضرری نکرده‌اند و اتفاق خاصی رخ نداده است اما مرحله خطرناک جایی است که کاربران بعد از اضافه‌کردن 100نفر در کانال، پیگیر دریافت 10میلیون تومان پاداش‌شان هستند و برای دریافت آن به مدیر کانال پیام می‌دهند. یکی از مالباختگان در این‌باره به همشهری می‌گوید: من در مدت‌زمان کوتاهی حدود 100نفر از دوستان و فامیلم را در کانال اد کردم و به مدیر آن که خودش را خانمی به نام نگار معرفی کرده بود پیام دادم و شماره کارتم را اعلام کردم و پیگیر 10میلیون تومان شدم. مدیر گروه مثل قبل با خوشرویی جوابم را داد و گفت قبل از دریافت پاداشم باید مبلغ 189هزار تومان به‌حساب اسپانسر این طرح واریز کنم و بعد از آن به‌طور خودکار 10میلیون تومان برایم واریز می‌شود. من هم فورا این کار را انجام دادم و فیش واریزی را برای خانم نگار فرستادم.
این مالباخته در ادامه می‌گوید: این‌بار مدیر کانال گفت که مبلغ واریزی شما دریافت شد اما سامانه به‌دلیل ترافیک قفل شده و باید حق کمیسیون به مبلغ 569هزار تومان را پرداخت کنید تا بلافاصله پاداش شما از قفل سامانه باز و پول به حساب‌تان واریز شود. هرچند عجیب به‌نظر می‌رسید اما من باز هم اعتماد کردم و این مبلغ را واریز کردم.

باز هم پول واریز کن
آنطور که مالباختگان این پرونده کلاهبرداری می‌گویند با وجود واریز پول به‌ حساب اعلام‌شده باز هم هرچه منتظر پاداش‌شان شدند خبری نشد. یکی از آنها می‌گویدبا وجود 2مرحله واریز پول به حسابی که گفته شده بود باز هم پاداشم را واریز نکردند و این‌بار گفتند باید مبلغ یک‌میلیون و 800هزار تومان به‌عنوان مالیات پرداخت کنم و بعد از آن حتما پاداشم واریز می‌شود. این‌بار با اینکه پولی نداشتم اما برای زنده‌کردن پول‌های قبلی که پرداخت کرده بودم این مبلغ را قرض و به‌حساب مدیر کانال واریز کردم، اما باز هم خبری نشد. کم‌کم شک کردم که شاید از من کلاهبرداری شده و پیام دادم که از شما شکایت می‌کنم؛ بعد از آن کاربری من را مسدود کردند و دیگر جوابم را ندادند.
شاکی ادامه می‌دهد: وقتی با دوستان و آشنایانم که خیلی از آنها را خودم وارد این کانال کرده بودم حرف زدم، فهمیدم که بعضی از آنها هم همین بلا سرشان آمده است. بعضی از آنها یکی دو مرحله پول واریز کرده بودند اما برخی دیگر 4مرحله و در مجموع نزدیک به 10میلیون تومان به‌ حساب مدیر کانال پول واریز کرده بودند. یعنی مبلغی نزدیک به همان پاداشی که قرار بود بگیریم. هر روز هم به اعضای این کانال اضافه می‌شود و لحظه به لحظه به حساب کلاهبرداران که هیچ ردی هم از خود به جا نگذاشته‌اند پول واریز می‌شود و جالب اینکه گرداننده این کانال تلگرامی مدام تلاش می‌کند با استفاده از جمله‌های فریبنده افراد بیشتری را فریب دهد. او طوری تبلیغ می‌کند که همه حرف‌هایش را باور می‌کردند. مثلا پیام می‌دهد که: «به خدا قسم ما کلاهبردار نیستیم. اگر کانال ما کلاهبردار بود اعضای این گروه از اینجا خارج می‌شدند ولی همانطور که مشاهده می‌کنید کانال معتبر ما روزبه‌روز رونق پیدا می‌کند و این نشان از اعتبار ماست.».

این خبر را به اشتراک بگذارید