6 وعده رئیسجمهور برای حل مشکلات کردستان
بیستوهفتمین سفر استانی سیدابراهیم رئیسی به مقصد استان کردستان وعده رئیسجمهور برای حل معضلات اساسی این استان مرزی را به همراه داشت. رئیسجمهور در این سفر با مردم سنندج، سقز و علما و روحانیون استان کردستان دیدار و گفتوگو داشت. او در سرکشیهای خود در جمع اهالی روستای قلعهجی شهرستان سروآباد حضور یافت و با مردم گفتوگو کرد. رئیسی با بیان اینکه ایجاد اشتغال مسئله محوری دولت در استان کردستان است، گفت: بیکاری، مردم استان را رنج میدهد و لذا عمده طرحها و مصوبات دولت ناظر به مسئله اشتغال و محرومیتزدایی از استان است.
رئیسی در این سفر یکی از نیازهای جدی کردستان را سرمایهگذاری دانست و گفت: در نتیجه این سرمایهگذاریها باید اشتغال ایجاد شود چرا که یکی از دغدغههای جدی مردم استان مسئله بیکاری است. بر این اساس اجرای ۱۰طرح صنعتی در ۱۰شهرستان از طریق شرکتهای بزرگ وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تصویب رسید که زمینه خوبی برای ایجاد اشتغال در استان خواهد بود.
براساس توضیحات رئیسجمهور در نشست خبری پایان سفر، ایجاد منطقه آزاد دومین وعده رئیسی برای حل مشکلات این استان بود. رئیسی با اشاره به موقعیت مرزی استان کردستان و ظرفیت تجارت و صادرات در این استان گفت: اساسنامه ایجاد منطقه آزاد در دولت بهزودی به تصویب خواهد رسید و این موضوع میتواند زمینه کارهای تولیدی و اشتغالزا را در کردستان فراهم کند. رئیسجمهور با بیان اینکه مناطق آزاد در مقطعی از مسیر اصلی فعالیت خود منحرف شدند، گفت: مناطق آزاد میتوانند مناطق سیاحتی و گردشگری هم باشند، اما اساس فعالیت آنها باید بر محور تولید صادراتمحور باشد تا بتوانند اشتغال خوبی نیز ایجاد کنند.
سومین موضوع صحبتهای رئیسجمهور در ارتباط با کولبران سختیکشیده استان کردستان بود. رئیسی یکی دیگر از ظرفیتهای استان کردستان را فعال شدن بازارچههای مرزی عنوان کرد و افزود: یکی از فرصتهای اقتصادی مهم استفاده از فرصت تجارت و صادرات است. همچنین فعال شدن بازارچههای مرزی میتواند کولبری را در استان سامان داده و اشتغال پایدار در منطقه ایجاد کند.
مرتفع کردن مشکل فعالیت معادن استان وعده چهارم رئیسی در این سفر بود. او رونق بخشیدن به فعالیت معادن استان را دیگر راهکار ایجاد اشتغال در کردستان دانست و گفت: در راستای حل مشکل معادنی که پروانههای بهرهبرداری آنها صادر شده اما با اشکالاتی در نوع بهرهبرداری مواجه هستند، قرار شد دو اقدام انجام شود. یکی تکمیل دانشکده صنایع و معادن در استان و دوم سامان دادن دریافت حقوق مالکانه معادن که براساس سازوکار تعیین شده در سالجاری میتوانیم حدود ۱۰برابر سال گذشته از این محل دریافتی داشته باشیم. این حق مالکانه نیز در جهت توسعه خود استان هزینه میشود. رئیسجمهور موضوع دیگر استان کردستان را مسئله راه و راهآهن در استان دانست و گفت: تکمیل راهآهن همدان- سنندج، 4خطه کردن راه سقز - بانه و تکمیل محور سنندج- مریوان ازجمله مصوبات سفر استانی است که با جدیت دنبال خواهد شد. همچنین مصوبات خوبی در زمینه احداث شبکه آبیاری، ساخت خانه بهداشت، مدارس و کلاسهای درس روستایی داریم که در قالب ۱۸۲ طرح برای توسعه استان به تصویب رسیدهاند.
جبران در تأخیر 25ساله تکمیل فرودگاه سقز وعده ششم رئیسجمهور در ارتباط با مسائل استان بود. رئیسی در جمع مردم سقز گفت: یکی از طرحهایی که در این استان به ظاهر افتتاح شده و همچنان بخشی از کار آن ناتمام مانده، فرودگاه شهرستان سقز است. یکی از مصوبات این سفر، بهرهبرداری کامل از این فرودگاه است که باید هرچه سریعتر آقای استاندار و مسئولان مربوطه پیگیری کنند و مردم در جریان نتایج آن قرار بگیرند.
رئیسجمهور درباره ضمانتهای تحقق این وعدهها تصریح داشت: «مبنای دولت مردمی این است که رفع مشکلات و محرومیتهای یک استان، علاوه بر سفر و حضور میدانی دولتمردان، با تقسیم صحیح ظرفیتها و امکانات بر مبنای سند آمایش سرزمینی اتفاق خواهد افتاد. مشکلات کردستان در بودجههای سنواتی برطرف خواهد شد و سفرهای استانی نیز به این روند کمک خواهند کرد.»