• یکشنبه 11 شهریور 1403
  • الأحَد 26 صفر 1446
  • 2024 Sep 01
شنبه 17 اردیبهشت 1401
کد مطلب : 159826
+
-

کال کباب گیلان؛ پیش‌غذای جادویی

ندا احمدلو؛ روزنامه‌نگار

 کال کباب یک پیش‌غذای محلی گیلانی و به‌شدت خوشمزه است که شباهت کمی هم به میرزاقاسمی دارد.

برای درست کردنش چی لازم داریم؟
بادمجان متوسط: 5عدد
سیر تازه: 5حبه
فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
نمک: یک قاشق چای‌خوری
گردوی ساییده یا آسیاب‌شده: 4تا 5قاشق غذاخوری
گلپر: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
آب انار: نصف لیوان
نعناع تازه و ساییده‌شده یا ساطوری: 2قاشق غذاخوری

یک نکته:
اگر به سبزی‌های شمالی مانند چوچاق یا خلواش (خالواش) دسترسی دارید، بهتر است تا به جای نعناع خالص از 2قاشق غذاخوری سبزی ترکیبی شامل نعناع، خلواش و چوچاق استفاده کنید. اگر به چاشنی دلار یا دلال شمالی هم دسترسی دارید، به جای نمک از این چاشنی استفاده کنید تا طعم کال کباب شما به طعم اصلی و محلی آن نزدیک‌تر باشد.

چطوری درستش کنیم؟
1. بادمجان‌ها را روی منقل زغالی، گازی یا حتی داخل فر، کباب کنید.
2. بادمجان‌های کبابی را پوست بگیرید و داخل ظرف گودی قرار بدهید.
3. سیرهای تازه را پوست بگیرید و به بادمجان‌ها اضافه کنید.
4. نمک، فلفل، گردو، سبزی و گلپر را هم داخل ظرف بریزید و شروع کنید به کوبیدن تمام مواد.
5. شمالی‌ها از ظرف سفالی و سنگ برای کوبیدن کال‌کباب استفاده می‌کنند که این کار در طعم نهایی غذا تأثیر بسیار خوبی دارد.
6. آب انار را کم‌کم به مواد داخل ظرف اضافه کنید تا تمامی مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب بشوند و طعم یکنواختی بگیرند.
7. وقتی تمام مواد را کاملا له کردید، کال‌کباب شما آماده است.

2نکته:
1. می‌توانید به جای آب انار از آبغوره تازه هم استفاده کنید.
2. می‌توانید تا 2قاشق غذاخوری دانه انار هم به مواد کال‌کباب اضافه کنید.

این خبر را به اشتراک بگذارید