مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیطزیست گفت: در بخش منابع ثابت آلودگی هوا یا دودکش در سال 96 رشدی 12درصدی را نسبت به سال 95 شاهد بودیم. به گفته شینا انصاری در این دوره رشد بخش خروجی فاضلاب و پساب 13درصد بوده است.
شینا انصاری در گفتوگو با ایرنا با اشاره به جزئیات مربوط به گزارش آخرین وضعیت سیستمهای پایش لحظهای صنایع در 2بخش خروجی دودکش و پساب تصفیهخانهها توضیح داد: براساس تبصره 3ماده 11قانون هوای پاک، واحدها و پروژههای بزرگ و متوسط در حال فعالیت یا جدید، مشمول ارزیابی زیستمحیطی هستند و به نصب و ایجاد سامانههای پایش برخط موظف شدهاند. او تأکید کرد: حتی صدور و تمدید پروانههای بهرهبرداری اینگونه واحدها طبق قانون به اجرای این تبصره منوط شده است. او گفت: طبق تکالیف قانونی مشخص شده، فهرست واحدهای مشمول سیستم پایش آنلاین و همچنین پارامترهای ضروری برای پایش مشخص شده است.
انصاری تأکید کرد: از اقدامات شاخص اخیر در این حوزه تصویب استاندارد ملی پایش لحظهای صنایع با همکاری سازمان ملی استاندارد بوده که بهزودی رونمایی میشود؛ با توجه به تدوین استاندارد در سطح ملی اکنون پیشبینی سازوکار نظارتی و هوشمندسازی بهمنظور بهرهگیری از نتایج سیستمهای پایش آنلاین در دستور کار است تا بتوانیم مشابه سامانه پایش کیفی هوا، سامانه یکپارچه منابع نشر آلودگی اعم از صنایع و خدمات را داشته باشیم.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان محیطزیست درباره تعداد صنایع دارای سیستم پایش آنلاین در کشور گفت: در سال 1396، 368واحد صنایع بزرگ دارای سیستم آنلاین شدند که استانهای تهران، بوشهر، اصفهان و خوزستان بهترتیب دارای بالاترین تعداد صنایع در این بخش هستند. انصاری افزود: همچنین در بخش پساب خروجی تصفیهخانههای فاضلاب 267صنعت دارای سیستم پایش برخط هستند که استانهای تهران، البرز، خوزستان و اصفهان بهترتیب بیشترین صنایع این سیستم را دارند.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به امکان دستکاری در نتایج پایش آنلاین در برخی صنایع از هوشمندسازی پایش صنایع نیز خبر داد. شینا انصاری افزود: نیازمند طراحی سامانهای یکپارچه برای پایش صنایع هستیم تا بتوان به صحت و دقت نتایج بهدست آمده اطمینان داشت. به همین منظور 2تیم دانشگاهی اعلام آمادگی و پروپوزال خود را ارائه کردهاند.
دودکشها 12درصد آلودگی بیشتری تولید کردند
در همینه زمینه :